GÜNDEM - 02 Haziran 2025 Pazartesi 20:00

Çorum’da düzenlenen yüzme yarışında minik sporcular kıyasıya yarıştı

A
A
A
Çorum’da düzenlenen yüzme yarışında minik sporcular kıyasıya yarıştı

Çorum’da düzenlenen Okul Sporları Minikler A Kız-Erkek Yüzme Yarışları’nda öğrenciler kıyasıya mücadele etti.


Çorum’da 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Okul Sporları Minikler A Kız-Erkek Yüzme Yarışları büyük heyecana sahne oldu. 18 okulun katıldığı organizasyonda, Alaca Cumhuriyet İlköğretim Okulu, takım halinde 4. olarak kupa kazandı. Hüseyin Gazi İlköğretim Okulu, takım sıralamasında 5. oldu. Kızlarda takım başarısı olarak Dumlu Pınar İlköğretim Okulu, takım halinde 4. olarak kupa almaya hak kazandı. Ayrıca bireysel derecelerde de Hüseyin Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Yağız Efe Gündoğan, 50 metre ve 100 metre kelebek stil yarışlarında bronz madalya kazanarak kürsüye çıkarken, 100 metre sırtüstü stilde ise 5’inci olmayı başardı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Miraç Efe Köksal, 100 metre kurbağalama stilde bronz, 100 metre kelebek stilde ise gümüş madalya kazandı. Aynı sporcunun 100 metre sırtüstü yarışını da 6’ncı sırada tamamladığı belirtildi.


Minikler B kategorisinde yarışan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Asaf Koç, 50 metre sırtüstü stilde gümüş, 100 metre serbest stilde ve 50 metre serbest stilde ise bronz madalya alarak 30 sporcu arasında önemli bir başarıya imza attı. Dumlu Pınar İlköğretim Okulu’ndan Ömer Selim Gül, 50 metre kelebek stilde gümüş madalya, 100 metre serbest stilde 4’üncülük, 50 metre kurbağalama stilde ise 6’ncılık elde etti. Aynı okuldan Erva Atılgan da 50 metre serbest ve sırtüstü stillerinde ilk 10’a girerek yarışların ilk yarısında dikkat çeken bir performans ortaya koydu.


Yarışmalarda elde edilen dereceler, genç sporcuların gelecek adına umut vadettiğini gösterirken, başarılarından dolayı öğrencilere öğretmenleri ve velilerinden tam destek geldi.



Çorum’da düzenlenen yüzme yarışında minik sporcular kıyasıya yarıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Milletvekili Ersoy’dan Kayserispor-Eyüpspor maçında ofsayttan iptal edilen gole tepki Kayserispor’un Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Kayserispor’un attığı golün ofsayttan iptal edilmesine tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Böyle bir ofsayt çizgisi olmaz" dedi. Maçın ardından açıklamalarda bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) seslenerek, "Bugün bir avantaj kaybettik evimizde. Yenebilirdik, yenmeliydik, yenemedik. Ama bir puan da bizi ligde bırakabilir. Önümüzdeki iki maçta 6 puan alıp, işimizi şansa bırakmamamız gerekiyor artık. Başkanımın da söylediği gibi rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada 3 puan çok iyi olacaktı ama olmadı. Son iki maçı alıp, inşallah bu ligde kalmak istiyoruz. Ben federasyona bir şeyler söylemek istiyorum. Yani böyle bir ofsayt çizgisi olmaz. Canlı izlediğimizde adam geriden çıkıyor sonradan bir ofsayt çizgisi oluyor. Gençlerbirliği maçında da aynısını yaptılar. Geçen ki Eyüp maçında da yediğimiz golde ofsaytı vermediler. Ofsayt çizgileri nasıl çiziliyor anlamış değilim. Göz göre göre hakkımızı gasp ediyorlar. Yazık oluyor. Bir şehre yazık oluyor. Burası bir camia, burası bir şehir takımı. Onun için federasyonu da buradan uyarmak istiyorum. Yani ilk oynadığımız Eyüp maçında ofsayttan gol yiyoruz. Adam 1,5 metre ofsayt. Orada çizgi nasıl oluyorsa farklı çekiliyor. Burada bizim oyuncumuz geriden geliyor ve siz ‘ofsayt’ diyorsunuz. Faul deseniz anlarız. Yani ‘faul’ deseniz deriz ki ‘arkasından temas etti’ diyebiliriz. Bence faul değil ama hani onu deseniz anlarız ama bu çizgiler nasıl çiziliyor, anlamak mümkün değil. Bu VAR odasındaki arkadaşlar neye göre karar veriyor, anlamak mümkün değil. Bir kornerden gelen top var. Adam eliyle düşerken eliyle vuruyor. Parmaklarının ucuna değiyor. Net penaltımızı vermiyorsunuz. Biz hakemlerin bu problemli yönetimlerinin arkasına sığınacak değiliz elbette ama futbolda da bunlar birkaç defa oluyor ve hiç bizim lehimize bu sene bir tane düdük çalınmadı. Bu da çok enteresan. Yani Alanya, Antalya maçında Alanya’nın nizami golü verilmedi diyorlar. Bizim nizami golümüz verilmiyor. O zaman birileri eğer bu ligi bu şekilde dizayn edecekse oynamamızın da bir anlamı yok. Şerefimizle düşeriz. Ben bunları söylemek istiyorum arkadaşlar" ifadelerini kullandı. Ersoy, Kayserispor’un ligde kalma adına son dakikaya kadar mücadelesini vereceğini sözlerine ekledi.
Kayseri Nurettin Açıkalın: "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" dedi. Kayserispor, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında evinde oynadığı maçta Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, "Ligin son haftalarında mücadeleler inanılmaz oluyor. Düşmeme mücadelesi verdiğimiz haftalarda Eyüpspor da bizimle aynı kaderi paylaşıyor. İster istemez tabii bu gerginlik üzerimizde oluşuyor. Oyuncularımız yine de mücadelelerini verdiler. Bugün farklı skorla da buradan ayrılabilirdik. Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Sadece diğer haftalara taşıdığımızı düşünüyorum. 3 puanla bizi burada özellikle rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada inanılmaz bir yere taşırdı. Gerçekten güzel olurdu. Ama dediğim gibi önümüzde Alanya maçı var. Sonra içeride Konyaspor maçımız var. Biz bu maçlarda da layıkıyla oynayıp ligde kalacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Oyuncuları ve teknik heyeti verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Açıkalın, "Kayserispor’un bir düşme endişesi taşımadan önümüzdeki 2 maçı kazanarak, ligde yoluna devam etmesini umut ediyor ve bunun da böyle olacağını biliyoruz. Zaman zaman oyunun düştüğü ya da yükseldiği anlar oldu. Mücadeleyi verdiğimizde kazanabileceğimizi biliyoruz. O yüzden oyuncularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçı kanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.