ASAYİŞ - 30 Aralık 2024 Pazartesi 14:43

Çorum’da yılbaşında tedbirler en üst seviyeye çıkartılacak

A
A
A
Çorum’da yılbaşında tedbirler en üst seviyeye çıkartılacak

Çorum Valiliği tarafından, yeni yıla huzur ve güven ortamı içerisinde girmelerini sağlamak amacıyla tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.


Çorum Valiliği, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmesi için tüm tedbirler alındı. Yılbaşı gecesi, trafik, asayiş tedbirlerinin en üst seviyeye çıkartıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Vatandaşlarımızın yeni yıla huzur ve güven ortamı içerisinde girmelerini temin etmek, genel güvenliğin, asayişin muhafazası ile kamu düzenini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığımızın Genelgeleri doğrultusunda Valiliğimizce aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.Bu kapsamda vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunabileceği alanlar/meydanlar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, marketler, terminal, otobüs durağı, okullar, üniversite öğrencilerinin barındığı yurtlar, ibadethaneler ve umuma açık mahaller ile kritik önemi haiz tesislerde personel görevlendirilerek emniyet ve trafik tedbirleri artırılmıştır. Meydana gelebilecek hırsızlık, kapkaç vb. asayiş olaylarına karşı önleyici devriye ekipleri görevlendirilmiştir. Şehir içi ulaşım ve şehirlerarası karayollarında tedbirler en üst seviyeye çıkarılmış, araç sürücülerine yönelik denetim ve uygulamalar sıklaştırılmıştır. Tüm ekiplerimiz koordinasyon içerisinde yeni yıl kutlamalarının yoğun olması beklenen eğlence mekanları, kamusal alan ve meydanlarda kontrol ve denetimleri aralıksız devam ettireceklerdir. Yılbaşı gecesi ve tatilinin İlimiz genelinde huzur ve güven içerisinde sağlıklı bir şekilde geçmesi için Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli tüm tedbirler gözden geçirilmiş olup, vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukta 112 Acil Çağrı Merkezi, 159 Karayolları, 186 elektrik, 187 doğalgaz arıza ihbar hatlarına 7 hün 24 saat ulaşabilecektir. Alınan tedbirler Valiliğimiz Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezimizde (GAMER) takip ve koordine edilecektir.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da biyoteknik mücadele yaygınlaşıyor Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üretiminde büyük zarara yol açan ‘Kanadı Noktalı Sirke Sineği’ ile biyoteknik mücadele kapsamında üreticilere 160 bin adet elma sirkesi dağıtımına başladı. Projenin ilk dağıtımı Demirci ilçesinde gerçekleştirildi. Çevre dostu tarımı ve sürdürülebilir üretimi hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz bahçelerini tehdit eden zararlılara karşı biyoteknik yöntemlerle mücadelesine devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, ekosistemin korunması ve ihracatta engel teşkil eden ilaç kalıntısı sorunun ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu, düşük maliyetli ve sürdürülebilir bir yöntem olan biyoteknik mücadele yöntemi ile üreticilere destek oluyor. Toplam 11 ilçede 160 bin elma sirkesi dağıtılacak Proje kapsamında Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Salihli, Sarıgöl, Selendi, Soma, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde bulunan 106 mahallede toplam 31 bin 942 dekarlık kiraz üretim alanda faaliyet gösteren 2 bin 653 üreticiye 160 bin adet kükürtsüz elma sirkesi dağıtılacak. Demirci’de düzenlenen ilk dağıtım töreninde 826 üreticiye 18 bin 144 şişe sirke teslim edildi. Dağıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Demirci İlçe Şefi Melih Kuru, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. "Demirci öncelikli ilçelerimizden" Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, biyoteknik mücadelenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Çevreye zarar vermeyen, gıdada kalıntı bırakmayan ilaçsız yöntemi destekliyoruz. Kırsal Hizmetler Dairesi olarak Demirci, Gördes, Köprübaşı ve Selendi gibi ilçelerimiz öncelik verdiğimiz ilçeler arasında. Bu yıl 160 bin şişe elma sirkesi alımı gerçekleştirdik. Toplam 32 bin dekarlık alanda Suzuki olarak bilinen kanadı noktalı sirke sineğiyle mücadele edeceğiz. Üreticilerimize afetsiz ve verimli bir sezon diliyorum." Demirci Kargınışıklar Mahalle Muhtarı Osman Altun, desteklerin üreticiye önemli katkı sağladığını belirterek, "Daha önce de bu sirkeleri kullandık. Ürünlerimizin kalitesi arttı. Ürünlerimizi rahatlıkla ihracata gönderdik. Desteklerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Yiğitler Mahalle Muhtarı Hayrettin Karakaya da uygulamanın olumlu sonuç verdiğini ifade ederek, "Önceki yıllarda kirazlarımızda ciddi kurt sorunu yaşanıyordu. Büyükşehir Belediyemizin sağladığı destek sayesinde bu sorun büyük ölçüde çözüldü. Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.