ASAYİŞ - 31 Aralık 2024 Salı 15:45

Girdiği iş yerinden çok sayıda ürün çaldı, çarşı ve mahalle bekçilerinin dikkati sayesinde yakalandı

A
A
A
Girdiği iş yerinden çok sayıda ürün çaldı, çarşı ve mahalle bekçilerinin dikkati sayesinde yakalandı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdiği iş yerinden çok sayıda ürün çalan şahıs, çarşı ve mahalle bekçilerinin dikkati sayesinde çaldığı ürünlerle yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Sungurlu ilçesinde devriye atan çarşı ve mahalle bekçileri durumundan şüphelendikleri C.T. isimli şahsı durdurarak GBT sorgusunu yaptı. Şahsın yanında bulunan beze sarılı çok sayıda malzemeyi gören ekip, durumdan şüphelendi. Polis merkezine götürülen şahsın, yanındaki çok sayıda ürünü bir iş yerinden çaldığı tespit edildi.


Gözaltına alınan şahıs işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.