ASAYİŞ - 29 Ağustos 2023 Salı 19:31

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay’ın şehadet haberi eşine verildi

A
A
A
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay’ın şehadet haberi eşine verildi

Pençe Kilit Operasyonu’nda askeri aracın devrilmesi neticesine şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay’ın şehadet haberi Çorum’da yaşayan eşine verildi.


Pençe Kilit Operasyonu sırasında askeri aracın devrilmesi neticesinde Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay (29) şehit düştü. Çalgay’ın şehadet haberi Çorum il merkezinde yaşayan eşi Esma Nur Çalgay’a verildi. 2 yaşında bir erkek çocuk babası olduğu öğrenilen Çalgay’ın eşinin yaşadığı Buharaevler Mahallesi 5. Sokak’a Türk bayrağı asıldı.


Çorum Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay da şehidin eşinin bulunduğu evi ziyaret ederek başsağlığı diledi.



Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay’ın şehadet haberi eşine verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya El emeği eserler beğenildi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üç yıl önce bir hayalle yola çıkan Şerife Çelik Sanat Atölyesi, Bedesten AVM’de açtığı stantla kursiyerlerinin el emeği eserlerini görücüye çıkardı. Tavşanlı ilçesinde sanatseverler anlamlı bir sergide buluştu. Şerife Çelik Sanat Atölyesi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin uzun süren çalışmaları neticesinde ortaya koydukları eserler, Bedesten AVM’de düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. İki gün boyunca açık kalan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılışında konuşan atölye kurucusu Şerife Çelik, sanat yolculuğuna üç yıl önce büyük bir hayalle başladıklarını ifade etti. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Çelik, "Üç yıl önce bir hayalimiz vardı ve bu yola çıktık. Ancak hiçbir hayalin sihirle gerçekleşmeyeceğinin, gerçekten büyük bir çaba gerektirdiğinin farkındaydık. Biz de çok çalıştık, pes etmeden emek verdik" dedi. Atölyenin yakaladığı başarının bir ekip işi olduğunu belirten Şerife Çelik, eğitmen kadrosuna ve kursiyerlerine teşekkür etti. Çelik, "Arkamızda gerçekten güçlü bir ordumuzun olduğunu söyleyebilirim. Hocalarımızla birlikte çok güzel ve özel işler yaptığımıza inanıyorum. Bugün burada sergilenen eserler, o disiplinli çalışmanın ve sanat aşkının bir meyvesidir" ifadelerini kullandı. Bedesten AVM’de kurulan stantta sergilenen tablolar ve el sanatı ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan vatandaşlar, Tavşanlı’daki sanat faaliyetlerinin bu denli kaliteli bir boyuta ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İki gün süren etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.