GENEL - 15 Ocak 2019 Salı 10:52

22 yaşındaki aşçıdan, canlı heykel performansı

A
A
A
22 yaşındaki aşçıdan, canlı heykel performansı

Yaz dönemlerinde Antalya’da aşçılık yapan genç, kış aylarında memleketi Denizli’de canlı heykel performansı gerçekleştiriyor.

Yaz dönemlerinde Antalya’da aşçılık yapan genç, kış aylarında memleketi Denizli’de canlı heykel performansı gerçekleştiriyor. Dakikalarca hareketsiz duran gence Denizlililer ilgi gösteriyor.


Denizli’de, 22 yaşındaki Emre Balım isimli gencin yapıkları vatandaşların ilgisini çekiyor. Asıl mesleği aşçılık olan Balım, 4 yıldır Antalya’da bir otelde yazları şef olarak çalışıyor, kışları ise memleketi Denizli’ye geliyor. Balım, Antalya’da arkadaşlarıyla başladığı canlı heykel sanatını bu yıl Denizli’de gerçekleştiriyor. Giydiği giysiler ve yüzündeki boya ile dikkat çeken Balım, müzik eşliğinde dans edip sonrasında dakikalarca hareketsiz duruyor. Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde sanatını icra eden Balım’a, çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bazı vatandaşlar görüp şaşırırken bazıları ise yanına gidip fotoğraf çektiriyor.



"Saatler süren bir performans sergiliyoruz"


Makyajı ve kostümü ile gerçek heykelleri aratmayan Balım, hazırlıklarını tamamlayıp caddeye çıktığını ve saatler süren bir performans sergilediğini belirterek, "Denizli’de böyle bir sanatı yapmak gerektiğini düşünüyordum. Antalya’da çalıştığım için kışları Denizli’ye geliyorum, boş zamanım oluyor, böyle bir sanata başladık. Denizli’deki tepkiler güzel, insanlar önce şaşırıyor, fotoğraf çektiriyor, beğeniyorlar. Bu gösteri sanatlarının bir dalı, canlı heykel sanatı. Hareketsiz kalıyoruz, öncesinde makyajı ve kostümleri biraz zorluyor, sonrasında çıkıyoruz caddeye saatler süren bir performans sergiliyoruz. İleride performansı büyütebilirim, takım arkadaşları bulabilirim. Belediyelerin desteği olursa diğer şehirlerde de performans sergileyebilirim" dedi.



"Makyaj 1 saatimizi alıyor"


Destek için oğluyla saatlerce sokakta duran anne Dilek Balım ise, "Oğlum böyle bir sanat dalını Denizli’de tanıtmak için burada durunca ben de destek amaçlı geldim. Güzel, çok güzel, insanların ilgisini çekmesi hoşuma gidiyor. Oğluma makyaj yaparken yardım ediyorum, giyinip makyaj yapması 1 saatimizi alıyor" diye konuştu.



"Denizli’de görünce şaşırdık"


Bu tür sanat etkinliklerini daha önce başka illerde gördüğünü ifade eden Mustafa Tetik ise, Denizli’de böyle bir şey görünce şaşırdığını kaydetti. Sanata verilen değerin arttırılması gerektiğini vurgulayan Tetik, "Bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasını istiyoruz. Yeni neslin sanatı unuttuğunu görüyoruz. Bunu geriye getirmek bizim ellerimizde olan bir şey. Buradan herkese tavsiyem; daha çok ilgi gösterelim ve sanata odaklanalım" ifadelerini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Düğün sezonu yaklaştı, gelinlik fiyatları belli oldu Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelinliklere ilgi artarken son zamanlarda yoğun sipariş alınan gelinlikler de yeni sezonun fiyatları da belli oldu. Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelin adaylarının gelinlik telaşı başladı. Gelinlik modası her sezon farklı tasarımlar ve detaylarla kendini yenilerken, son dönemlerde öne çıkan trendler arasında A kesim, helen ve balık model gelinlikler ve modern kesimler bulunuyor. Gelinlik mağazası işleten İlknur Akköz, gelin adaylarının genellikle inci detaylı, sadelik ve zarafeti ön planda tutarak tasarlanmış, düz kesim, az detaylı gelinliklerin sadelikten ve şıklıktan vazgeçmeyen gelin adayları için ideal tercihler arasında yer aldığını ifade etti. Akköz, gelin adaylarının genellikle gelinliği kiralamayı tercih ettiğini ve şehir dışından gelen gelinlerin ise satın almayı tercih ettiğini dile getirerek, “gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor” dedi. “Gelin adayları rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar” 2024 yılı düğün sezonunda en çok tercih edilen gelinliklerden bahseden İlknur Akköz, “Gelinlik dünyasında her yıl olduğu gibi bu yılda değişen ve gelişen bir döneme giriyoruz. Müşterilerimizin, beklenti ve taleplerini karşılamak yönünde en iyi tasarımlar ve en iyi kumaşları hedefliyoruz. Bu yıl en çok tercih edilen ürünler, A kesim, helen ve balık modeller olup hafif, rahat 3D ve incilerle süslenmiş ürünler tercih ediliyor. Bu yıl gelinlerimiz geçen yıla göre kabarık ve ağır ürünler tercih etmiyorlar. Aksine içinde kendilerini rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar.” dedi. “Gelin adaylarının yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor” Gelinlik fiyatları hakkında bilgi veren Akköz, gelinlik alan vatandaşların memnun kaldığını dile getirdi. Akköz, “Gaziantep’te gelin adaylarımızın yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor. Yüzde 30’luk kısım ise şehir dışından geldiği için daha çok satın almayı düşünüyorlar. Gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor. Gelinlik alan vatandaşlar bize her fırsatta ise aldıkları gelinliklerden çok memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Biz bir gelinimizi giydirip mutlu gönderdiğimizde onlar akrabalarına, eşlerine ve dostlarına bizi tavsiye ediyorlar. 2024 düğün sezonunun gelin adayları ve gelinlik sektörleri için parlak bir yıl olmasını diliyorum ” diye konuştu.