ÇEVRE - 12 Haziran 2019 Çarşamba 14:03

Temiz bir doğa için çevreyi kirleten atıklarla bir sergi düzenledi

A
A
A
Temiz bir doğa için çevreyi kirleten atıklarla bir sergi düzenledi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen, DenizTemiz Derneği (TURMEPA) iş birliğiyle hayata geçirilen "Sıfır Atık Mavi Projesi"ne bir destek de Denizlili öğrencilerden geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen, DenizTemiz Derneği (TURMEPA) iş birliğiyle hayata geçirilen "Sıfır Atık Mavi Projesi"ne bir destek de Denizlili öğrencilerden geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da desteklediği proje için Denizli Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, çağımızın en büyük çevre sorunlarından biri olan atık konusuna sanatsal çalışmalarla dikkat çekti. Öğrenciler, çevreyi kirleten ve sıkça doğaya bırakılan atıklardan yaptıkları üç boyutlu görsel çalışmalarla doğanın korunması konusunda farkındalık çalışması gerçekleştirdi.


Atıklardan oluşturulan üç boyutlu görsel çalışmaların yer aldığı sergiyi Merkezefendi İlçe Kaymakamı Adem Uslu, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç’ın yanı sıra çok sayıda ziyaretçi de gezdi. Merkezefendi ilçesinde düzenlenen sergide konuşan okul müdürü Türkan Negiş, yapılan çalışmaların farkındalık yaratmada etkili olduğunu ve gençlerin bu tür özgün çalışmalarla çevre konusuna daha duyarlı hale geldiklerini belirtti. Geleceğe dair umutlarının arttığını ifade eden Negiş, çevrenin korunmasına yönelik duyarlıklarından dolayı gençleri tebrik etti.


Projenin hazırlanması ve sergilenmesine öncülük eden okulun görsel sanatlar öğretmenleri Fatma Nuray Arazsu ve Güzide Ersever Kuş ise gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için çocukları ve gençleri bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti. Gençlerin çevre konusunda farkındalık için aktif rol almaları gerektiğine vurgu yapan Arazsu ve Kuş, sanatsal çalışmaların bunun için uygun alanlardan birisi olduğunu belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da su fiyatlarındaki indirim 1 Mayıs itibariyle başlıyor Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in seçim sürecinde verdiği sözlerden biri olan ve Manisa’da mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirim uygulaması 1 Mayıs itibariyle başlayacak. 30 Nisan saat: 23.45’den 1 Mayıs saat: 06.00’a kadar sistemlerde yapılacak olan güncellemenin ardından Manisalılar artık suyun ilk 2 tonunu 1 TL’den sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli olarak kullanmaya başlayacak. Manisa’da indirimli su uygulaması başlıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, indirimli su tarifesinin kabul edildiği MASKİ Olağanüstü genel kurulunda yaptığı konuşmada; Manisa’da Türkiye’nin en pahalı suyunun kullanıldığını defalarca ifade ettiğine vurgu yaparak, halkın aile ekonomisine önemi katkı sağlayacak olan ilk 2 ton su 1 TL sözünü yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirmişti. Başkan Zeyrek verdiği sözü tuttu, beklenen gün geldi 30 Nisan saat: 23.45’den 1 Mayıs saat: 06.00’a kadar sistemlerde güncelleme yapılacak. Bu tarih ve saatler arasında bankaların mobil uygulamaları, MASKİ pratikler, MASKİ matikler, MASKİ mobil uygulama ve online.manisasu.gov.tr üzerinden yapılacak su yükleme ve fatura ödeme işlemlerinde sistemler hizmet dışı kalacak. 1 Mayıs saat: 06.00’dan sonra ise yeni ücret tarifeleri Manisa il genelinde uygulanmaya başlayacak. Kartlı sayaç aboneleri 1 Mayıs gününden itibaren indirimli olarak su yükleme işlemlerini yapmaya başlayacak. Mekanik sayaç abonelerinin faturalarına da indirimli tarife 1 Mayıs itibariyle yansıtılacak.