GENEL - 01 Nisan 2012 Pazar 17:28

YGS`YE EŞEKLİ PROTESTO

A
A
A
YGS`YE EŞEKLİ PROTESTO

Denizli`de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler, bugün yapılan YGS sınavının yanı sıra LYS ve dershaneleri eşekle protesto etti.
Türkiye Gençlik Birliği üyesi gençler, YGS ve LYS ile dershaneleri protesto için bugün Delikliçınar Meydanı Denizli Belediyesi önünde eşekle eylem yaptı. Açtıkları pankart ve dövizlerle sınavları protesto eden gençlerin eyleminde en çok ilgiyi getirdikleri eşek oldu. Sarayköy ilçesinden nakliye aracı ile getirdikleri eşeğin boynuna `Şakada beni de geçtiniz` yazılı pankart asan gençler, ardından eşeği meydandaki ağaca bağladı. Eşeğin bağlanmasının ardından eyleme başlayan gençler, sloganlar atıp marşlar
söyleyerek YGS ve LGS sınavlarını protesto etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde eşeği gören vatandaşlar da meydana toplandı. Vatandaşlar gençlerin sloganlarını dikkatle dinledi. Basın açıklamasını okuyan TGB Denizli Liseli Başkanı Metin Kaykan, şöyle konuştu: "Ne YGS ne LYS bizim geleceğimizi belirleyemez. Geleceğimizi kendimiz belirleyeceğiz. Yetkililere sesleniyoruz; sizin kaleminizi kıracağız. Çünkü, buradaki eşek bile, şaka konusunda sizin kendisini geçtiğini düşünüyor. Bu düzen
sürdüğü müddetçe daha çok eşek şakalarıyla karşılaşacak olan biz, eşeği de aldık geldik diyoruz. YGS`de herhangi bir skandal çıkarsa, dindar nesile şifreler verilir ve milyonlarca öğrencinin emeği çalınırsa şakanın alasını Atatürk gençliği yapacak. Bunu buradan ilan ediyoruz."
Basın açıklamasının ardından öğrenciler kalemlerini kırıp yere attı. Eylem olaysız sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum 134 yıldır küskünleri barıştırıp yağmur ya da şükür duası ediyorlar Çorum’un Boğazkale ilçesine bağlı Evci köyünde, bu sene 134.’sü düzenlenen geleneksel Nöbeti Baba Yağmur (Şükür) duası etkinlikleri, hava muhalefeti nedeniyle bu sene köyde yapıldı. Nöbeti Baba yağmur duası etkinliğinin yörenin en büyük toplumsal miraslarından birisi olduğunu hatırlatan Evci köyü Muhtarı Salim Küçüksakal, "134 yıldan beri yapılan Nöbeti Baba yağmur duası kaynaşma ve barışma etkinlikleri her yıl Bin 640 rakımlı Aygar Dağı zirvesindeki Nöbeti Baba Tepesi’nde yapılıyordu. Bu sene hava muhalefeti ve yağışlar nedeniyle köyde yapıldığını söyledi. Bu mirasın herkes tarafından daha iyi bir şekilde sahip çıkılarak yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyleyen Küçüksakal, Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri etkinlikle küs olanları barıştırdıklarını, yağmurun az yağdığı yıllarda yağmur duası, yağmurun çok yağdığı yıllarda şükür duası yaptıklarını belirterek, etkinliği uluslararası düzeye taşımak için çalıştıklarını ifade etti. Evci köyü muhtarı Küçüksakal, "Etkinliklerin manevi bir hava içerisinde siyasetten uzak, inançlara uygun olarak yapıldığını belirterek, “Toplumsal bir dayanışma örneği sergilenmekte olan bu etkinlik, insanlığımız ve inançlarımızın da gerçek değerlerini taşıyan tek adrestir” şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda katılımcılara imece usulü ile hazırlanan pilav ve et ikram edildi.
Van Van’da inci kefali av yasağı süresince 435 bin lira ceza uygulandı Van İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile güvenlik güçlerince 15 Nisan tarihi itibariyle uygulanan av yasağı süresince kaçak avcılara 435 bin lira idari para cezası uygulandı. Dünyada sadece Van Gölü Havzası’nda yaşayan endemik bir tür olan inci kefali (Van balığı) 15 Nisan tarihi itibariyle üremek için tatlı sulara göç etmeye başladı. İnci kefali balığını kaçak avcılara karşı korumak için İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet birimleri, 7 gün 24 saat esasına göre denetimler yaparak kaçak avcılarla mücadele ediyor. Bu kapsamda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Jandarma ekipleri tarafından gece geç saatlerde yapılan denetimlerde, kaçak avcıların 200 metre uzunluğunda manyat ağı göle serdikleri tespit edildi. Ekipler tarafından manyat ağa takılı halde yaklaşık 2 ton canlı inci kefali (Van balığı) kurtarılarak doğal yaşamına bırakıldı. Ayrıca kaçak avcılık yapan 2 şahsa toplam 17 bin 836 TL idari para cezası uygulandı. "14 ton 500 kilogram inci kefaline el konuldu" İnci kefali av yasağı başladığı 15 Nisan tarihinden bu yana İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet birimleri tarafından yapılan denetimlerde 9 ton 500 kilogram ölü, 5 ton ise canlı olmak üzere toplam 14 ton 500 kilogram inci kefaline el konuldu. Canlı olan balıklar doğal yaşam alanına bırakıldı. Ayrıca, kaçak avcılık yapan 35 şahsa yaklaşık 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında 435 bin TL idari para cezası uygulanarak, 3 bin 100 metre uzunluğunda manyat ve uzatma ağına ve 36 adet diğer av malzemelerine el konuldu. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan açıklamada, kolluk kuvvetleriyle birlikte İnci kefalini korumak için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi. Açıklamanın devamında ise av yasağı süresince inci kefali balığının avlanılmaması ve tüketilmemesi uyarısında bulunuldu.