SAĞLIK - 17 Ekim 2025 Cuma 09:50

Acıpayam KETEM hizmete açıldı

A
A
A
Acıpayam KETEM hizmete açıldı

Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.



Merkezefendi, Pamukkale, Sümer, Tavas KETEM’lerle birlikte Mobil Kanser Tarama Tırını bünyesinde barından Denizli, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayında yeni bir KETEM’e daha kavuştu. Acıpayam’da faaliyete geçen Acıpayam KETEM ile kanserle yürütülen mücadele soluksuz devam edecek.



Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Acıpayam’da faaliyete geçen KETEM’i ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ak Parti Acıpayam İlçe Başkanı Kadir Hüseyin Okyay’ın da bulunduğu ziyarette açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk, Acıpayam KETEM’in açılmasıyla birlikte Denizli’de KETEM sayısının 5’e çıktığını söyledi. Öztürk; "Kanser dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli halk sağlığı sorunlarının başında gelmektedir. Ancak erken teşhis ile kanserle mücadelede önemli başarılar elde edilebilmekte bu nedenle KETEM’ler kanserle mücadelede kritik rol oynamaktadır. İlimizde kanser farkındalık eğitim ve tarama faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu faaliyetlerimizi ilimizde Merkezefendi, Pamukkale, Sümer ve Tavas KETEM’lerimiz ve Mobil Kanser Tarama Tırımız ile birlikte yürütmekteydik. Bugün Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezimizin bünyesinde KETEM’i hizmete açarak Denizli’de KETEM sayımızı 5’e çıkardık. Acıpayam ilçemize hayırlı olsun. Acıpayam’da vatandaşlarımız kanser taramalarını daha kolay ve düzenli bir şekilde yaptırabilecekler" dedi.



Acıpayam KETEM hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt Belediyesi’nden eğitimde bir ilk: Paket Ders Sistemi hayata geçti Esenyurt Belediyesi daha önce ilçede uygulanmadığı tespit edilen Paket Ders Sistemi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirdi. İlkokul 2. sınıftan ortaokul 7. sınıfa kadar olan tüm öğrenciler, ana branş derslerini artık entegre ve bütüncül bir eğitim anlayışıyla sürdürüyor. Esenyurt Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve ilçede yeni bir vizyon oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Daha önce ilçede uygulanmadığı tespit edilen Paket Ders Sistemi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında Esenyurt’ta ilk kez hayata geçirildi. Bu yenilikçi sistemle, ilkokul 2. sınıftan ortaokul 7. sınıfa kadar olan tüm öğrenciler, ana branş derslerini artık entegre ve bütüncül bir eğitim anlayışıyla görüyor. Belediyenin 28 ayrı merkezinde yürütülen etüt çalışmalarıyla şu ana kadar 5 bin 158 öğrenciye ulaşıldı. Alanında uzman öğretmenler tarafından belirlenen kitap ve materyallerle tüm öğrencilere aynı standartta, planlı ve sürdürülebilir bir eğitim ortamı sunuluyor. Uygulanan bu model, Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun şekilde ve Yeni Maarif Eğitim Programı’na tam uyumlu olarak sürdürülüyor. "Bir toplumun geleceği, eğitime verdiği değerle şekillenir" Hedeflerinin her çocuğun potansiyeline ulaşabileceği, erişilebilir ve nitelikli bir sistemde eğitim vermek olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, "Bir toplumun geleceği, eğitime verdiği değerle şekillenir. Biz de bu değeri her çocuğun hayatına dokunma kararlılığıyla büyütmeye devam ediyoruz. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden beri eğitim faaliyetlerimizi iki katına çıkardık. Kütüphanelerimizin sayısını artırarak, mevcutların şartlarını iyileştirdik. Paket Ders Sistemi gibi yeni kurslar açarak çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi. Eğitimler çocukların başarısını artırıyor Etüt merkezlerinde eğitim gören öğrenciler ise aldıkları derslerin okuldaki başarılarını artırdığını belirterek, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’a teşekkür etti. Öğrenciler, belediyenin sunduğu bu imkanların derslerine büyük katkı sağladığını ifade ederek mutluluklarını paylaştı.
Sakarya Bu acıya yürek dayanmaz: Minicik beden, kocaman tabut Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki çocuğun kullandığı patpatın çarpması neticesinde hayatını kaybeden 2 yaşındaki Eslem Ayaz, son yolculuğuna uğurlandı. Minik Eslem’in cenazesinde gözyaşları sel olurken, babasının mezarına su dökerken yaşadığı acı yürekleri dağladı. Kazada ağır yaralanan 6 yaşındaki ablasının ise yaşam mücadelesi sürüyor. Feci kaza, dün Dokurcun Dedeler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, babasına ait patpatla köy içinde seyir halinde olan A.T. (12) idaresindeki patpat, Eslem Ayaz (2) ve ablası N.A. (6)’ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan iki küçük kardeş ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı kardeşler, ilk müdahalelerinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak minik Eslem Ayaz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kazada ağır yaralanan ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 6 yaşındaki ablası N.A.’nın ise yaşam mücadelesi sürüyor. Gözyaşları ile uğurlandı Hayatını kaybeden Eslem Ayaz, Akyazı Dedeler Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Mezarına su döken babasının gözyaşları ise yürekleri dağladı. Kazada patpat sürücüsü olan 12 yaşındaki A.T.’nin gözaltına alınan babası Ş.T.’nin tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.