ASAYİŞ - 19 Şubat 2026 Perşembe 15:33

Az daha evleri başlarına yıkılıyordu

A
A
A
Az daha evleri başlarına yıkılıyordu

Denizli’de inşaat kazısı sırasında kopan kaya parçası ve toprak kayması hem binaya hem de binanın istinat duvarına ciddi zarar verdi. Kayan toprak sebebiyle de bir başka binanın temeli açığa çıktı.


Olay, Merkezefendi ilçesi Gültepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, inşaat yapılması amacıyla boş arazide birkaç gündür iş makinesi çalışıyor, arsa üzerindeki hafriyatı alıyordu. Bugün sabah saatlerinde tekrar iş makinesi çalışmaları sırasında büyük bir kaya parçası koptu. Kopan kaya parçası arsanın yanında bulunan bir binaya zarar verdi. Kaya parçasının kopmasının yanı sıra toprak kaymasının da yaşandığı bölgede aynı binanın istinat duvarı da yıkıldı. Kazı yapılan alanda bulunan bir binanın da toprak kayması sonucu temelinde boşluk oluştu. Olayın ardından bina sakinleri panikle binayı boşaltırken, çevrede güvenlik önlemi alındı. Kazı çalışması ise durduruldu.


"Çok yüksek bir gürültü geldi, binamız yıkıldı sandım"


Olay anında evde bulunan ve büyük korku yaşadığını ifade eden Emanet Varol, "Üç gündür burayı kazıyorlardı, çok tedirgin oldum. Arada bir pencereden bakıp ’Acaba bina yıkılır mı?’ diye kepçeciyi kontrol ettim. Akşamları da kırıcı ile çalışıyorlardı. Bugün sabah saatlerinde kırıcı tekrar çalışmaya başladı, kamyonetler de çıkan toprakları taşıdı. Bir anda çok yüksek bir gürültü geldi, binamız yıkıldı sandım. Meğer koca bir kaya bizim evin duvarına düşmüş. Dışarıdaki komşular hep bir ağızdan, ’Çabuk dışarı çık’ diye bağırdı. Ben de hemen evden kaçtım, canımı zor kurtardım. Evde sadece ben vardım; çocuklarım okulda, eşim ise işteydi" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de ilk iftar şehit yakınları ve gazilerle gönül sofrasında açıldı Samsun Terme’de Ramazan ayının manevi iklimi, şehit yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen anlamlı iftar sofrası ve Ramazan Sokağı’nın kapılarını açmasıyla başladı. Belediye Başkanı Şenol Kul, "İlk iftarımızı, bu vatanın asıl sahipleri olan şehitlerimizin kıymetli emanetleri ve kahraman gazilerimizle açmanın onurunu yaşıyoruz" dedi. Terme’de Terme Park Sosyal Yaşam Alanı’nda hayata geçirilen "Ramazan Sokağı", ilçe protokolü ve vatan kahramanlarının katıldığı törenle hizmete girdi. Belediye Başkanı Şenol Kul’un ev sahipliğindeki programa; Terme Kaymakamı Metin Maytalman, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı. İftar öncesi yankılanan Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler gönüllere huzur verirken; ilk oruçlar edilen dualarla hep birlikte açıldı. "En büyük zenginliğimiz birliğimiz" Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül’ün duaları eşliğinde açılış kurdelesi kesilirken, Başkan Şenol Kul yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı verdi. Şehit ve gazi ailelerine şükranlarını sunan Kul, "Ramazan; paylaşmanın, kardeşliğin ve dayanışmanın adıdır. Bugün burada sergilediğimiz tablo, bizim en büyük zenginliğimiz olan sarsılmaz birliğimizdir" diye konuştu. Geleneksel kültür modern etkinliklerle buluşuyor "Ramazan Neşesi Terme’de Yaşanacak" sloganıyla hazırlanan etkinlikler, ay boyunca Terme Park’ta devam edecek. Karagöz-Hacivat, meddah gösterileri ve geleneksel skeçlerle nostaljik bir yolculuk sunulurken; çocuklara özel animasyonlar ve yarışmalarla bayram neşesi şimdiden yaşanacak. "Tüm herkesi bu büyük buluşmaya bekliyoruz" Programın her yaştan vatandaşa hitap ettiğini belirten Başkan Kul, "Çocuklarımızın neşeyle güldüğü, ailelerimizin güven içinde huzur bulduğu ve kadim geleneklerimizin canlandığı bir Ramazan hedefliyoruz. Tüm hemşehrilerimi bu manevi iklimi ve bereketi birlikte paylaşmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.