ÇEVRE - 21 Nisan 2025 Pazartesi 16:56

Azman güvercinler güzellikleriyle yarıştı

A
A
A
Azman güvercinler güzellikleriyle yarıştı

Denizli’ye özgü ‘Azman’ ırkı güvercinler arasında 12. kez düzenlenen Güvercin Güzellik Yarışmasında 93 kuş birinci seçilebilmek için yarıştı.



Denizli’de yetiştirilen 4 endemik güvercin ırkından birisi olan ‘Denizli Azman’ güvercinleri için 12. Kez ‘Güvercin Güzellik’ yarışması düzenlendi. Yarışmaya yetiştiriciler 93 güvercin ile katıldı. Yarışmaya katılan güvercinler jüriler tarafından renk düzeni olarak düz beyaz, kesme kuyruk ve ciba kategorilerinde genç ve yetişkin ile dişi ve erkekler olmak üzere ayrı ayrı toplam 12 grupta değerlendirmeye alındı. Yarışmada Dr. Hayri Ün, Numan Bilgihan, Ahmet Mıhçılar, İskender Damgacı, puanlama hakemleri olurken, Faruk Boza, Yunus Akdoğan, Eren Tavşan da gözlemci olarak görev aldı. Hakemler tarafından her kategoride ilk beş dereceye giren güvercinler belirlenmeye çalışıldı.



Yarışma hakkında bilgi veren hakem Hayri Ün, "Bu yıl Denizli Azman güvercinlerinin 12.’ni gerçekleştirdik. Denizli horozu gibi Denizli’mize özgü güvercin ırklarımızdan olan Denizli Azman güvercininin ırk özelliklerini her yarışmamızda öncelikle yetiştiricilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Geçmişten bize miras olan bu güvercinlerin ırk özelliklerini koruyarak gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Her yarışmadan sonra yetiştiricilerimizin daha da bilgilendirildiğini ve güvercinlerimizin ırk özellikleri ile korunduğunu, çoğaldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Hakemlerimiz özellikle beyazlar ve kesme kuyruk kategorilerinde kuşların derecelerini belirlemekte zorlandılar. Bunun yanında bazı kategorilerde ise 1. ve 2. dereceye layık görülmedi. Bu kategorilerdeki güvercinlerimizin üzerinde hassasiyetle çalışılması gerekiyor. Yıllarca emek verip yarışmaya katılan arkadaşlarımızın tamamını tebrik ederiz" dedi.



12. Azman Güvercin Güzellik Yarışmasında yapılan değerlendirmeler sonucu Yetişkin Beyaz Erkekler, Yetişkin Beyaz Dişiler, Genç Beyaz Erkekler, Genç Beyaz Dişiler, Yetişkin Kesme Kuyruk Erkekler, Yetişkin Kesme Kuyruk Dişiler, Genç Kesme Kuyruk Erkekler, Genç Kesme Kuyruk Dişiler, Yetişkin Ciba Erkek, Yetişkin Ciba Dişi, Genç Ciba Erkek ve Genç Ciba Dişi kategorilerinde dereceye giren güvercin sahipleri ödüllendirildi.



Azman güvercinler güzellikleriyle yarıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kula’da Atatürk Kır Koşusu düzenlendi Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif faaliyetler çerçevesinde öğrencilere yönelik olarak Atatürk Kır Koşusu düzenlendi. 6 kategoride birçok öğrencinin yarıştığı koşuda öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen sportif faaliyetler çerçevesinde ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik Atatürk Kır Koşusu düzenlendi. Küçük kızlar ve erkekler, yıldız kızlar ve erkekler ile genç kızlar ve erkekler olarak 6 kategoride düzenlenen yarışlarda öğrenciler birincilik için mücadele etti. 800 metre koşuda küçük kızlar kategorisinde Rafet Üçelli Ortaokulu öğrencisi Fadime Yurt birinci, Rafet Üçelli Ortaokulu öğrencisi Rabia ikinci, 4 Eylül Ortaokulu öğrencisi Emane Helali üçüncü oldu. Genel puan değerlendirmesinde ise Rafet Üçelli Ortaokulu birinci, 4 Eylül Ortaokulu ikinci, Naci Hakkı Ulusoy Ortaokulu üçüncü oldu. Küçük erkeklerin bin metrelik koşusunda ise Rafet Üçelli Ortaokulu öğrencisi Umut Yurt birinci, Fatih Ortaokulu öğrencisi Ersin Ersevinç ikinci, 4 Eylül Ortaokulu öğrencisi Muhammed Göl üçüncü oldu. Genel puan değerlendirmesinde ise 4 Eylül Ortaokulu birinci, Fatih Ortaokulu ikinci, Rafet Ortaokulu üçüncü oldu. Yıldız ve genç öğrencilerin yarışlarında büyük bir mücadele sergilendi. Yıldız kızların bin metre koşusunda 4 Eylül Ortaokulu öğrencisi Nursena Arık birinci, 4 Eylül Ortaokulu öğrencisi Hayriye Dokuzlu ikinci, Fatih Ortaokulu öğrencisi Selma Şanlı üçüncü oldu. Genel değerlendirmede ise 4 Eylül Ortaokulu birinci, Mehmet ve Hüseyin Tosun Ortaokulu ikinci, Fatih Ortaokulu üçüncü oldu. Yıldız erkeklerin bin 200 metre koşusunda onlarca öğrenci kıyasıya mücadele ederken 4 Eylül Ortaokulu öğrencisi Sami Elali birinci, 4 Eylül Ortaokulu öğrencisi Burak Yıldırım ikinci, 4 Eylül Ortaokulu öğrencisi İslam Deleş üçüncü oldu. Günün son genel değerlendirmesinde ise 4 Eylül Ortaokulu birinci, Naci Hakkı Ulusoy Ortaokulu ikinci, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu. Genç kızların bin 200 metre koşusunda Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Cennet Karakoç birinci, Kula Spor Lisesi öğrencisi Azra Pezek ikinci, Kula Spor Lisesi öğrencisi Ceylin Yıldırım üçüncü olurken, genel değerlendirmede Kula Spor Lisesi birinci, Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi ikinci, Yunus Emre Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Genç erkeklerin bin 500 metre koşusunda ise Kula Spor Lisesi öğrencisi Abdullah Taş birinci, Kula Spor Lisesi öğrencisi Ayberk Kaya ikinci, Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yağız Efe üçüncü olurken, genel değerlendirmede Kula Spor Lisesi birinci, Selim Sabahat Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
İstanbul Mesa - Artaş - Kantur - Akdaş İş Ortaklığı’ndan açıklama Mesa-Artaş-Kantur-Akdaş İş Ortaklığı yapmış olduğu açıklamada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in proje kapsamında daire satın almasında herhangi bir anormalliğin olmadığını, fiyatların diğer müşterilere uygulanan fiyatlarla aynı olduğunu duyurdu. Akın Gürlek’in Tema İstanbul 2 isimli siteden İki yıl önceki almış olduğu taşınmazda piyasa fiyatlarından satışın yapıldığı belirtildi. Mesa - Artaş - Kantur - Akdaş İş Ortaklığı’ndan yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Akın Gürlek, diğer tüm müşterilerimiz gibi projemizden bir adet daire satın almıştır. Kendisine uygulanan satış fiyatı, herhangi bir müşterimize uygulanan fiyatlardan farklı olmayıp, iki yıl önce geçerli olan satış fiyatları üzerinden işlem gerçekleştirilmiştir" denildi. Açıklamada, yaklaşık iki yıl önce, Tema İstanbul 2 Projesi’nden satışı yapılan bir taşınmaz hakkında kamuoyuna yönelik paylaşılan yanlış bilgilendirmeler nedeniyle doğru bilgilerin paylaşılması zaruretinin doğduğu belirtildi. Mesa - Artaş - Kantur - Akdaş İş Ortaklığının açıklamasında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Akın Gürlek, diğer tüm müşterilerimiz gibi projemizden bir adet daire satın almıştır. Kendisine uygulanan satış fiyatı, herhangi bir müşterimize uygulanan fiyatlardan farklı olmayıp, iki yıl önce geçerli olan satış fiyatları üzerinden işlem gerçekleştirilmiştir. Bu konuyla ilgili yapılan açıklamalara karşılık olarak, bu hususları kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmek amacıyla paylaşmaktayız" ifadelerine yer verildi.
Diyarbakır MHP Sur teşkilatından Regaip Kandili ikramı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sur İlçe Başkanı Şakir Erdin ile MHP Sur Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) İlçe Başkanı Serap Kaya, beraberlerindeki teşkilat üyeleriyle birlikte Regaip Kandili dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. MHP Sur teşkilatı, ilçede bulunan tarihi Hz. Süleyman Camisinde vatandaşlara kandil simidi, tulumba tatlısı ve limonata ikramında bulundu. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, vatandaşlarla yakından ilgilenen MHP heyeti, Regaip Kandilinin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini vurguladı. MHP Sur İlçe Başkanı Şakir Erdin, manevi bereketin mevsimi olan üç ayların müjdecisi Regaip Kandilinin tüm İslam alemine mübarek olmasını, hayırlı ve uğurlu olmasını dilekleri ile sözlerine başladı. Erdin, "Sahabeler şehri Diyarbakır’da, Hz. Süleyman Camisinde bulunmaktayız. Bu vesileyle Mevlid-i Şerifimizi okuttuk ve vatandaşlarımıza ikramlarda bulunduk. Diyarbakır’dan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin de kandilini tebrik ediyorum. Onun evladı olmaktan onur ve şeref duyuyoruz. Diyarbakır sizinle gurur duyuyor. Kandil münasebetiyle Hz. Süleyman Camisinde, sahabeler şehri Diyarbakır’da tatlı, pasta ve çeşitli yiyecekler ikram ettik. Yüce Allah yapılan tüm hayırları kabul etsin, bizlerin ve İslam alemindeki herkesin hayrını kabul eylesin" dedi. Regaip Kandilinin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ettiğini aktaran Erdin, "Türkiye Cumhuriyetine huzur, barış, mutluluk ve yardımlaşma duygularının hâkim olduğu bir yeni yıl diliyoruz. Umudumuz, daha güzel ve daha iyi günler görmektir" diye konuştu.