KÜLTÜR SANAT - 14 Ekim 2024 Pazartesi 13:38

Denizli Kitap Fuarı, 18 Ekim’de kapılarını açıyor

A
A
A
Denizli Kitap Fuarı, 18 Ekim’de kapılarını açıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7’nci kez düzenleyeceği Kitap Fuarı, 18 Ekim’de kapılarını açacak. Yüzlerce yazar imza günü ve söyleşilerle 325 yazar ve 150 yayınevinin katılacak.



Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 7’nci kez düzenleyeceği Denizli Kitap Fuarı, 18 Ekim 2024 Cuma günü kapılarını açacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı’nda gerçekleşecek Denizli Kitap Fuarı’na bu yıl 325 yazar ve 150 yayınevi katılacak. Yüzlerce yazar ile yayınevinin yer alacağı fuarda imza günlerinin yanı sıra söyleşiler de düzenlenecek. Onur konuğu Ahmet Ümit’in olacağı fuara Coşkun Aral’dan Banu Avar’a, Cezmi Ersöz’den Ayşe Kulin’e Türkiye’nin en ünlü edebiyat sanatçıları katılacak. 27 Ekim 2024 Pazar gününe kadar sabah saat 10.00’dan akşam saat 20.00’ye kadar ziyaret edilebilecek fuarda Denizlili yazarlar da yerini alacak.



Açılış töreni 18 Ekim Cuma Saat 11.00’de


Fuarın açılış töreni 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 11.00’de yapılacak. On gün boyunca açık kalacak fuarda, Ahmet Ümit, Yekta Kopan, Ünsal Ünlü, Merdan Yanardağ, İclal Aydın, Işık Öğütçü, Füsun Önal, Erol Mütercimler, Ercan Kesal, Coşkun Aral, Cihat Yaycı, Cezmi Ersöz, Banu Avar, Balçiçek İlter, Ayşegül Aldinç, Ayşe Kulin, Anooshirvan Miandji, Mustafa Balbay, İpek Ongun, Engin Alan, Ali Lidar, Sinan Akyüz, İhsan Eliaçık, Timur Soykan, Celal Şengör, Nurullah Genç, Vehbi Vakkasoğlu ve Ataol Behramoğlu gibi ünlüler okurlarıyla buluşacak. Fuarla ilgili tüm detaylara Denizli Kitap Fuar’ı internet sayfasından ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresi ve Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.



Denizli kitapla buluşacak


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, spor, sanat ve kültürle anılan bir Denizli için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Tüm hemşehrilerini 18-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecekleri Denizli Kitap Fuarı’nı ziyaret etmeye davet eden Başkan Çavuşoğlu, “Yüzlerce yazar ve yayınevi fuarda halkımızla bir araya gelecek. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz kitapla buluşacak. Fuarımızın şehrimizin kültürel yaşamına büyük katkı sunacağına inanıyor, bu güzel organizasyonun başarılı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.



Denizli Kitap Fuarı, 18 Ekim’de kapılarını açıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yürek ısıtan mağazada vitrin kedilerin güneşlenme alanı oldu HATAY (İHA) – Hatay’da sokak kedilerine yuva olan mağazada kediler rahatlıkla gezinebilirken vitrinde güneşlenebiliyorlar. İlgi çeken görüntülerin oluştuğu kedi dostu mağaza, müşterilerden de takdir topluyor. İskenderun ilçesi Savaş Mahallesinde bulunan 3 katlı giyim mağazasında iş yeri çalışanları sayıları 10’u bulan sokak kedilerine ve mağazaya ait cins kedilere bakıyorlar. Mağazada keyiflerine göre gezebilen kediler, yiyeceklerini, içeceklerini ve barınma ihtiyaçlarını da mağazadan karşılıyorlar. Yürek ısıtan görüntülerin oluştuğu mağazanın reyonunda ve raflarda dolaşan kediler, alışveriş yapanlarında dikkatlerini çekiyorlar. Müşterilerden olumlu dönüş alan mağaza, sokak kedilerine adeta yuva oldu. Kediler için mağazayı ziyaret edenlerin olduğunu söyleyen mağaza çalışanları özellikle ’Leblebi’ adlı kedilerinin ün saldığını söyledi. "Vitrinde yaşayan kedimizin adı Leblebi ve mağazada yaşayan 3 kedimiz var" Mağazanın kedilerle anılmaya başladığını söyleyen Nuray Esin, ’’Bu kediler 3 yıl oluyor bizimle birlikte yaşıyorlar. Bu katta 3 tane var, kapıda baktıklarımız da 3 tane. Sayıları değişiyor gelen oluyor, giden oluyor ve sahiplenilen var. Buradan sahiplenmek isteyenler oluyor. Vitrinde yaşayan kedimizin adı Leblebi ve mağazada yaşayan 3 kedimiz var. Badem, Mişa ve Maşa. Siyam kedileri. Onları seven ağırlıkta, resim çekilmeye gelenler var. Özellikle onlar için gelenler var, sevmeyenler için de hassasiyet gösteriyoruz. Depoda özel yerleri var. Kumlarının olduğu, mamalarının olduğu. Genelde 3-4 saat zaten geziniyorlar ve bütün gün uyuyorlar. Vitrinde olan Leblebi’miz var ve insanların en çok tanıdığı kedimiz" dedi.
Hatay Baraj sınırları içerisindeki köyler aşırı yağışlarla sular içerisinde kaldı Hatay’da aşırı yağışlarla birlikte debisi artan Reyhanlı Barajı, baraj sınırları içerisinde yer alan ve geçmiş yıllarda boşaltılan 2 köyü sular içerisinde bıraktı. Uzun yıllar sonra baraj sularının artmasıyla su içinde kalan köylerin görüntüsü dikkat çekti. Hatay’ın Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde yer alan Reyhanlı Barajı’nın temeli 2010 yılında atılmıştı ve çalışmalar 2019 yılında tamamlanmıştı. Amik Ovası’nda yer alan bereketli arazilerin sulanması ve taşkınların önlenmesi amaçlanarak inşa edilen Reyhanlı Barajı,3 Ekim 2020 yılında açıldı. Reyhanlı Barajının sınırları içerisinde kalan Karakaya ve Acer Köyü sakinleri de yıllarca yaşam sürdükleri, yuvalarından ayrılmak zorunda kalmışlardı. Tahliye edilen evlerin maddi karşılığını alan vatandaşlar, baraj sınırlarına yakın bir noktada yer alan Mehmetbeyli Mahallesi’ne yerleştiler. Uzun yıllardır dolmayan Reyhanlı Barajı, bu yıl etkili olan aşırı yağışlarla birlikte Tahtaköprü Barajı ile Afrin Çayından gelen sularla doldu. Yağışların etkisiyle debisi artan Reyhanlı Barajındaki sular, baraj sınırları içerisinde yer alan 2 köyü içine alarak Mehmetbeyli Mahallesi’ne kadar dayanmış durumda. Geçen yıl kuraklığın etkisiyle görünür olan olan evler ve tarım arazileri, bu yılki yağışlarla birlikte sular altında kaldı. Yıllarca yaşadığı köyün sular altında kaldığını gören Halit Atlar, köyün sular altında kaldığını ilk defa gördüğünü ve iki katlı evlerin sular altında kaybolduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl kuraklığın etkili olduğunu ifade eden Halil Atlar, bu yıl yaşanan aşırı yağışla baraj sınırları içerisinde kalan köylerin su içinde kaldığını belirterek, "Reyhanlı ilçesi Mehmetbeyli Mahallesindeyiz. Burada geçen yıl bu kadar su yoktu ama bu yıl bereketli oldu. Sular çok olunca yolumuz kalmadı. Bu sular bize Afrin Çayından ve Tahtaköprü Barajından geliyor. Geçen yıl burada bir damla bile su yoktu kuraklık vardı. Bu yılda bereketli olunca doldu. Bu durumu ilk defa böyle görüyorum ve sular köye dayandı. Buradaki sular altında kalan evlerin paraları 10 yıl önce ödendi. Bundan dolayı kimsede mağdur olmadı. Karşıda olan iki köydeki insanlarda sular altında kalınca hepsi buraya taşındı. Burada benim zeytin bahçem var ama yol olmadığı için o tarafa gidemiyorum. Buraya yol yapılırsa güzel olur. Suların olmasıyla çok güzel manzarası var. Bu manzarayla sanki Antalya’da oturuyormuş gibi hissediyorsun" dedi.
Hatay Hatay’da depremin ardından inşa edilen 232’inci okulun açılışı gerçekleştirildi Hatay’da depremin ardından inşa edilen 232 ‘inci okul hizmete açıldı. Vali Mustafa Masatlı, il genelinde depremde 210 okulun yıkıldığını belirterek 232’inci okulla birlikte hizmete alınan derslik sayısının 2 bin 594 olduğunu söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken kentteki bazı okul binaları da zarar görmüştü. Asrın felaketinde Hatay’da bin 604 eğitim kurumundan 210 tanesi deprem anında yıkılmış, 180 tanesi orta hasar almıştı. Orta hasar alan yapılardan 141 tanesinde güçlendirme kararı alınmıştı. Depremin izlerinin silindiği kentte yeni eğitim yuvaları inşa edilmeye devam ediliyor. Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde hayırseverlerin destekleriyle yapımı tamamlanan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, düzenlenen törenle eğitim-öğretime açıldı. Vali Mustafa Masatlı, depremin ardından inşa edilen 232’inci okulun açılışının gerçekleştirildiğini belirterek "Okullarımızla ilgili, bu zamana kadar hemen hemen görülmemiş bir ihya, inşa ve imar çalışması başlattık. Hatay’da 6 Şubat depreminde yıkılmış olan 210 okulun yerine, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ile birlikte 232. okulumuzu açmış bulunuyoruz. Diğer taraftan, 61 okulumuzun inşaatı ise halen devam etmektedir. Tabii bu noktada, özellikle hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Yeni açtığımız 232 okulumuzun 78 tanesi hayırseverlerimizin destekleriyle yapıldı. İnşaatı süren 61 okulumuzun 17 tanesi de yine hayırseverler tarafından inşa edilmektedir. Hatay’da yürüttüğümüz imar, ihya ve inşa sürecine destek olan ve katkı sunan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza çok teşekkür ederim" dedi.