EKONOMİ - 01 Temmuz 2025 Salı 16:01

Denizli’den 24 firma Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesinde yer aldı

A
A
A
Denizli’den 24 firma Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesinde yer aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan "Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırması-2024" listesinde, Denizli’den 24 firma yer aldı.



Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yılın ilk altı ayının geride kaldığını ve ikinci yarıya bu anlamlı başarıyla başlamanın motivasyon açısından oldukça değerli olduğunu belirterek şunları söyledi:


"Denizli’de ihracat; üretim ve istihdamın temel dinamosu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene listede 22 firmamız vardır. Bu sene sayının artması, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 1000 firması arasında ilimizden 24 firmanın yer alması, bizler için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı. Yılın ikinci yarısına böyle güzel bir haberle başlamak hem bizleri hem de tüm ihracatçılarımızın çalışma azmini artırıyor. 185 ülkeye ihracat yapan, 25 farklı sektörde faaliyet gösteren ve yaklaşık 3.000 ürün grubunu dünya pazarlarına sunan ilimizin, bu güçlü ihracat ekosistemini listeye giren öncü firmalarımız sayesinde daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Listede yer alan firmalarımız yalnızca ihracat rakamlarıyla değil; sürdürülebilir üretim anlayışları, istihdama katkıları ve küresel vizyonlarıyla da örnek oluşturuyor. İhracatın geleceği bu başarılı adımlarla şekilleniyor. Denizli ihracat ailesi her geçen gün büyüyor ve güçleniyor. Denizli’nin ihracat yolculuğuna yön veren bu kıymetli firmalarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Ülkemiz ihracatının lokomotiflerinden biri olan Denizli, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemiz ekonomisine güçlü katkısını sürdürmeye devam edecek. Önümüzdeki dönemde ihracat performansının daha da artırılması adına iş dünyasıyla omuz omuza çalışmalarımızı sürdüreceğiz."



Denizli’den 24 firma Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesinde yer aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Burhaniye’de bayramlaşma töreni düzenlendi Burhaniye ilçesinde, Şehit Turhan Bayraktar Parkındaki bayramlaşma töreni yüzlerce vatandaşı buluşturdu. Törene katılan Kaymakam Cumali Atilla, halktan katılımın az olmasına tepki gösterdi. Şehit Turhan Bayraktar Parkında düzenlenen bayramlaşma törenine Kaymakam Cumali Atilla’nın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile başkan yardımcıları, daire müdürleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve bazı dernek yetkileri katıldı. Kaymakam Cumali Atilla, halktan katılımlın az olmasına tepki gösterirken, bundan sonra bayramlaşmanın kapalı bir yerde yapılmasını ve halkın daha çok katılımının sağlanmasını istedi. Törene katılanlar bir birleriyle bayramlaşırken, Kaymakam Cumali Atilla ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Kaymakam Cumali Atilla konuşmasında, "Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun. Dün Ramazanı tamamladık. Bu gün de bayram yapıyoruz. Tuttuğumuz oruçları Allah kabul etsin. Bayramın, sizlere, ülkemize İslam coğrafyasına ve mazlum coğrafyaya sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyorum" dedi. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler de, "Bayram dargınlıkların kırgınlıkların bittiği, gönüllerin bir birine yaklaştığı günlerdir. Bayramların daha güzel bir şekilde kutlanmasını temenni ediyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum" dedi. Şehit Turhan Bayraktar Parkındaki törenin jandarma, Hastane ve Huzurevi ziyaret edildi.
Denizli Küslerin barıştığı bayramlaşma halkası geleneği yaşatıldı Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de küslerin barışması ve herkesin birbirine sarılması için her bayram sabahı sürdürülen ‘bayramlaşma halkası’ geleneği bu yıl olumsuz hava koşuları nedeniyle caminin içerisinde oluşturuldu. Tavas’a bağlı Yeni Mahalle’de yılla önce köyün ileri gelenleri tarafından kırgınlıkların unutulması ve küslüklerin sona erdirilmesi için başlatılan ‘Bayramlaşma Halkası’ geleneği bu yılda yaşatıldı. Her yıl Taşbaşı Camisinin avlusunda yaşatılan gelenek, bu yıl soğuk ve yağışlı hava nedeniyle caminin içinde gerçekleştirildi. Caminin dışında bayramlaşmak için halka oluşturan cemaat, 7’den 77’ye tüm erkeklerin katıldığı bayramlaşma zincirini bu sene cami içinde kurdu. Yıllardır devam eden bayramlaşma geleneği sayesinde, herkes birbiriyle tokalaşıp sarıldığı için kimse küs veya kırgın kalmadı. Birlik ve beraberlik için bir fırsat olarak gördükleri geleneği yaşatmaya devam ettiklerini ifade eden Yeni Mahalle eski muhtarlarından Hacı Ahmet Şen, "Mahallemizde yıllardır yaşattığımız bir bayramlaşma halkası geleneğimiz var. Bayram namazını kıldıktan sonra hocalarımız sürekli ikazda bulunur ve caminin avlusunda oluşturduğumuz halkada mahallenin 7’den 77’ye tüm erkekleri hep birlikte bayramlaşırdı. Fakat bu yıl havanın çok soğuk olması nedeniyle bayramlaşma halkamızı camimizin içerisinde oluşturduk. Bu bizim yıllardır hem gelenek göreneğimiz hem de küslerin barışması için bir fırsatımız. Adam aynı safta namaz kılıyor ama küs. Bayramlaşmak için birbirlerine el uzattıklarında, bu sayede barışmalarına vesile olunuyor. Bu gelenek göreneği ayakta tutmak için biz bayramlaşma halkasını oluşturmaya devam ediyoruz" dedi. Bayramların toplumsal dayanışma içi önemli bir fırsat olduğunun altını çizen cam cemaatinden Mehmet İnce ise "Geleneksel olarak her bayramda caminin avlusunda hep birlikte bayramlaşıyoruz. Komşularımız ve cami cemaatimiz bayram sabahı burada buluşuyor. Hiçbir şekilde küskünlüklerin devam etmesini istemiyoruz. Herkes birbiriyle sarılsın, dostluk, kardeşlik ve beraberlik olsun diye bu geleneğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.