EKONOMİ - 24 Nisan 2025 Perşembe 15:30

Merkezefendi Belediyesi eski hükümlüleri topluma kazandıracak

A
A
A
Merkezefendi Belediyesi eski hükümlüleri topluma kazandıracak

Merkezefendi Belediyesi, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile iş birliği yaparak eski hükümlülere meslek edindirme, topluma kazandırma ve istihdam edilme imkânı sağlayacak bir protokole imza attı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Merkezefendi Belediyesi olarak Denizli’de bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Protokolümüz hayırlı olsun" dedi.


Merkezefendi Belediyesi Denizli’de bir ilke daha imza attı. Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Koruma Kurulu Başkanlığı arasında önemli bir protokol imzalandı. ‘Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder’ projesi ile eski hükümlü vatandaşlara meslek edindiren ve istihdam imkânı sağlayan protokol için Merkezefendi Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda program gerçekleştirildi. Bu protokol ile eski hükümlüler, Halk Ekmek Fabrikası’nda açılacak meslek edindirme kurslarına katılarak hem yeni bir meslek sahibi olacak hem de istihdam edilme fırsatı bulacak.


‘Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder’ protokolünün imza programına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Balık, Koruma Kurulu Üyesi Birim Müdürleri, meslek odalarının temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.


"Protokolümüz hayırlı olsun"


Hep birlikte daha adil, daha eşit bir toplum için çalıştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "İmzasını attığımız protokol, hükümlü vatandaşlara yeni bir sayfa imkânı tanıması, onların yeniden istihdam edilmesi ve topluma kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Bu proje ile hem iş gücüne katkı sunacak bireylerin istihdamını sağlıyoruz hem de onlar için umut dolu bir gelecek hazırlıyoruz. Protokolün hayata geçmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Protokolümüz, Denizli’mize ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.



Merkezefendi Belediyesi eski hükümlüleri topluma kazandıracak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.