EĞİTİM - 12 Şubat 2025 Çarşamba 16:14

Merkezefendi’de ücretsiz TYT ve AYT deneme sınavları devam ediyor

A
A
A
Merkezefendi’de ücretsiz TYT ve AYT deneme sınavları devam ediyor

Merkezefendi Belediyesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz TYT ve AYT deneme sınavları gerçekleştiriliyor. Başkan Doğan, "Öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.


Merkezefendi Belediyesi’nin eğitime olan destekleri devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz TYT ve AYT deneme sınavları düzenliyor. 22 Şubat Cumartesi günü AYT ve 23 Şubat Pazar günü TYT sınavı yapılacak. Her iki sınav da Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak. Kontenjanla sınırlı olan ücretsiz deneme sınavlarına başvurular, https://merkezefendi.bel.tr/sinav/ adresi üzerinden yapılacak.



Merkezefendi’de ücretsiz TYT ve AYT deneme sınavları devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savcıların şifresiyle dosya kapattığı iddiasıyla yargılanan zabıt katibinin tutukluluk halinin devamına karar verildi Ankara Adliyesinde kendisine ve savcılara ait şifreyle Ulusal Yargı Ağı Sistemi’ne (UYAP) girerek soruşturma dosyalarını kapattığı iddiasıyla yargılanan zabıt katibi Ahmet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ara kararda sanık Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Ankara Adliyesinde kendisine ve savcılara ait şifreyle Ulusal Yargı Ağı Sistemi’ne (UYAP) girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Yılmaz, bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, dava dosyasına bilirkişi raporunun geldiğini ifade ederek, bu celse tanık dinleneceğini söyledi. Söz verilmesi üzerine konuşan tanık A.Ş., sanık Muhammet Talha Bol’u çalıştığı şirketin avukatlığını yaptığı zamandan tanıdığını ifade ederek, "Talha Bey’e ödenecek avukatlık ücretleri vardı. Kendisi yurt dışında olduğundan ödemelerini birkaç kez kardeşi Ömer’e elden teslim ettim. Neden yurt dışına gittiğini bilmiyorum" dedi. "İşlediğim suç sadece maddi kar amacıyla işlenmiştir" Tanık beyanının ardından söz alan tutuklu sanık Ahmet Yılmaz, aleyhe hususları kabul etmediğini ifade ederek, "Ben örgüt adına hareket etmedim. İşlediğim suç sadece maddi kar amacıyla işlenmiştir, örgütle bir bağım yoktur. Uzun süredir tutukluyum bu durum bir cezaya dönüştü artık. Tahliyemi istiyorum" iddialarında bulundu. Söz alan tutuksuz sanıklar da mahkeme heyetinden, haklarındaki adli kontrol şartlarının kaldırılmasını talep etti. Beyanların ardından cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Ahmet Yılmaz’ın ve diğer tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Tanık, sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ahmet Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına hükmederken diğer sanıkların ise mevcut halinin devamına karar verdi. Sonraki duruşma 9 Şubat 2026’ya ertelendi.