ÇEVRE - 23 Ekim 2023 Pazartesi 11:35

Olta sporcuları en büyük sazanı yakalamak için yarıştı

A
A
A
Olta sporcuları en büyük sazanı yakalamak için yarıştı

Denizli’de düzenlenen sazan yakalama yarışmasında farklı illerden gelen 32 sporcu, en büyük sazan balığını yakalamak için oltalarını Gökpınar Gölet’inin suları ile buluşturdu.



Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Gökpınar Gölet’i en büyük sazanı tutmak için kıyasıya mücadeleye giren balıkçılara ev sahipliği yapıyor. Baraj ile göletlerde balığın korunmasına dikkat çekmek, su kalitesini korumak ve bu alanda avcıların bilinçlenmesini sağlamak için ’En büyük sazan’ ve ’En çok sazan’ tutma yarışması düzenlendi. Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği (DENOLDER) ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile 4. kez gölet, yarışmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin farklı illerinde katılım sağlayan 35 sportif balıkçı, 14 sektörde oltalarını suya atarak farkındalığa dikkat çekti.



4 gün süren yarışlarda, oltalara takılan 40 santimetrenin altındaki balıklar değerlendirmeye alınmayıp, belirlenen limit üstü balıklar da ölçüm ve tartım işlemlerinin ardından suya geri bırakıldı. 4 gün 3 gece alanda kamp yaparak doğa ile iç içe kalan yarışmacılar, günün sonunda ödüllerine kavuştu. “En büyük balık” yakalamada yarışmasında ilklere 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, sponsor çekiliş ödüllerinde ise kazanan kişiye İhlas Kuzuluk Kaplıca Evlerinde 4 gece 5 gündüz 2 kişilik tatil hediyesi verildi. En büyük sazan balığını 56 santim uzunluğu ve 1 kilo 900 gram ile Hüseyin Yıldırım yakaladı.



“Bütün arkadaşlarımızı bu hobiye bekliyorum"


Sağlık sektöründe çalışmasının yanında balık avcılığına da ilgi duyduğunu anlatan Hüseyin İbişoğlu, “Özel sektörde hemşire olarak çalışıyorum. Hobi olaraktan balıkçılıkla ilgileniyorum. Böyle etkinleri asla kaçırmıyorum. Ortam, aksiyon normal avcılığın üst düzeyinde. Yani bütün arkadaşlarımızı bu hobiye bekliyorum" dedi.



“Bu bizim kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor”


Oltası ile Afyon’dan Denizli’deki sazan yarışmasına katılan Gökhan Koni ise “hedefimiz sportif olta balıkçılığını özendirmek, benimsetmek ve bizden sonraki nesillere daha çok aşılama yapmak. Buradaki yakalanan balıklar pulu bile de dökülmeden ve zarar görmeden yaşam alanına geri koyuluyor. Bizim hedefimiz de bunu en iyi şekilde gençlere çocuklara aşılamak. Gerçekten sportif olta balıkçılığında güzel ve doğa aşığı arkadaşlarla tanıştık. Bizim için bu etkinlikler iller arası ve farklı insanlarla tanışmak. Bu bizim kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor” diye konuştu.



“Buradaki gayemiz farkındalık oluşturmak”


Yarışma hakkında bilgiler veren DENOLDER Başkanı Mustafa Yalçın, “Yarışmamız toplam 4 gün sürüyor. 14 takımdan oluşuyor. Farklı illerden gelen toplam 34 tane katılımcımız var. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Denizli’nin de yerli yarışmacıları bulunuyor. Buradaki gayemiz farkındalık oluşturmak. Bu göletlerin malum alanları sınırlı. Bizim hedefimiz bu sınırlı alanda herkes bilinçli avlanma yapsın ve balıklarımız bitmesin. Eskiden çıkan balıklar şimdi çıkmıyor. Çünkü bilinçsiz ve yasa dışı avcılığın önüne geçebilmek için bizler dernek ve sivil toplum kuruluşları olarak bu şekilde etkinliklerle daha iyi yerlere getirmeyi planlıyoruz. Denizli’mizde bu yapılan 4. etkinliğimiz ve artık geleneksel hale geldi. Her yıl çıtayı bir tık daha yukarıya çıkartıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl daha da iyi etkinliklere imza atacağız” ifadelerini kullandı.



Olta sporcuları en büyük sazanı yakalamak için yarıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük CHP’nin bayramlaşmasında "Özel-Kılıçdaroğlu" gerginliği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında, parti içindeki "Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu" tartışmaları nedeniyle gerginlik yaşandı. CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa partililer katıldı. Son günlerde CHP’de yaşanan gelişmeler ve kurultay tartışmaları da programın gündem başlıkları arasında yer aldı. Programın açılış konuşmasını yapan Yaşar, partide birlik ve beraberlik açısından herhangi bir sorun olmadığını belirterek CHP örgütünün Karabük’te ortak hareket ettiğini söyledi. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, partisinin İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programında partililerle bir araya geldi. Program sırasında bazı partililerin, CHP’de yaşanan son süreçle ilgili milletvekilinden açıklama beklediklerini söyledi. Safranbolu’daki bayramlaşma programında da bazı partililerin, Akay’ın Özgür Özel’e destek verdiğine yönelik açık bir açıklamada bulunmamasına tepki gösterdiği belirtildi. Tepkiler üzerine partililer ile milletvekili arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kendisine yönelik eleştiriler üzerine konuşan Akay, her iki genel başkan döneminde de görev yaptığını belirterek kurumsal kimliğe vurgu yaptı. Akay, "Her iki genel başkanlıkla da çalıştım. Her iki genel başkanlıkla da çalışırken bütün gücümle çalıştım, kurumsal kimliğe riayet ederek çalıştım. Bu süreci istemeyen, bu olayla karşılaşmak istemeyen vekillerden biriyim ben. Bu 3 yıllık süreç içerisinde karşılaşmadığımız konu kalmadı. Partinin içerisine bir sürü müdahaleler olmaya çalıştı" dedi. Bayramlaşma programında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, Özgür Özel’in ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
İstanbul Kanye West İstanbul’da Dünyaca ünlü sanatçı Kanye West, 30 Mayıs’ta vereceği konser için İstanbul’a geldi. Dünyaca ünlü sanatçı Kanye West, 30 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda vereceği konser için İstanbul’a geldi. Sanatçı, ILS Vision Kurucusu Erdem Karahan tarafından Atatürk Havalimanı’nda karşılandı. Sanatçının İstanbul’un tarihi ve önemli noktalarını ziyaret etmesi bekleniyor. 30 Mayıs gecesi gerçekleşecek organizasyon öncesinde A Milli Takım oyuncuları, sanat, iş, spor başta olmak üzere yaklaşık 200 ünlü ismin konsere katılması bekleniyor. Konsere yaklaşık 120 bin kişinin katılması bekleniyor Kanye West konseri için Rusya, Kazakistan, Birleşik Krallık, Almanya, ABD ve Polonya başta olmak üzere birçok ülkeden binlerce ziyaretçinin konser haftası boyunca İstanbul’a gelmesi ön görülüyor. Sporcular, sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanları ve uluslararası konukların buluşacağı etkinlik kapsamında İstanbul’da bulunan otel, restoran gibi noktalarda yoğunluk yaşanması da bekleniyor. Öte yandan konsere yaklaşık 120 bin kişinin katılması bekleniyor. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak olan konser öncesinde öğle saatlerinde Before Party, DJ performansları, özel deneyim alanları, sahne sürprizleri ve farklı etkinlikler de düzenlenecek. Konser sonrası ise alanda After Party etkinliği gece boyunca devam edecek. Yüzlerce kişilik teknik ekibin katılımıyla, sahne çevresine dev LED ekran kuruldu, özel ışık ve ses tasarımı oluşturuldu. Ayrıca geniş backstage operasyonuyla prodüksiyon hazırlıkları tamamlandı.