KÜLTÜR SANAT - 12 Eylül 2025 Cuma 11:36

Pamukkale enler listesinde 2. sırada yer aldı

A
A
A
Pamukkale enler listesinde 2. sırada yer aldı

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Denizli’deki Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, 2025 yılının ilk 8 ayında yaz sonu itibariyle en çok ziyaret edilen 2. ören yeri oldu.



UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale, 2025 yılının ilk 8 ayında hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi oldu. Beyaz travertenleri, müze ve antik kentiyle ziyaretçilerini ağırlayan Hierapolis-Pamukkale ören yeri, 1 milyon 613 bin 357 kişiyle Türkiye genelinde en çok ziyaret edilen ikinci ören yeri oldu. İzmir’deki Efes Ören yeri 1 milyon 741 bin 547 kişiyle ilk sırada yer alırken; Nevşehir’deki Göreme Ören yeri ise 766.937 kişiyle listenin üçüncü sırasında yer aldı.



Her bir izinde insanlık tarihi


Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Turizm sezonunu da içinde bulunduran 2025 Yılının ilk 8 ayında Türkiye genelindeki ören yerlerine yoğun ilgi olduğunu belirterek; "Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un da belirttiği gibi yılın ilk 8 ayında Türkiye’nin dört bir yanındaki 200’e yakın müze ve ören yerimiz toplamda 21 milyon 610 bin 964 ziyaretçiyi ağırladı. Pamukkale’yi en çok ziyaret edenlerin Orta Amerika’dan geldiğini vurgulayan Otaklı; Eylül-Ekim ayında ve devamında da yerli ve yabancı turistlerimizin Pamukkale’mize ve Denizli’mize olan ilgisi artarak devam edecek" dedi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise "2025 yılının ilk 8 ayında, müze ve ören yerlerimizi ziyaret edenlerin sayısı 21 milyon 610 bin 964’e ulaştı. Her bir taşında, her bir izinde insanlık tarihinin sesi olan bu mirası korumak ve geleceğe aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur. Tarihimizin izlerini milyonlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş merkezli 5 ilde 80 milyon liralık dolandırıcılık operasyonu Kahramanmaraş merkezli düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sosyal medya üzerinden sahte ürün satış ilanları vererek vatandaşları dolandırdığı belirlenen 10 şüpheli yakalandı. Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, ’nitelikli dolandırıcılık’ suçuna yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kahramanmaraş merkezli İstanbul, Hatay, İzmir ve Balıkesir illerinde 16 şüpheliye ait toplam 12 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturma çerçevesinde şüphelilerin sosyal medya platformları üzerinden sahte ürün satış ilanları paylaşarak vatandaşlardan ’kapora’ ve ’ürün bedeli’ adı altında haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Yapılan incelemelerde suçtan elde edilen yaklaşık 80 milyon TL’lik işlem hacminin kripto varlıklar aracılığıyla aklanmaya çalışıldığı tespit edildi. Operasyonda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 2 şüphelinin başka suçlardan cezaevinde olduğu belirlendi. Firari durumda bulunan 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 16 akıllı cep telefonu, 16 sim kart, 3 depolama cihazı, 1 dizüstü bilgisayar ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
İzmir İzmir’de taksiciye bıçaklı gasp girişimi araç kamerasında İzmir’in Karabağlar ilçesinde müşteri olarak bindiği taksinin şoförünü ücret ödeme bahanesiyle oyalayıp boğazından bıçaklayarak gasp etmeye çalışan şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Taksicinin yaralandığı ve saldırganı kendinden uzaklaştırdığı o anlar araç içi kamerasına yansıdı. Olay dün saat 21.15 sıralarında Uzundere otobanı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, taksiye müşteri olarak binen bir erkek şüpheli, ineceği esnada sürücüye para verme bahanesiyle yaklaştı. Bu sırada aniden elindeki bıçağı taksi şoförünün boğazına dayayan saldırgan gasp girişiminde bulundu. Yaşanan arbedede boynundan bıçak darbesi alan sürücü, panikle araçtan inerek saldırganı kendinden uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından taksiyle olay yerinden uzaklaşan yaralı sürücü, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, bıçaklı gasp girişiminde bulunan zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Tedavi altına alınan taksi şoförünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Gasp girişimi kamerada Öte yandan yaşanan olay taksinin araç içi kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde şüphelinin parayı uzatır gibi yapıp aniden bıçağı sürücünün boğazına dayaması, şoförün boynundan yaralanması ve ardından araçtan inerek saldırganla mücadele ettiği anlar yer aldı.