EĞİTİM - 24 Kasım 2025 Pazartesi 10:16

Pamukkale’de öğretmenler günlerini coşkuyla kutladı

A
A
A
Pamukkale’de öğretmenler günlerini coşkuyla kutladı

Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü düzenlediği özel bir etkinlikle kutladı. Usta öğreticiler, öğretmenevinde bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.



Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi tarafından 80. Yıl Öğretmenevinde düzenlenen yemekli ve eğlenceli etkinlik, öğretmenler için unutulmaz bir geceye dönüştü. Öğretmenler Günü’nün anlam ve önemine yakışır bir şekilde gerçekleşen buluşmada, eğitim neferleri doyasıya eğlendi.



Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, şu ifadeleri kullandı:


"Zifiri karanlıkları bir güneş gibi aydınlatan, her daim geleceğe ışık olan değerli öğretmenlerim, kıymetli meslektaşlarım. Bugün burada, aslında bir mesleği değil; bir yaşam biçimini, bir adanmışlığı, bir vicdanı ve bir yüreği onurlandırmak için toplandık. Sizler, karanlıkta kalmış zihinlere ışık olan; sabrınızla, bilginizle ve yüreğinizle geleceği inşa eden gerçek kahramanlarsınız."



"Geleceği değiştiren dokunuşlar"


Öğretmenlerin toplumdaki etkisine de değinen Sarıca, "Bir cesaret cümlesiyle umutsuzluğa giden yolları da değiştirensiniz. Attığınız her adım, söylediğiniz her söz, aşıladığınız o ’yapabilirsin’ sözlerinizle umudu aşılayansınız. Bir bireyin nasıl geleceğini değiştirdiğinizi yıllar sonra öğreneceksinizdir" diye konuştu.



"Kurtuluş sizin ellerinizde"


Konuşmasında, öğretmenliğin ülke kalkınmasındaki hayati rolünü vurgulayan Müdür Sarıca, "Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde büyüyor. Ve ben şuna inanıyorum ki bu ülkenin kurtuluşu her zaman olduğu gibi yine sizin ellerinizde. Çünkü siz sanatı, edebiyatı, müziği sevdirensiniz; meslek edindiren, insanları iş sahibi yapansınız; doğruluğu, dürüstlüğü, hakkı, hukuku anlatansınız. "Selam olsun Mustafa Kemal’in öğretmenlerine, selam olsun aydınlık yüzlü, yurtsever siz değerli öğretmen arkadaşlarıma. İyi ki yolumuza dokundunuz, iyi ki bizlere ışık oldunuz. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun" diyerek sözleriyle tamamladı.



Yapılan konuşmanın ardından müzik eşliğinde doyasıya eğlenen öğretmenler, bu özel günün anısına birlikte hoşça vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı.



Pamukkale’de öğretmenler günlerini coşkuyla kutladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da beklenen sarı kodlu sağanak başladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından pazar günü için yapılan sağanak gece saatleri itibariyle başladı. İstanbul’da sabaha karşı beklenen sağanak etkisini göstermeye başladı. İstanbul Valiliği tarafından su baskınlarına ve kuvvetli yağışa dikkat çekilerek sarı kodlu uyarı verilmişti. Gün içinde aralıklarla etkisini gösteren yağmur gece saatlerinde sağanak olarak şiddetini artırdı. Sağanak şeklinde ve gök gürültülü başlayan yağmur vatandaşları da zor durumda bıraktı. Taksim’de vatandaşların yürümekte zorlandığı ve açık olan dükkanlara sığınmak zorunda kaldığı görüldü. Şiddetli yağmur araçlara da zorluk çıkardı. Sağanağın özellikle sabah ve öğlen saatlerinde etkisini artırarak göstermesi bekleniyor. Valilik açıklama yapmıştı 7 Aralık Pazar günü için uyarı yayınlayan İstanbul Valiliği, beklenen kuvvetli yağışla birlikte kentte sel, su baskını, ani akıntılar ve trafikte aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı. Vatandaşların tedbirli olmaları, toplu taşıma ve ulaşım planlamalarını hava durumuna göre yapmalarını istedi. Yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, 7 Aralık Pazar günü İstanbul’da sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.
Kayseri Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası ekipler tarafından alkolmetre üfletilmek istenen sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkarırken, kendisini görüntüleyen basın mensubuna da engel olmaya çalıştı. Yapılan kontrollerde sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı Doktor Sami İpek Caddesi kesişiminde bulunan kavşakta meydana gelen trafik kazasında, Y.B. yönetimindeki, 06 ADZ 744 plakalı otomobille E.T. yönetimindeki 38 T 0338 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kazada ticari taksi şoförü E.T. ile otomobilde bulunan bir yolcu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 2 kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza sonrası polis ekipleri tarafından alkol kontrolü yapılmak istenen Y.B. haber için olay yerine gelen gazetecinin görüntü alması halinde alkolmetreyi üflemeyeceğini söyleyerek, ekiplere zorluk çıkardı. Y.B. kendisini görüntüleyen gazeteciye engel olmaya çalıştı. Ekipler tarafından güçlükle ikna edilen Y.B. 1.42 promil alkollü çıktı. Y.B.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı. Kazaya karışan otomobil ve ticari taksi çekiciyle kaldırıldı. Arkadaşları yaralanan taksiciler tepki gösterdi Öte yandan kazada yaralanan Y.B.’nin beraber çalıştığı arkadaşları olay yerine geldi. Kazayla alakalı konuşan taksi şoförleri, arkadaşlarının gece saatlerinde ekmeğini kazanmak için çalıştığını söyleyerek, alkollü şekilde araç başına geçen bir sürücü yüzünden arkadaşlarının yaralandığını ifade ederek, tepki gösterdi. Taksiciler kimsenin alkol alarak, direksiyon başına geçmemesi gerektiğini dile getirdi.