ASAYİŞ - 01 Ocak 2012 Pazar 14:44

DİYARBAKIR`DA SAHTE ABD DOLARI OPERASYONU

A
A
A
DİYARBAKIR`DA SAHTE ABD DOLARI OPERASYONU

Diyarbakır’da gerçekleştirilen bir operasyonda bir kişi 25 bin sahte ABD doları ile birlikte yakalanarak sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlileri tarafından sahte para getirerek piyasaya sürmeye çalışan şahıs ve organizasyonlara yönelik alınan bir istihbaratın ardından operasyon başlatıldı. Alınan istihbaratta M.H.A. isimli şahsın bir firmaya ait yolcu otobüsüyle İstanbul’dan getirdiği sahte paraları Diyarbakır’da piyasaya süreceği bilgisi alınarak operasyon yapıldı. Operasyonda M.H.A., otobüsten indiği anda yakalanarak arama yapıldı. Aramada
şahsın elindeki çantasının içerisinde giyim eşyalarının arasına gizlenmiş vaziyette gazete kağıtlarına sarılmış 250 adet 100’lük olmak üzere toplam 25 bin sahte ABD doları ele geçirildi. M.H.A. isimli şahıs hakkında sahtecilik suçundan yasal işlem yapılarak sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ele geçirilen ABD dolarlarının gerçeğine çok yakın, aldatma kabiliyetinin çok yüksek olduğu, bu ABD dolarlarının piyasaya sürüleceği belirtildi. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın alışveriş yaptıktan sonra paralarını çok iyi kontrol etmeleri, sahte para hususunda duyarlı olmaları, suç veya suç unsuru bir duruma rastlamaları halinde derhal ’155 Polis İmdat’ hattına veya en yakın emniyet birimimize müracaat etmeleri hususu önemle duyurulur" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir