EĞİTİM - 17 Ocak 2020 Cuma 12:24

Köy okulu öğrencilerine karne sürprizi

A
A
A
Köy okulu öğrencilerine karne sürprizi

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Erdoğan, iş adamı Suat Bakırcı ile birlikte Kabahıdır Köyü İlkokulunda eğitim gören öğrencilere karnelerini dağıtıp, kışlık giysi hediye etti.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Erdoğan, iş adamı Suat Bakırcı ile birlikte Kabahıdır Köyü İlkokulunda eğitim gören öğrencilere karnelerini dağıtıp, kışlık giysi hediye etti.


Kabahıdır Köyü İlkokulunda eğitim gören 90 öğrenciye karne günü sürpriz yapıldı. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Erdoğan, daha önce belirlediği köy okulu için iş adamı Suat Bakırcı ile görüşerek öğrencilere sürpriz yapmak istediğini iletti. Teklifi kabul eden Bakırcı, 90 öğrenci için yedeklerle birlikte 110 okul kıyafeti hazırladı. Karne gününde köye gelerek öğrencilerin karnelerini dağıtan Erdoğan ve Bakırcı, daha sonra öğrencilere giysilerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.



"Çocukların yüzündeki mutluluk bana yetiyor"


Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Erdoğan, kent merkezinde bu tür etkinliklerin yoğun bir şekilde yapıldığını söyledi. Kendisinin bir farkındalık oluşturmak istediğini belirten Erdoğan, "Köy okullarının da bizim okulumuz olduğunu göstermeye çalıştık. Öğrencilere, köylülere, öğretmenlerimize destek olmak amacıyla böyle bir şey yaptık. Özellikle köylerde bu tür sıkıntıların yoğun olduğunu gördüm. Daha önce de yurt içindeki ve yurt dışındaki iş adamlarıyla diyaloğa geçmiştik. Onlara daha önce kaban ve bot yardımlarında bulunduk. Bugün de böyle bir okulda o çocuklarımızı sevindirmek, en azından karne almanın vermiş olduğu sevinci yaptığımız bu giysi yardımıyla perçinleştirmek istedik. Çocukların yüzündeki mutluluk bana yetiyor zaten" dedi.



"Kışın onlar üşümesinler, onlar üşüdüğü zaman biz de üşürüz"


Giyim mağazası sahibi Suat Bakırcı, bu çocukların gelecekleri olduğunu ifade ederek, "Bu çocuklar olmazsa bizler de olmayız. Bunlar yarın bizim öğretmenimiz, cumhurbaşkanımız, bakanımız, savcımız, hakimimiz olacakları için öğrencilere bizim önem vermemiz lazım. Çocuklar güzel bir değerdir. O değerleri bilmek lazım. Ben bu çocuklara yardım yaptığım zaman çok seviniyorum, hoşuma gidiyor. Yıllardır elimden gelen hayrı her okula yapıyorum. Kışın çocuklar üşümesinler, onlar üşüdüğü zaman biz de üşürüz. Şimdi 110 çocuğu giydiriyoruz” diye konuştu.


Öğrencilerden Muhammed Taha Şimşek, karne gününde hediye aldıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerden Pervin Kaya ise, "Karnemizi aldık, çok mutlu olduk. Karne gününde bize hediyeler getirdiler. Bizi düşünen ve hediye getirenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaşanan su kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tutdere, yıkımdan dolayı su kesintisine neden olan firma hakkında işlem başlattıklarını duyurdu. Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, usulsüz yıkım nedeniyle su kesintisine neden olan firma hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve birkaç saatlik süren kesintisinin yapılan çalışmalar sonrası sona erdiğini belirtti. Yıkım alanına gelerek durum hakkında bilgiler alan Başkan Tutdere, su arızasına müdahale eden belediye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek halkın mağdur olmaması için işi hızlandırılmasını ve tamiratın sağlam bir şekilde yapılmasını istedi. Başkan Tutdere, “Dün gece Hoca Ömer Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yıkım esnasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve usulsüz yıkım nedeniyle bina yola devrilerek su şebekesine zarar verdi. Adıyaman Belediyesi ekipleri de gece olaya müdahale ederek saat 01.00’da su kesintisi yaşanan mahallelere su arzını sağladı. Ancak su arzının sağlanmasının ardından aynı noktada meydana gelen yeni şebeke arızaları nedeniyle bu kez de Hoca Ömer, Kap Camii, Ulu Cami, Bahçelievler, Yunus Emre, Bahçecik, Ali Taşı, Mara ve Varlık Mahallelerinde su kesintisi meydana geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda su yeniden şebeke hattına verildi. Vatandaşlarımızı mağdur eden firma hakkında gerekli yasal çalışmalar başlatıldı ve tutanak tutuldu. Bize düşen kısmıyla ilgili olarak kıymetli hemşerilerimizden özür diliyor, anlayışları ve sabırları için teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz olay yerinde canhıraş bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Enkazın kaldırılmasıyla birlikte tüm mahallelerimize su arzını sağlayacağız” diye konuştu.
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.