YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:27

İŞ KADINLARINDAN DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NE ZİYARET

A
A
A
İŞ KADINLARINDAN DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NE ZİYARET

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek’e nezaket ziyaretinde bulundu.
DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, Genel Sekreter Abdullah Sevinç ve Başkan Danışmanı Dr. İlhan Diken ile birlikte karşıladı. Kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren İpek, eril anlayışın hakimiyetinden kaynaklı pratikte her ne kadar gözükmese de kadınların elinin değdiği her şeyin daha adaletli, barış ve sevgi dolu olduğunu söyledi. Mensubu bulunduğu partinin her alanda kadın temsiliyeti anlayışına
sahip olduğunu anımsatan İpek, bütün belediyelerde erkek belediye başkanlarının vekillerinin kadın olmasına yönelik hassasiyetlerinin olduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerin, kentin bütün dinamikleriyle ayırım yapmadan ilişkilenmesi gerektiğine vurgu yapan İpek, şunları söyledi:
"Kentin gelişmesi, güçlenmesi, ekonomik anlamda belli bir seviyeye ulaşması, kentteki sosyal, psikolojik, toplumsal dokunun insanlık lehine gelişerek devam etmesi elbette ki yerel yönetimlerin üzerine düşen görevlerdir. Bizler Diyarbakır halkının daha mutlu, daha refah ve huzur içerisinde yaşayabilmesi için yerel yönetimler olarak elimizden gelen desteği sağlamak durumundayız."
DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl de genelde 4 kişilik heyetler halinde görüşmelere gittiklerini ancak bu ziyarete tüm yönetim kurulunun katılmak istediğini söyledi.
Erkek egemen toplumda işkadını olmanın zorluklarını anımsatan İl, "Bu derneği kurarken ne kadar zorlu bir alanda sivil toplum örgütü olmanın sıkıntısını yaşayacağımızı biliyorduk" dedi. Çalışmalarını yürütürken toplumun bütün kesim ve katmanlarıyla işbirliği içerisinde çalışmak ve çalışmalarını bu paralellikle yürütmek arzusunda olduklarını ifade eden İl, "Dayanışma içerisinde kadın istihdamının daha fazla olmasını sağlamak, daha faza kadına iş, daha fazla kadına aş temelinde güçlü bir şekilde toplumun
tüm kesimleriyle çalışmayı hedefledik" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.