EKONOMİ - 02 Kasım 2021 Salı 11:05

İş adamı Uyar, "Türkiye Avrupa’nın en büyük demir çelik üretici konumunda"

A
A
A
İş adamı Uyar, "Türkiye Avrupa’nın en büyük demir çelik üretici konumunda"

57 yıldır faaliyetini sürdüren ve sektörde yer edinen Uyarlar Demir Çelik yönetim kurulu üyesi iş adamı Süleyman Lami Uyar, günümüzde Güney Amerika, Doğu ve Batı Avrupa, Kuzey ve Güney Afrika, Orta Doğu’nun yanı sıra CİS ülkeleri de dahil 40’a yakın ülkeye demir ve çelik alanında ihracat sağladıklarını söyledi.

57 yıldır faaliyetini sürdüren ve sektörde yer edinen Uyarlar Demir Çelik yönetim kurulu üyesi iş adamı Süleyman Lami Uyar, günümüzde Güney Amerika, Doğu ve Batı Avrupa, Kuzey ve Güney Afrika, Orta Doğu’nun yanı sıra CİS ülkeleri de dahil 40’a yakın ülkeye demir ve çelik alanında ihracat sağladıklarını söyledi.


Türkiye’de demir ve çelik alanında öncü kabul edilen şirketlerinin aynı zamanda otomotivden makine üretimine, petrol ve gaz sanayiinden ziraata kadar son derece geniş yelpazeye sahip bir iş ağına sahip olduğunu dile getiren iş adamı Süleyman Lami Uyar, Türkiye’de üretilen yerli çeliğin yurt dışına ihracatını gerçekleştiren firmalarının yerli üretime ve ihracata katkı sağladığını kaydetti. Ortadoğu’daki siyasi karışıklıklar ve ABD’nin Türk çelik ürünlere koyduğu fazladan vergiler sebebiyle üreticilerin üretimi azalttığı bu dönemlerde tüm sıkıntılara rağmen 2021 yılını başarılı bir şekilde kapatan Süleyman Lami Uyar, 2022’de yeni pazarlara ulaşmayı hedeflediğini belirtti. İç piyasadaki küçülme ve maliyetin artması sektörü derinden etkilese de 2022 yılında başarılarını sürdüreceğini söyleyen Uyar, "Yurt dışından yüksek kalite ürün ithal eden Uyarlar Demir Çelik firmasının, ağırlıklı olarak Türkiye’de üretilmeyen 230-1500 milimetre çapa sahip malzemeler, Türkiye’deki sınırlı sayıda üretimi sağlanan dikişsiz çekme borular, paslanmaz çelik gibi çelik ürünler ithal malzemeler arasında yer almaktadır. Ortalama 55 bin tonluk vasıflı çelik stoğuyla otomotiv, makine imalatı, zirai alet imalatı ve inşaat gibi sektörlere hizmet vermekte olan şirketimiz soğuk çekme tesislerinde değişik çap ve boyutlarda malzeme üretimi sağlıyor. İtalyan markası Sas ve Alman markası Schumag çekme makinalarının yanı sıra İtalyan Danieli kabuk soyma hattı da üretimleri gerçekleştiriyor. Sıcak tesislerde farklı kalite gruplarına ait yuvarlak ürünlerde 160 milimetreye kadar, kare ürünlerde 100.100 milimetreye dikdörtgen ürünlerde 230 milimetre genişlik ve 100 milimetre kalınlığa kadar üretim yapılan tesislerde aynı zamanda düşük ve yüksek karbonlu çelik, alaşımlı çelik ve yay çelik üretimi de sağlanıyor" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Aras Bafa’da halkla buluştu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas ilçesine bağlı Bafa Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bafalıların samimi ve sıcak ilgisiyle karşılaşan Başkan Aras halkın talep ve önerilerini dinledi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Milas’ın Bafa Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Bafa’da faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Aras, esnafa hayırlı işler dileyerek onların sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Ziyaret sırasında vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Aras, bölge halkının talepleriyle ilgili gerekli planlamaların ve çalışmaların yapılacağını söyledi. Yerinde tespit yerinde çözüm Vatandaşların ilettiği talep ve önerilerin yerel yönetim açısından yol gösterici olduğunu belirten Başkan Aras şunları söyledi "Muğla’nın her köşesinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya gelmek, onların düşüncelerini dinlemek ve ihtiyaçlarını yerinde görmek bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızla buluşarak sorunları yerinde tespit ediyor ve çözüm üretmek için çalışıyoruz" dedi. Bafa Mahallesi sakinleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Aras’a teşekkür etti. Ziyaret sırasında Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a eşlik etti.
Bursa Bozbey: "Kentimizi ve mahallemizi yarınlara hazırlıyoruz" Ramazan’ın birleştirici ve manevi iklimini kentin tümüne yayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 4 sabit noktadaki iftarların dışında, her gün farklı bir ilçede düzenlediği iftar buluşmalarını bu defa Osmangazi ilçesindeki Dikkaldırım Kapalı Pazar Alanında gerçekleştirdi. İftara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Bozbey, masaları tek tek ziyaret ederek, mahalle halkıyla selamlaşıp sohbet etti. "Bursa için gece gündüz çalışıyoruz" Paylaşmanın çoğaldığı, dayanışmanın büyüdüğü, kapıların daha sık çalındığı, gönüllerin birbirine daha fazla yaklaştığı Ramazan ayında aynı sofrada buluşmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Her akşam başka bir ilçede hemşehrilerimizle buluşuyoruz. Aynı lokmayı paylaşıyoruz. Aynı dualara amin diyoruz. Hiç kimsenin kendisini yalnız hissetmediği bir Bursa için gece gündüz çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin geleceğe güvenle bakabileceği, yarınını düşünmeyeceği bir Bursa hayal ediyoruz. Kentimizi ve mahallelerimizi yarınlara hazırlıyoruz" diye konuştu. "Sabırla ve ortak akılla hareket ediyoruz" Sosyal belediyecilik anlayışıyla ve insan öncelikli yaklaşımla hizmet etmeyi sürdürdüklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, Osmangazi ilçesinin tarihiyle, mahalleleriyle, kültürel zenginlikleriyle kentin hafızasında önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Altyapıdan üstyapıya, çevre düzenlemelerinden ulaşım yatırımlarına kadar her alanda çalışma yürüttüklerini hatırlatan Başkan Bozbey, "Ulaşım konusunda planlı bir süreci yaşama geçiriyoruz. Kavşak düzenlemeleriyle, bölgede açılacak yeni hastaneyle ilgili bağlantı yollarıyla birlikte ulaşım sorununu da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Raylı sistem konusundaki çalışmalarımız da devam ediyor. Sabırla ve ortak akılla hareket ediyoruz. Bölgeyle ilgili kentsel dönüşüm projelerimiz var. Önümüzdeki süreçte halkımızla paylaşacağız. Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum" diye konuştu. Hüdavendigar Mahalle Muhtarı Mustafa Pala da yüzlerce vatandaşı aynı sofralarda buluşturan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.