EĞİTİM - 12 Ocak 2022 Çarşamba 11:22

Yenişehir Belediyesinden, çocuklar İçin ‘Kış Masalı’ etkinliği

A
A
A
Yenişehir Belediyesinden, çocuklar İçin ‘Kış Masalı’ etkinliği

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunmak adına Aile Destek Merkezleri (ADEM)’ler aracılığıyla etkinlikler düzenleyerek çocuklara çeşitli eğitimler veriyor.

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunmak adına Aile Destek Merkezleri (ADEM)’ler aracılığıyla etkinlikler düzenleyerek çocuklara çeşitli eğitimler veriyor.


Yenişehir Belediyesi, Gevher Nesibe Sultan Aile Destek Merkezin’de Okuma-Yazma ve Dikiş Nakış eğitimi alan annelerin çocukları eğitmenler tarafından eğitiliyor. Eğitim alan annelerin çocukları için oluşturulan oyun odasında çocuklar için "Kış Masalı Etkinliği" düzenlenerek kış mevsiminin genel özelliklerini ve doğada yaşanan değişimler çocuklara öğretiliyor. Yenişehir ilçesine bağlı Aile Destek Merkezleri aracılığıyla ilçede yetişkinlerin eğitimleri yanı sıra çocuk ve gençlere yönelik eğitimlerin de verildiğini belirten Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, "Geleceğimizin teminatı ve kültürümüzün taşıyıcısı olan çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alabilmeleri ve boş zamanlarını daha eğlenceli geçirebilmeleri bizler için oldukça önemlidir. Bu amaçla ADEM’lerde kalifiyeli eğitmenlerimizle çeşitli etkinlikler düzenleyip, eğitimler veriyoruz. Kış masalı etkinliği gibi eğlenceli etkinlikler sonucunda çocuklarımızın gülen yüzlerini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Yaptığımız hizmetlerin ve çalışmaların bizlere bu şekilde dönüşünün olması, motivasyonumuzu daha da arttırmaktadır. Hafta içi Aile Destek Merkezlerimizin görmüş olduğu yoğun ilgiden dolayı hafta sonu da eğitimlerimizi bu merkezlerimizde sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.


Gevher Nesibe Sultan Aile Destek Merkezi kursiyerlerinden Ayşe Sultan, "Biz anneler, dikiş kursuna ya da okuma yazma kursuna giderken çocuklarımızı da oyun odasında hem eğitim almaları hem de eğlenmeleri için bırakıyoruz. Gözümüz arkada kalmıyor. Kaymakam Beşikci’ye çok teşekkür ediyoruz, biz annelere ve çocuklarımıza böyle hizmetler sundukları için" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Metruk binalar birer birer yıkılıyor İnegöl Belediyesi, planlı ve sağlıklı yapılaşma amacıyla tehlike arz eden metruk binaların yıkımına devam ediyor. Bir yandan kamulaştırma yaparak yeni nefes alanlarının oluşmasını sağlayan İnegöl Belediyesi, diğer yandan da tehlike arz eden yapıları ortadan kaldırmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şehir genelinde kullanılmayan ve terk edilip bırakılan metruk binalar zamanla kötü amaçlı kişilerin uğrak mekânı haline geliyor. Özellikle uyuşturucu kullanımı gibi amaçlarla kullanılarak suç yuvasına dönüşen metruk yapılarla ilgili vatandaşlar ve emniyet ekipleri sürekli şikâyette bulunurken, İnegöl Belediyesi şehir genelinde metruk yapıları mercek altına aldı. Tespit edilen binaların sahiplerine metruk yapıların oluşturduğu güvenlik zafiyeti nedeniyle yıkımının yapılması konusunda tebligatlar yapıldı. 30 gün içerisinde bina sahipleri tarafından yıkılmayan metruk yapılar, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik önlemleriyle birlikte yıkılıyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kemalpaşa Mahallesi Ortaokul Sokak üzerinde bulunan tehlike arz eden metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 181 metruk binanın yıkımı gerçekleşti Kent estetiğini bozan ve tehlike arz eden İnegöl Belediyesi tarafından tespit edilerek yıkım işlemleri çalışmaları başlatılıyor. Yapılan tespitler neticesinde hukuki ve idari süreçlerin tamamlanmasının ardından İnegöl Belediyesi tarafından bu güne kadar 181 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. İnegöl Belediyesi, tehlike arz eden metruk bina yıkım faaliyetlerinin ilçe genelinde devam edeceğini bildirildi.
Bursa DOSABSİAD Başkanı Çevikel: “HIT-30 programı sanayimizin dönüşümünde kilit rol oynayacak” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’nı duyurdu. DOSABSİAD Başkanı Çevikel, program hakkında yaptığı açıklamada, “Sanayicilere sunulan destekler, uluslararası alanda rekabet gücünü önemli ölçüde artıracak.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı, ülkemizin teknoloji yatırımları alanındaki vizyonunu daha da ileriye taşıyacak önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Programın açıkladığı teşvik ve desteklerle, Türkiye’nin yüksek teknoloji yatırımlarında küresel bir merkez haline gelmesi, ülkemizin teknoloji geliştirme ve yüksek katma değerli üretim kapasitesinin artması hedefleniyor. ‘Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artıracak’ Programın ülkemizin yüksek teknoloji, sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı dönüşümünde büyük rol oynayacağını belirten Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Devletimizin sanayicilerimizin beklediği destek ve teşviklere verdiği yanıtlar, sanayimizin büyüme ve dönüşüm yolunda önemli bir kilometre taşıdır. HIT-30 Programı ile sağlanan destekler, uluslararası piyasalarda daha güçlü bir varlık göstermemizi ve rekabet gücümüzü artırmamızı sağlayacak.Bu destekler, sadece büyük ölçekli sanayi kuruluşları için değil, aynı zamanda KOBİ’lerimiz ve girişimcilerimiz için de büyük fırsatlar sağlıyor. Yatırımın yüzyılında, Türkiye’nin kalkınma planlarına olan güvenimizle, bu programın iş dünyamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yüksek teknolojiye dayalı nitelikli istihdam sağlayan yatırımların teşvik edilmesi, sanayimizin sürdürülebilir büyümesini destekleyecek ve teknoloji odaklı üretim süreçlerimizin gelişmesine katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.