GÜNDEM - 28 Ocak 2025 Salı 14:57

Diyarbakır kış aylarında da yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

A
A
A
Diyarbakır kış aylarında da yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

Yerli ve yabancı turistler, 33 medeniyetin izini taşıyan Diyarbakır’a kış aylarında da ilgi gösteriyor.


Hurriler, Mitaniler, Abbasiler, Mervaniler, Büyük Selçuklular, İnaloğulları, Nisanoğulları, Artuklular, Eyyubiler, Anadolu Selçukluları, Akkoyunlular ve Osmanlı gibi 33 medeniyetin izlerini taşıyan kadim kent Diyarbakır, UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi surlar, İçkale Müze kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif’i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü, Hasanpaşa Hanı, Zerzevan Kalesi ve asırlık birçok camiye ev sahipliği yapıyor.


Kadim kent, kültürel mekanları ve inanç turizmindeki değerleriyle dört mevsim yerli ve yabancı turistler tarafından gezilecek şehir olarak tercih ediliyor.


Diyanet İşleri gönüllü tercümanı Hızır Kanioğlu, kış ayları olmasına rağmen turistlerin Ulu Cami’ye gelip ziyaret ettiğini söyledi. Kanioğlu, Kore’den, Japonya’dan, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden misafirleri olduğunu ifade etti.


Profesyonel turist rehberliği yapan Taner Polat, sadece sömestir döneminde 780’den fazla misafiri arkadaşlarıyla birlikte gezdirdiğini dile getirerek, "Bizim dışımızda bu bölgeyi gezdiren yüzlerce rehber var. Bu şekilde hem turist rehberleri olarak bölge halkının kalkınmasına destek olup hem de bölgeyi çok daha iyi tanıtmaya çapa gösteriyoruz. Kış aylarında da hem Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu, hem de Doğu Anadolu bölgesi çokça turisti çekti" dedi.


Diyarbakır’a ikinci kez geldiğini ifade eden Özlem Karabıyık, “Diyarbakır’ı seviyoruz, güzel bir şehir, çok tarihi bir şehir. Bütün dini kültürleri barındırıyor. Burada olduğum için mutluyum" şeklinde konuştu.



Diyarbakır kış aylarında da yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi. Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde sürekli gelişerek büyüyen kütüphane, bugün yalnızca kitapların bulunduğu bir alan değil, gençlerin ders çalıştığı, araştırma yaptığı ve hayallerini şekillendirdiği önemli bir merkez haline geldi. Binlerce öğrenci ve genç, kütüphaneyi aktif olarak kullanmaya devam ediyor. 32 bini aşkın kitap koleksiyonuna sahip olan kütüphane, her yaş grubuna ve farklı ilgi alanlarına hitap eden geniş bir arşiv sunuyor. Özellikle öğrenciler için oluşturulan sessiz ve konforlu çalışma alanları, sınav dönemlerinde yoğun ilgi görüyor. Kütüphane, bilgiye erişimi kolaylaştırarak eğitimde fırsat eşitliğine önemli katkı sağlıyor. "Burası bir umut yuvası" Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, kütüphanenin önemine ilişkin yaptığı açıklamada "1996 yılında gönüllülerimizin büyük emeğiyle temelleri atılan kütüphanemiz, bugün gençlerimizin geleceğe umutla baktığı çok kıymetli bir merkez haline geldi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerimize daha iyi imkanlar sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, sadece bir kütüphane değil, aynı zamanda bir umut yuvasıdır. Tüm gençlerimizi bu değerli alanı kullanmaya davet ediyorum" dedi.
Muğla Muğlaspor’da Besim Durmuş dönemi sona erdi Muğlaspor, teknik direktör Besim Durmuş’un görevinden ayrılma talebinin yönetim tarafından kabul edildiğini açıkladı. Karar, sahasında Altınordu’ya 1-0 mağlup olunan karşılaşmanın ardından geldi. Muğlaspor’da teknik direktörlük görevinde değişiklik yaşandı. Kulüp, yaptığı resmi açıklamayla teknik direktör Besim Durmuş’un görevinden ayrıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Durmuş’un şampiyonluk yolunda takımın yeni bir kan değişimi ve enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek görevinden ayrılma talebini yönetim kuruluna ilettiği belirtildi. Yönetim kurulunun bu talebi değerlendirdiği ve kabul ettiği açıklandı. Açıklamada, "Kulübümüze şampiyonluk yaşatarak tarihimize önemli bir başarı kazandıran Teknik Direktörümüz Besim Durmuş, şampiyonluk yolunda takımın yeni bir kan değişimi ve enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek görevinden ayrılma talebini yönetim kurulumuza iletmiştir. Yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilen bu talep kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Muğlaspor yönetimi, Durmuş ve ekibine teşekkür ederek, kulübe kazandırdıkları şampiyonluk ve verdikleri emekler için minnet duyulduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca, kariyerlerinin devamında başarı dilekleri de iletildi. Gelişme, Muğlaspor’un sahasında Altınordu’ya 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından geldi. Bu sonuçla birlikte Muğlaspor’da teknik yapılanmada değişim kararı netleşmiş oldu.