POLİTİKA - 02 Temmuz 2024 Salı 14:37

Diyarbakır’da 2 vali yardımcısı ve 7 kaymakam değişti

A
A
A
Diyarbakır’da 2 vali yardımcısı ve 7 kaymakam değişti

Diyarbakır’da 7 ilçe kaymakamı ve 2 vali yardımcısı değişti. Diyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, İstanbul Bayrampaşa Kaymakamı olarak atandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Kararname ile Türkiye genelinde yüzlerce kaymakam ve vali yardımcısının görev yerleri değiştirilirken, Diyarbakır’da da 7 kaymakam ile 2 vali yardımcısının görev yeri değişti, yerlerine yeni atamalar yapıldı.


Kararnameyle Diyarbakır’ın Kayapınar, Ergani, Bismil, Yenişehir, Çınar, Çermik ve Hani kaymakamları değişti. Vali vekili Abdullah Çiftçi de İstanbul Bayrampaşa ilçe kaymakamı olarak atandı.


Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığına Yunus Ataman atandı. Kaymakam Murat Beşikçi’nin yeni görevi ise; Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri olarak belirlendi. Kayapınar Kaymakamlığına Ömer Bilgin atanırken, eski Kaymakam Arif Karaman ise Bursa Vali Yardımcısı oldu. Bismil Kaymakamlığına Recep Asar atandı. Kaymakam Enver Hakan Zengince ise Samsun-Tekkeköy Kaymakamı oldu.


Ergani Kaymakamlığına Kadir Ulusoy atandı. Kaymakam Ahmet Karaaslan ise Merzifon Kaymakamlığına atandı. Çınar Kaymakamlığına Zikrullah Erdoğan gelirken, eski Kaymakam Mehmet Fatih Günlü ise Hekimhan Kaymakamı oldu. Çermik Kaymakamlığına ise Adem Karataş atandı. Kaymakam Vahit Yılmaz ise Honaz Kaymakamı oldu. Hani Kaymakamlığına Mevlana Kürkçü atandı. Eski Kaymakam Abdullah Yüksel ise Sinop Vali Yardımcısı oldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.