GÜNDEM - 25 Eylül 2023 Pazartesi 13:57

Diyarbakır’da konteyner kentte kalan depremzedeler için konser düzenlendi

A
A
A
Diyarbakır’da konteyner kentte kalan depremzedeler için konser düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi konteyner kentte kalan depremzedeler için konser düzenlendi.


Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kayapınar ilçesindeki konteynır kentte barınan depremzedeler için “Diyarbakır Türküleri ile Moral Etkinliği” gerçekleştirildi.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı sanatçısı Solist Songül Kale ve ekibi sevilen türküleri depremzedeler için seslendirdi.


Kadınların ve gençlerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte depremzedeler, farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.


Deprem nedeni ile konteyner kentte ikamet eden ve konsere katılan gençlerden Semanur Bağa, “Depremde evimiz ağır hasarlı olduğu için önce çadır kentte şimdide devletimizin bizler için hazırlattığı Konteyner kentte ailemizle kalıyoruz. Bu gece bizler için düzenlenen konserde annelerimiz ve biz gençler çok eğlendik, halay çektik, moral bulduk. Programı hazırlayanlara teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.


Etkinliğe Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç’un eşi Meral Karakoç ve vatandaşlar katıldı.



Diyarbakır’da konteyner kentte kalan depremzedeler için konser düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.