GÜNDEM - 29 Ağustos 2024 Perşembe 12:58

Diyarbakır’ın barış elçisi 1 ayda 3 husumetli aileyi barıştırdı

A
A
A
Diyarbakır’ın barış elçisi 1 ayda 3 husumetli aileyi barıştırdı

Hamo Ağa lakabıyla tanınan Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Ziraat Odası Başkanı ve kanaat önderi Mehmet Arslan son bir ayda husumetli 3 aileyi barıştırdı. Aileler Kur’an-ı Kerim altından geçerek barış sağlandı.


Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, yıllardır süregelen husumet, bölgedeki kanaat önderinin çabasıyla barışla sonuçlandı.


Açanlaroğlu, Kayaş, Sırrımsı, Arifoğlu, Sansarkan ve Şenoğlu aileleri arasında yaşanan anlaşmazlık, Hamo Ağa olarak bilinen Bismil İlçe Ziraat Odası Başkanı ve kanaat önderi Mehmet Arslan’ın önderliğinde sona erdi.


Arslan’ın yoğun girişimleriyle bir ayda barıştırılan üç aile, Bismil’de bir camide buluştu. Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, bu anların ardından, Sırrımsı ve Arifoğlu ailelerinin fertleri, Açanlaroğlu, Kayaş ve Sansarkan Şenoğlu aile fertleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barışlarını pekiştirdi.


Hamo Ağa bir ayda gerçekleştirdiği üç barışın, ilçede huzurun devamı için önemli bir adım olduğunu vurgularken, aileler de bu barışı sürdüreceklerine dair söz verdi. Arslan, barış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu barışlar, sadece aileler arasında değil, tüm Bismil için bir huzur kaynağı olacaktır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu tür adımlar, toplumumuzun geleceği için büyük önem taşımaktadır" dedi.



Diyarbakır’ın barış elçisi 1 ayda 3 husumetli aileyi barıştırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Gülistan’ın annesi Bedriye Doku: "Adalete inanıyorum" Tunceli’de Gülistan Doku soruşturması kapsamında Mustafa Türkay Sonel’in tutuklanmasının ardından anne Bedriye Doku, "Adalete inanıyorum. Müebbet ve idam versin. Bundan sonra devlete, aileye, kadına, öğrenciye kimse cesaret etmesin. Zarar vermesin" dedi. Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında cinayet şüphesiyle 7 ilde operasyonlar düzenlenmiş ve 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında toplamda 10 kişi tutuklanırken 3 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilmişti. Son tutuklanan isim ise dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel oldu. Tutuklamanın ardından anne Bedriye Doku açıklamalarda bulundu. Adliye önünde bekleyen Bedriye Doku, "Kızım Türkiye’nin kızıdır. Adalet yerini bulsun. Adalet yerini bulmasa ne önü ne arkası, sonu gelmeyecek. İnşallah adet yerini bulur. İnşallah Ebru savcı gibi savcılar çıkar. Öncelikle Ebru savcı olmak üzere kimin vicdanı varsa hepsine teşekkür ederim. Benim kızımın cenazesi zaten kalmadı. Kızımın kemikleri de inan ki yakılmış. Bu benim tahmindir. Benim kızımın bir mezarı olsun belki bir Fatiha okurum. Devlete ve adalet teslim edeceğim. Adalete inanıyorum. Müebbet ve idam versin. Bundan sonra devlete, aileye, kadına, öğrenciye kimse cesaret etmesin. Zarar vermesin" diye konuştu.
Ankara Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 0 - Galatasaray: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Gençlerbirliği sahasında Galatasaray ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-kırmızılıların 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada gelişen sağ kanatta topla buluşan Leroy Sane’nin pasında Yunus tek dokunuşla meşin yuvarlağı ceza sahası içine gönderdi. Defansın arkasına sarkan Mauro Icardi, burada tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1 14. dakikada Jakobs’in sol kanattan yerden pasında topla buluşan Yunus’un vuruşunda meşin yuvarlak Goutas’tan döndü. 35. dakikada gelişen Leroy Sane’nin pasında Sara ceza sahası içi sol tarafında topla buluştu. Sara’nın içeriye çevirdiği topu arka direkte Yunus Akgün ağlara gönderdi. 0-2 Stat: Eryaman Hakemler: Batuhan Kolak, Furkan Ürün, Osman Gökhan Bilir Gençlerbirliği: Ricardo Velho, Thalisson Kelven, Dimitrios Goutas, Zan Zuzek, Matej Hanousek, Dele Bashiru, Oğulcan Ülgün, Göktan Gürpüz, Franco Tongya, Sekou Koita, Mbaya Niang Yedekler: Erhan Erentürk, Samed Onur, Metehan Mimaroğlu, Adama Traore, Arda Çağan Çelik, Dal Varesanovic, Ensar Kemaloğlu, Abdurrahim Dursun, Fıratcan Üzüm, Cihan Çanak Teknik Direktör: Volkan Demirel Galatasaray: Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi Yedekler: Batuhan Şen, Eren Elmalı, İlkay Gündoğan, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Renato Nhaga, Noa Lang, Wilfried Singo, Sacha Boey, Mario Lemina Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Mauro Icardi (dk. 2), Yunus Akgün (dk. 35) (Galatasaray)