GÜNDEM - 01 Mart 2026 Pazar 11:10

Diyarbakırlı muhtardan örnek davranış

A
A
A
Diyarbakırlı muhtardan örnek davranış

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir tarafından Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz çiğköfte dağıtıldı.


Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, Ramazan ayı dolayısıyla mahalle sakinlerine çiğköfte dağıtımı gerçekleştirdi. Maddi gücü olmayan vatandaşlar için yapılan dağıtım, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhu kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Muhtar Demir, mahalle sakinleriyle birlikte sosyal aktivite yaptıklarını söyledi. Demir, "Ramazan ayında her insanın sofrasında bir sıkım çiğköfte bulunsun dedik. Muradiye Mahallesi’nin ikramlığıdır. Herkese afiyet olsun" dedi.


Vatandaşlardan Şakir Kaya, muhtarlarının çok iyi kalpli olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlara çok yardım ediyor. Herkese hayır yapıyor. Şu anda da çiğköfte dağıtıyor iftarlık için mahalleliye. Muhtara çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Bir diğer mahalle sakini Serhat Kaya ise, "Mahallemizin annesidir. Görüyorsunuz bu Ramazan ayında çiğköfte, Ramazan kolisi ve daha birçok yardımda bulunuyor. Vatandaşlara elinden gelen her desteği veriyor. Muhtar annemiz bir tanedir. Ona buradan sevgilerimizi iletiyoruz" diye konuştu.



Diyarbakırlı muhtardan örnek davranış

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 5. Diplomatik Kayak Yarışı’nda dereceye girenler ödüllendirildi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Slovenya, Avusturya, Lüksemburg, Norveç Ankara Büyükelçiliği ve Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından organize edilen 5’inci Diplomatik Kayak Yarışı’nın ödül törenine katıldı. Toplam 112 kilometrelik pist uzunluğu, 19 mekanik tesis ve 41 farklı pist ile Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, yurt içi ve yurt dışından kayak severlerin akınına uğrarken çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya da devam ediyor. Bu çerçevede, Erciyes Kayak Merkezi, bir kez daha geleneksel hale gelen Diplomatik Kayak Yarışı’na ev sahipliği yaptı. Slovenya, Avusturya, Lüksemburg, Norveç Ankara Büyükelçiliği ve Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından organize edilen 5’inci Diplomatik Kayak Yarışı Erciyes’te gerçekleştirildi. Erciyes Kayak Merkezi Develi Kapı bölgesinde düzenlenen müsabakalara, Slovenya, Avusturya, Lüksemburg, Norveç, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Amerika, Fransa, Hırvatistan, Letonya, Bulgaristan, İsviçre, Belçika’nın Ankara büyükelçiliklerinde çalışanlar, diplomat ve yakınları olmak üzere 45 kişi katıldı. Erciyes Kayak Merkezi’ndeki hemen her organizasyonu yakından takip eden Başkan Büyükkılıç, 5’inci Diplomatik Kayak Yarışı’nın ödül törenine katılarak dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Büyükkılıç’a AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ile Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu eşlik etti. 5’inci Diplomatik Kayak Yarışı Ödül Töreni’nde konuşan Başkan Büyükkılıç, "Hoş geldiniz. Dostlarımızı Kayseri’mizde, özelde Erciyes’imizde görmekten keyif alıyoruz" diyerek yarış neticesinde ödülleri takdim edecek olmaktan da mutluluk duyduğunu ifade etti. Büyükkılıç, yarışta dereceye girenleri tebrik etti. Başkan Büyükkılıç, büyükelçileri Erciyes’te etkinlikleri sürdürmeye davet ederek, "Bilindiği üzere Erciyes Kayak Merkezi dünyada kendisinden söz ettiren 25 kayak merkezi içerisine giren önemli bir kayak merkezi. Alp disiplinine göre uyarlanmış bir kayak merkezi. Tarihi dokuyla ve gastronomi ile iç içe, sadece kayaktan ibaret olmayan Kapadokya ile de yan yana olan güzel bir şehir" diye konuştu. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da ödül töreninde katılımcılara hitap ederek düzenlenen organizasyondan dolayı büyükelçilere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Büyükkılıç ve Cıngı, 5’inci Diplomatik Kayak Yarışı’nda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.