GENEL - 18 Aralık 2021 Cumartesi 13:13

Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Kaymaz, ”Büyük bir kalkınma projesiyle Karacadağ’ı en zengin tarım bölgesi yapabiliriz”

A
A
A
Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Kaymaz, ”Büyük bir kalkınma projesiyle Karacadağ’ı en zengin tarım bölgesi yapabiliriz”

Her fırsatta Diyarbakır’ın sorunlarını gündeme getirerek çözüm arayışlarında aktif rol alan Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, Diyarbakır’ın en verimli aynı zamanda bakir kalmış bölgesi olarak adlandırdığı Karacadağ bölgesinin kalkınması için gerekli raporu hazırladıklarını ve bu konuda bölge halkının desteğini beklediklerini açıkladı.

Her fırsatta Diyarbakır’ın sorunlarını gündeme getirerek çözüm arayışlarında aktif rol alan Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, Diyarbakır’ın en verimli aynı zamanda bakir kalmış bölgesi olarak adlandırdığı Karacadağ bölgesinin kalkınması için gerekli raporu hazırladıklarını ve bu konuda bölge halkının desteğini beklediklerini açıkladı.


Karacadağ bölgesinde herhangi bir hizmet akışının sağlanmadığı yönünde bilgiler aldığını belirten Kaymaz, çok önemli tarım ve hayvancılık alanı olan Karacadağ bölgesini kalkındırmak için gerekli raporu hazırlayıp hem Cumhurbaşkanına hem de gerekli yerlere göndereceklerini aktardı. Kaymaz, ”Karacadağ bölgesi, adeta yalnızlaştırılmış bir bölge. Tabi hizmet noktasındaki aksaklıkları ve eksikleri yerinde görmek içinde yaklaşık bir hafta, 10 günlük bir çalışma yaptık. Bölgenin hemen, hemen bütün köylerini dolaştık. Dolaştığımız köyler büyükşehir yasasıyla beraber artık birer mahalle oldu. İşte o köylerin 20 yılı aşkındır süregelen bir sorunlar yumağı içinde olduğunu gördük” diye konuştu.



“21. yüzyılda Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bir ülkede bunun yaşanması oldukça üzücü”


Karacadağ bölgesinde gerekli sorun tespitleri yaptıklarını, rapor haline getirip Cumhurbaşkanı ve Diyarbakır il yöneticilerine sunacaklarını belirten Kaymaz, yalnızlaştırılmış Karacadağ’ı en zengin tarım ve hayvancılık bölgesi yapacakları konusunda kararlı olduklarını söyledi. Kaymaz, ”Bölgemizi, kentimizi daha verimli daha iyi bir yere getirmek için çıktığımız bu yolda tüm STK’ların ve halkımızın desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.