KÜLTÜR SANAT - 31 Mart 2021 Çarşamba 15:57

Ergani’de Kütüphaneler Haftası etkinlikleri

A
A
A
Ergani’de Kütüphaneler Haftası etkinlikleri

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, pandemi sürecinde yayımcılık ve kütüphanecilik” teması ve ‘çağları aşan söz’ sloganıyla 57.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, pandemi sürecinde yayımcılık ve kütüphanecilik” teması ve ‘çağları aşan söz’ sloganıyla 57. Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendi.


Ergani’de Kütüphaneler Haftası nedeni ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk’ü ziyaret etti. Bir yıl içinde en fazla kitap okuyarak yetişkin kategorisinde birinci olan Pınar Yıldız’a, genç kategorisinde birinci olan N. İshak Yeşil’e ve çocuk kategorisinde birinci olan M. Enes Gök’e Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk tarafından ödül verildi. Kaymakam ÖZTÜRK, okumanın insanı geliştirdiğini ve sürekli yeni şeyler öğrettiğini belirterek, 2Okumak insanın kültürünü ve kapasitesini artırır. Okuyarak öğretmen, doktor, avukat, savcı, hakim gibi meslek sahibi olacaksınız. Yerimizi sizler alacaksınız" dedi.


Konuşmaların ardından Yıldız, Yeşil ve Gök’e hediyeleri Kaymakam Öztürk tarafından verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.