ASAYİŞ - 13 Mayıs 2026 Çarşamba 10:03

Kocası tarafından 30 yerinden bıçaklandı, görümcesi şikayetini geri çekmesini istedi

A
A
A
Kocası tarafından 30 yerinden bıçaklandı, görümcesi şikayetini geri çekmesini istedi

Diyarbakır’da eşi tarafından 30 yerinden bıçaklanan 40 yaşındaki iki çocuk annesi kadının görümcesi, iddiaya göre şikayetini geri çekmesini istedi. Mağdur kadının avukatı, müvekkilinin cezaevinde tutuklu olan kocası tarafından "Yarım kalan işimi tamamlayacağım" diyerek tehdit edildiğini de söyledi.


Edinilen bilgiye göre, iki çocuk annesi F.D. (40), 13 Nisan’da 16 yıllık evli eşi M.Z.B. (58) tarafından apartman girişinde kendisini aldattığı gerekçesiyle 30 yerinden bıçaklandı. F.D., saldırı sonrası üç gün yoğun bakımda kaldı. Saldırgan tutuklu yargılanırken, zanlının kız kardeşi iddiaya göre F.D.’den şikayetini geri çekmesini istedi. F.D.’nin avukatı Türkan Gülistan Tekin, müvekkilinin 13 Nisan’da sabah 06.30 sularında nikahlı eşi tarafından vahşice 30 yerinden bıçaklandığını söyledi. Şahsın tutuklandığını belirten Tekin, soruşturma dosyasının halen devam etmekte olduğunu ifade etti. Dosyanın hızlı bir şekilde ilerlemesini talep ettiklerini aktaran Tekin, "Allah’tan müvekkilime karşı girişimde bulunulan bu durum ölümle sonuçlanmadı. Fakat yine adamın kastı müvekkilimi öldürmekti. Çünkü müvekkilimi 30 farklı yerinden bıçakladı. Olayı namus davasına çevirdi. Müvekkilim 30 yerinden bıçaklandı. Buna rağmen vuran şahsın ailesi müvekkilimi aramakta, şikayetinden vazgeçmesini istemektedirler. Müvekkilim kesinlikle vazgeçmeyecek. Bu şahsın güneş yüzü görmeyecek şekilde yargılanmasını istemekteyiz" dedi.


Sonuna kadar bu konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan avukat Tekin, "Dosyamız savcılıkta, henüz iddianame düzenlenmedi. Sadece müvekkilim ve şahsın ifadeleri dosyada mevcut. Herhangi bir gelişme yok. İddianamenin daha hızlı bir şekilde düzenlenmesini bekliyoruz. Somut delil olarak adamın HTS’lerini istedik. Yeni istedik, daha dosyaya gelmedi. Olayın işlendiği yer bina içi olduğu için kamera görüntüleri olmadığı için o görüntüler yok. Yalnız evin yanında market var, onun görüntülerini istedik. Bunlar toplandığı takdirde bütün gerçek ortaya çıkacak" diye konuştu.


Şahsın müebbet ceza ile cezalandırılması gerektiğini söyleyen Tekin, "Şahıs daha düşük bir ceza alırsa çıkıp tekrardan müvekkili öldürmeye çalışacaktır. Cezaevinden farklı insanlara da "Yarım kalan işimi tamamlayacağım" diye haberler göndermiş. Müvekkil, hem kendi ailesi hem de adamın ailesi tarafından yalnız bırakıldı. Müvekkil, hatta öz kızı tarafından da yalnız bırakıldı. İlk aşamada müvekkilin 15 yaşındaki kızını ikna ettiler. Müvekkilin 15 yaşındaki kızı, annesinin aleyhine ifade verdi babasının cezaevinden çıkması için. Gelinen aşamada müvekkilimin kızı tekrar savcılığa gidip, tekrar dilekçe verdi" şeklinde konuştu.



Kocası tarafından 30 yerinden bıçaklandı, görümcesi şikayetini geri çekmesini istedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Tehlikeye aldırış etmeden yanan aracı kayda aldı Antalya’da seyir halindeki kamyonet alevlere teslim oldu. Zaman zaman küçük patlamaların yaşandığı yangın anını vatandaşlar cep telefonu ile görüntülemeye çalıştı. O anlarda bir vatandaşın alevler içindeki araca yaklaşarak görüntü çekmeye çalışması tepki topladı. Olay, dün akşam saat 21.30 sıralarında Kepez ilçesi Göksu Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde sürücüsü öğrenilemeyen seyir halindeki kamyonetten dumanlar çıkmaya başladı. Kamyonetin motor kısmından çıkan dumanları fark eden sürücü aracı yolun kenarına çekti. Araç sürücüsü kendi imkanları ile yangına müdahale etmek isterken, alevler kısa sürede kamyoneti sardı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. Tehlikeye aldırış etmedi Verilen adrese gelen ekipler alevler içindeki kamyoneti söndürürken, yangın kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışması yaptı. Yangın anında bazı vatandaşlar ise o anları cep telefonu kamerası ile kayda aldı. Bir vatandaşın zaman zaman küçük çaplı patlamaların yaşandığı kamyonete tehlikeli sayılabilecek mesafede yaklaşarak görüntü almaya çalışması ise diğer vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar görüntü çeken şahsa "Hala çekileyim demiyor, hala çekmek için uğraşıyor" diyerek tepki gösterdi.
Kocaeli Dilovası’nda vatandaşlara afetlere hazırlık eğitimi verildi Dilovası’nda vatandaşların afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi" tamamlandı. Dilovası Belediyesi ev sahipliğinde; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle hayata geçirilen programın ikinci gününde vatandaşlara yangın ve ilk yardım eğitimleri verildi. Eğitimlerde, yangın anında doğru müdahale yöntemleri ve söndürme ekipmanlarının etkin kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Temel ilk yardım kapsamında ise yaralanmalarda ilk müdahale ve hayat kurtarıcı uygulamalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimlerle muhtemel risklere karşı hazırlıklı bireyler yetiştirilmesi ve toplum temelli afet farkındalığının güçlendirilmesi hedeflendi. "Afetlere hazırlık ortak sorumluluğumuzdur" Programa katılan Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, afetlere hazırlığın yalnızca kurumların değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Ömeroğlu, "2016 yılında başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 10 ilçede, 103 mahallede toplam 2 bin 313 mahalle gönüllüsüne eğitim verildi. Projenin 11. ilçe uygulamasının Dilovası’nda gerçekleştiriliyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve her bir vatandaşımız bu sürecin asli paydaşıdır" ifadelerini kullandı.
Eskişehir Kadın girişimci, doğal taş bileklik yapımını epoksi sanatıyla birleştirerek sanata dönüştürdü Eskişehir’de yaşayan ev hanımı Sevil Tuluk, hobi olarak başladığı doğal taş bileklik yapımını bu yıl epoksi sanatıyla birleştirerek sanata dönüştürdü. Hazırladığı ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü belirten Tuluk, "Her kesime hitap eden, doğal ve estetik tasarımlar yapıyoruz" dedi. Eskişehir’de ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadın girişimciler, el emeği ürünlerini görücüye çıkarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl doğal taş bileklik yaparak sektöre adım atan Sevil Tuluk, bu yıl çalışmalarına epoksiyi de ekleyerek geniş bir ürün yelpazesi oluşturdu. "Doğal taşlarla epoksiyi birleştirdik" Sanat yolculuğunu anlatan Sevil Tuluk, "Geçen sene sadece doğal taş bileklikler üzerine çalışıyordum. Bu yıl kendimi geliştirerek epoksiyi de denemek istedim. Şu an epoksi ile doğal taşları bir araya getirerek; anahtarlık, kalemlik, mumluk, kül tablası ve bardak altlığı gibi pek çok ürün hazırlıyorum" ifadelerini kullandı. Fiyatlar 100 liradan başlıyor Ürettiği eserlerin fiyat aralığı hakkında bilgi veren Tuluk, "Fiyatlarımız anahtarlıklarımızda 100 liradan başlıyor, ürünün detayına ve emeğine göre 700 liraya kadar çıkabiliyor. Şu an en çok ilgiyi anahtarlıklar ve kül tablaları görüyor" dedi. "4 aylık emek sanata dönüştü" Epoksi üzerine yaklaşık 4 aydır yoğun bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Sevil Tuluk, "İşin yapılışını öğrendikten sonra çeşitli kalıplar ve iri doğal taşlarla denemeler yaptım. Özellikle ametist taşı kullandığım ağır ve şık modellerimiz çok ilgi çekiyor. Bazı taşları da kırarak altın görünümü veriyoruz, ortaya çok estetik sonuçlar çıkıyor" diyerek sözlerini noktaladı.