EĞİTİM - 12 Ekim 2021 Salı 13:05

Yenişehir Kaymakam Beşikçi, işitme engelli öğrencileri ziyaret etti

A
A
A
Yenişehir Kaymakam Beşikçi, işitme engelli öğrencileri ziyaret etti

Diyarbakır’ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, "Engelli öğrencilerin sahip oldukları yetenekler doğrultusunda üretken, kendi hayatını idame ettirebilen bireyler haline getirmek en temel vazifemiz olmalıdır" dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, "Engelli öğrencilerin sahip oldukları yetenekler doğrultusunda üretken, kendi hayatını idame ettirebilen bireyler haline getirmek en temel vazifemiz olmalıdır" dedi.


Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ilçede bulunan Surkent İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek, okul idarecileri ve eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. İşitme Engelliler Okulu’nda eğitim alan öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek yakından ilgilenen Başkan Beşikci, okul idarecileri ile birlikte işitme engelli öğrencilerin eğitimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışmaları inceledi. İşitme engelli öğrenciler ile uzun süre ilgilenen Kaymakam Beşikci, bir insanın engelli olması onun diğer insanlar gibi yaşamasına, çalışmasına ve başarılı olmasına engel teşkil etmediğini belirterek, "Sosyal belediyecilik anlayışımızla toplumun her kesimine hizmet götürmek amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Sadece işitme engelli değil tüm engelli öğrencilerimizi sahip oldukları yetenekler doğrultusunda üretken, kendi hayatını idame ettirebilen bireyler haline getirmek en temel vazifemizdir. Burada bulunan çocuklarımızın eğitimi için gerekli tüm ihtiyaçları karşılamaktayız’’ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.