ASAYİŞ - 20 Ekim 2018 Cumartesi 10:11

Banka görevlileri oyaladı, polis yakaladı

A
A
A
Banka görevlileri oyaladı, polis yakaladı

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin dikkati, bir vatandaşı telefon yoluyla dolandırılmasını önledi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin dikkati, bir vatandaşı telefon yoluyla dolandırılmasını önledi. Telefon dolandırıcısının istediği parayı hesaba yatırtan polis, banka görevlilerinin oyaladığı dolandırıcıyı parayı çekerken suçüstü yakalandı.


Olay, dün akşam saatlerinde Düzce’nin Bolu Caddesi üzerindeki bir bankanın şubesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, F.K isimli bir şahsı arayan O.A kendisini polis olarak tanıtarak hesabına 102 bin lira yatırılmasını istedi. Bu sırada F.K dolandırıldığını anlayarak durumu hemen Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Bu esnada F.K. de bankaya para yatırarak hesabı incelemeye aldırdı. O.A. hesaba yatırılan parayı çekmek için banka şubesine gidince incelemede olan hesabı gören banka görevlileri durumu polis ekiplerine haber verdi. Bu arada şüpheli O.A.’yı banka şubesinde banka görevlileri oyalamaya çalıştı. İhbarı alan polis ekipleri, Bolu Caddesi üzerindeki bir bankanın şubesine giderek sık aralıklarla para çeken ve hareketleri şüpheli olan O.A’yı takibe aldı. Şahıs para çekerken gözaltına alındı.


Banka şubesinde polisleri karşısında gören O.A, suçunu itiraf etti. Bankada bir süre bekletilen ve paraları tutanakla geri alan polis ekipleri, şahsı sorgulamak üzere Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.


Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.