YEREL HABERLER - 27 Eylül 2012 Perşembe 10:21

TÜRK EОİTİM-SEN DÜZCE ŞUBE BAŞKANI ÇAKMAK`TAN ELEŞTİRİ

A
A
A
TÜRK EОİTİM-SEN DÜZCE ŞUBE BAŞKANI ÇAKMAK`TAN ELEŞTİRİ

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak 4+4+4 sisteminin getirdiği sorunların müsebbibi Eğitim Bir-Sen ve bunu uygulayan bakanlıktır olduğunu söyledi.
Çakmak yayınladığı basın açıklamasında, eğitim öğretim yılının başladığı bu günlerde eğitim camiasında yaşananların öğretmenlerin motivasyonunu olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Öğretmenlerin işlerine odaklanmasının neredeyse imkansız hale geldiğini ifade eden Çakmak, ``Sıkıntıların başladığı tarih 4+4+4`ün kabul edildiği tarihtir`` dedi.
Bu sistemin uygulanmaya başlanmasıyla birlikte önce binlerce sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası durumuna düştüğünü, sonra da iller arası tayin ve özür grubu tayinlerinde sınıf öğretmenlerine neredeyse hiçbir il açılmadığını hatırlatan Çakmak, bu süreçte parçalanmış öğretmen ailelerinin birleşmesi için ise öğretmenlere alan değişikliğinin dayatıldığını bildirdi.
``Eğitim öğretimin başladığı bu günlere ise eğitimin gündemine norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerini eritmek için sunulan alan değişikliği uygulaması ve burada yapılan acemilikler, haksızlıklar damgasını vurmuştur`` diye sözlerine devam eden Çakmak, öğretmen camiasında 4+4+4`ün getirdiği sorunların bunlarla sınırlı kalmayacağını vurguladı. Çakmak şöyle konuştu: ``Bu sıkıntıları okulunda norm kadro fazlası durumuna düşecek, ya da ders sayısı azalacak branş öğretmenlerinin sorunları izleyecektir. Bunun yanında bu sisteme tamamen geçilene kadar gerek il içinde gerek iller arasında öğretmen sirkülâsyonu olağandan kat kat fazla olacaktır. Biz Türk Eğitim-Sen olarak eğitim camiasında yaşanan bu sorunların hiçbir tarafında yokuz. Biz en başta, 4+4+4`e itiraz ettiğimiz yerde duruyoruz. Tüm bu yaşanan sorunların müsebbibi 4+4+4`ün fikir babası biziz diyen Eğitim Bir-Sen ve bunu uygulayan bakanlıktır. Bir deli kuyuya taş atmıştır, akıllı yok ki çıkartsın. Eğitim aracı 4+4+4`le savrulmaya başlamış ve acemi ellerde bir o bariyere bir bu bariyere vurmaktadır. Bu sistemi öneren, fikir babası olan kişiler bir de sınıf öğretmenlerini matematik bilmemekle itham etmektedir. Eğer kendileri biraz matematik bilselerdi ilkokul eğitimini 5 yıldan 4 yıla düşürdüklerinde binlerce sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası durumuna düşeceğini görürlerdi. Tabi burada inşaat matematiği geçmez. Buradaki matematiğin vicdandan beslenmesi gerekiyor.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.