GENEL - 18 Kasım 2019 Pazartesi 15:46

Köroğlu, “Emeklilik yaşı aşamalı olarak artırılmalı”

A
A
A
Köroğlu, “Emeklilik yaşı aşamalı olarak artırılmalı”

emekli dengesinin sağlanması için gerekli olduğunu söyledi.

emekli dengesinin sağlanması için gerekli olduğunu söyledi.


Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sosyal Güvenlik Mesleği ve Sosyal Güvenlikte Güncel Gelişmeler” konulu konferans, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. SGK Düzce İl Müdür Necmi Köroğlu, sosyal güvenliğin tarihsel gelişimini özetleyerek, sosyal güvenliğin insanların hayatta karşılaşabileceği çeşitli risklere karşı güvence sağlamaya yönelik bir sistem olduğunu ifade etti.


Sosyal güvenlik mesleğinin en önemli mesleklerden bir haline geldiğini belirten Köroğlu, öğrencilerin kendilerini iyi düzeyde yetiştirmeleri ve çok çalışmaları durumunda hem kamu sektöründe, hem özel işletmelerde istihdam imkanı bulabileceğini söyledi. Öğrencilerin özel sektör sigortacılık alanında da çalışabileceğini dile getiren Düzce SGK İl Müdürü Köroğlu, ayrıca her öğrencinin alternatif bir zanaat veya sanat edinmesinin mezuniyet sonrası kısa sürede istihdam için faydalı olacağını sözlerine ekledi.


Emeklilik yaşının aşamalı olarak artırılmasının sosyal güvenlik sistemindeki çalışan-emekli dengesinin sağlanması için gerekli olduğunu dillendiren Necmi Köroğlu, emeklilik yaşının bazı Avrupa ülkelerinde ülkemizden daha fazla olduğunu belirtti. Sosyal güvenlik sisteminin ülkemizde 2006 yılında itibaren yeniden yapılandırılarak verilen hizmet ve mali yapı bakımından daha da güçlü bir konuma geldiği değerlendirmesinde bulunan Köroğlu, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerin birçok gelişmiş ülkedeki sağlık sisteminden daha iyi olduğunu, maddi imkanları olmayan vatandaşların her türlü sağlık hizmetinden faydalanarak masrafların devlet tarafından karşılandığını ifade etti.


Konferansın sonunda, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Muzaffer Çabukoğlu tarafından SGK Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF, Süper Lig’de 37. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - İstanbulspor - Sivasspor müsabakasının 64. dakikasında köşe vuruşu sonrası hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Turtay, penaltıyı iptal ederek köşe vuruşu kararı verdi. - Beşiktaş - Hatayspor maçının 90+3. dakikasında ev sahibi ekibin köşe vuruşu sonrası ceza sahasında Salih Uçan’a yapılan müdahale için VAR, potansiyel penaltı kararı için hakem Cihan Aydın’a uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Aydın, Beşiktaş lehine penaltı noktasını gösterdi. - Gaziantep FK - Fatih Karagümrük karşılaşmasının 53. dakikasında Ceccherini’nin Markovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Küçük, sarı kartı iptal ederek Ceccherini’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. - Kayserispor - Konyaspor mücadelesinin 14. dakikasında duran topta Uğurcan’ın yerde kalması sonrası VAR hakem Halil Umut Meler’e uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Meler, Duckens Nazon’un kural dışı hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.