GENEL - 23 Mart 2020 Pazartesi 13:17

Korona haber takibini sekteye uğratmadı

A
A
A
Korona haber takibini sekteye uğratmadı

Bünyesinde 3 yerel gazete, internet portalı, sosyal medya ağı ve açık hava reklamcılığı bulunan Oxijen Medya Grubu, korona virüs nedeniyle çalışma sistemini, ‘uzaktan çalışma modeline’ dönüştürdü.

Bünyesinde 3 yerel gazete, internet portalı, sosyal medya ağı ve açık hava reklamcılığı bulunan Oxijen Medya Grubu, korona virüs nedeniyle çalışma sistemini, ‘uzaktan çalışma modeline’ dönüştürdü.


Medya grubunda bulunan tüm gazeteciler, idari ve teknik personel için dönüşümlü, esnek çalışma uygulamasına geçildi. Oxijen Medya Grubu Başkanı İslam Keleş, korona virüs için alınan genel tedbir kurallarını uyguladıklarını, bunlara ek olarak da çalışanların sağlık koşulları için yeni düzenlemeye gittiklerini açıkladı.


Düzce’de günlük olarak ‘Düzce’nin Sesi’, ‘Parantez’ ve ‘Günaydın’ gazetelerini yayımlayan, Oxijen Tv, internet portalı üzerinden günlük canlı yayın programları yapan, sosyal medya ağından iletişim portalları bulunan ve açık hava reklamcılığı yapan Oxijen Medya Grubunun tüm personeli korona virüs tedbirleri çerçevesinde uzaktan çalışma modeli ile çalışmaya başladı.



“Çalışanların sağlığı bizim için önemli”


Grup bünyesindeki tüm gazeteciler, idari ve teknik personel dönüşümlü olarak ofis ve evden hizmet veriyor. Oxijen Medya Yönetim Kurulu Başkanı İslam Keleş, çalışanlarının sağlık haklarını önemsediklerini belirterek “Medya sektöründe gazete ve tüm kanallarımızda 36 kişilik personelle görev yapıyoruz. Türkiye’nin en önemli gündemi korona virüs karşısında herkese büyük sorumluluk düşmektedir. Biz gerekli tedbirleri alırsak bu virüsün daha da yayılmasını önleyebiliriz. Oxijen Ajans olarak çalışanlarımızın sağlığı kendi bireysel sağlıkları, aileleri, toplum için de çok önemlidir. Bunun için işyerimizde dönüşümlü, esnek ve evden çalışma modelini uygulamaya başladık. Ancak, halkımızın haber alma ve bilgilendirme hakkını asla ihmal etmiyoruz. Düzce’den, bölgeden haberleri zamanında ve yerinde kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun için teknoloji sistemini kurduk. Umarız bu kritik dönemleri hep birlikte sağlıkla atlatırız” dedi.



“Mizanpaj da evden, programlar da”


Altyapısı oldukça güçlü olan Oxijen Medya’da korona virüs çalışmaları sekteye uğratmadı. Oxijen TV görsel basın genel yayın yönetmeni Nevzat Cingirt koordinasyonunda televizyonun programları evden hazırlanmaya başlandı. Sabah kuşağında Atilla Gösterişli’nin hazırlayıp sunduğu Güne Bakış Programı evden canlı olarak yayınlanıyor. Bünyesinde 3 günlük gazetenin bulunduğu Oxijen Medyada yazılı basın genel yayın yönetmeni Gürkan İpek’in koordinasyonunda ise sayfa mizanpaj çalışmaları ‘Uzaktan Çalışma Modeli’ ile yürütülüyor. Haber takibi ise aksamadan merkez ofiste devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaşanan su kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tutdere, yıkımdan dolayı su kesintisine neden olan firma hakkında işlem başlattıklarını duyurdu. Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, usulsüz yıkım nedeniyle su kesintisine neden olan firma hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve birkaç saatlik süren kesintisinin yapılan çalışmalar sonrası sona erdiğini belirtti. Yıkım alanına gelerek durum hakkında bilgiler alan Başkan Tutdere, su arızasına müdahale eden belediye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek halkın mağdur olmaması için işi hızlandırılmasını ve tamiratın sağlam bir şekilde yapılmasını istedi. Başkan Tutdere, “Dün gece Hoca Ömer Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yıkım esnasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve usulsüz yıkım nedeniyle bina yola devrilerek su şebekesine zarar verdi. Adıyaman Belediyesi ekipleri de gece olaya müdahale ederek saat 01.00’da su kesintisi yaşanan mahallelere su arzını sağladı. Ancak su arzının sağlanmasının ardından aynı noktada meydana gelen yeni şebeke arızaları nedeniyle bu kez de Hoca Ömer, Kap Camii, Ulu Cami, Bahçelievler, Yunus Emre, Bahçecik, Ali Taşı, Mara ve Varlık Mahallelerinde su kesintisi meydana geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda su yeniden şebeke hattına verildi. Vatandaşlarımızı mağdur eden firma hakkında gerekli yasal çalışmalar başlatıldı ve tutanak tutuldu. Bize düşen kısmıyla ilgili olarak kıymetli hemşerilerimizden özür diliyor, anlayışları ve sabırları için teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz olay yerinde canhıraş bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Enkazın kaldırılmasıyla birlikte tüm mahallelerimize su arzını sağlayacağız” diye konuştu.
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.