GENEL - 28 Temmuz 2020 Salı 14:12

Cumhurbaşkanı ile bir araya gelen yılın annesi hayatını kaybetti

A
A
A
Cumhurbaşkanı ile bir araya gelen yılın annesi hayatını kaybetti

DÜZCE (İHA) – Düzce’de eşi öldükten sonra sahiplendiği 3 çocukla hayata tutununca yılın annesi seçilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen ve çevresinde "Kimsesizlerin Annesi" olarak tanınan 69 yaşındaki Fevziye Bircan Gence hayatını kaybetti.

DÜZCE (İHA) – Düzce’de eşi öldükten sonra sahiplendiği 3 çocukla hayata tutununca yılın annesi seçilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen ve çevresinde "Kimsesizlerin Annesi" olarak tanınan 69 yaşındaki Fevziye Bircan Gence hayatını kaybetti. Gence, sevenlerinin gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.



Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde ikamet eden Fevziye Bircan Gence, 2013 yılında eşini kaybetmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın başlattığı Koruyucu Aile programına başvurarak 3 kardeşe koruyucu aile oldu. Gence, koruyucu anne olarak sahiplendiği 3 kardeşle Düzce’nin Kaynaşlı ilçesindeki evinde yaşamaya başladı. Öz evladı gibi baktığı 3 kardeşle hayata tutunan ve çevresinde "Kimsesizlerin Annesi" olarak adlandırılmaya başlanan Gence, 2016 yılında Yılın annesi seçilerek, 8 Mart 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Öz çocuklarının kendisini terk ettiği Gence, 69 yaşında hayatını kaybetti. Gece için Kaynaşlı Çele Mahallesi’nde öğlen namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen cenaze namazında Gence’nin sahiplenerek büyüttüğü çocuklar gözyaşlarına haklim olmadı.



Kimsesizlerin Annesi Gence’nin cenaze namazına Düzce Valisi Cevdet Atay, Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, Belediye Başkanı Birol Şahin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Zeki Yıldırım, sevenleri ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrasında Gence’nin cenazesi, Kaynaşlı mezarlığında toprağa verildi.



Cenazenin defnedilmesi sonrasında konuşan Gence’nin koruyucu aile olarak baktığı çocuklardan Kader Göl, Gence’yi kendi öz anne ve babalarından daha yakın gördüklerini çok hüzünlü olduğunu, değerli bir insanı kaybettiklerini dile getirdi. Göl, “Bizim için kendisi çok değerli bir insandı. 7-8 senedir bize annelik babalık yapmış bir büyüğümüzdür. O bizim her şeyimiz oldu. Her koşulda yanımızdaydı. İyi, kötü, mutlu ve üzüntülü anlarımızda yanımızda oldu. Onun tarifi verilmez. Hiçbir şekilde emeğinin hakkını ödeyemeyiz. Ona Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bizim koruyucu ailemiz oldu. Bizim biyolojik ailemizden kendi öz anne ve babamızdan daha yakındı. Biz onu hiç unutmayacağız. Hep hatırlayacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’taki patlamada bir kişi hayatını kaybetti Tokat’ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evine bırakılan sandığın açılması sırasında içine tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5’i jandarma 7 kişinin yaralandığı olayda yaralılardan bağ evi sahibinin oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban (29), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, 18 Mayıs günü saat 21.00 sıralarında ilçeye bağlı Karayaka Beldesi Hürmüzlü Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Karaçoban (63) ile oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban, cep telefonuyla beldede devriye görevi yürüten jandarmaların komutanını arayıp, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını, ayrıca içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu belirtti. İhbar üzerine jandarma ekipleri, belirtilen adrese gitti. Ahşap sandığın kapağı açıldığında, içinde piknik tüpüne bağlı, 8 ila 10 santimetrelik inşaat demirleri ve 10’luk çivilerle parça tesirli hale getirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, bağ evi sahibi Ahmet Karaçoban ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban ile askerler Uzman Çavuş Muhammed Avcı (25), Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32), Uzman Çavuş Burak Muslurget (30), Uzman Çavuş Alperen Songül (28) ve Uzman Çavuş Sezer Ertürk (28) yaralandı. Yaralılardan Sefa Can Karaçoban, tedavi gördüğü Tokat Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Olay sonrası aralarında eşiyle yasak ilişki yaşadığı için husumet bulunan İsmail G. ve ona yardım ettiği düşünülen Turgay Ö. şüpheli olarak yakalanarak adliyeye çıkarılmıştı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede iddiaları reddetmişti. Olayla ilgili inceleme devan ediyor.