ASAYİŞ - 22 Mayıs 2024 Çarşamba 11:55

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya’da yakalandı

A
A
A

Kırmızı bültenle aranan ve uyuşturucu kaçakçılığı, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak gibi çok sayıda suça karışan örgütün lideri Barış Boyun İtalya’da gözaltına alındı.

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İtalyan ve Türk polisi tarafından operasyon düzenlendi. İtalya Ulusal Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Ankara'nın en çok arananlar listesinde yer alan ve terör amaçlı silahlı çete kurmakla suçlanan 39 yaşındaki örgüt lideri Boyun’un Viterbo’da bir apartman dairesinde yakalandığı belirtildi. İtalya resmi haber ajansında yer alan bilgilere göre yüzlerce polisin katıldığı şafak operasyonlarında İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de terör saldırıları planladığı gerekçesiyle Boyun dahil 19 kişi gözaltına alındı.

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya’da yakalandı

Barış Boyun, cinayet, suç örgütü kurma ve silahlanma iddialarıyla Türkiye makamlarının talebi üzerine çıkarılan uluslararası arama emri kapsamında Ağustos 2022'de Rimini'de cezaevine konmuş, daha sonra cezası ev hapsine çevrilmişti. Ardından şehri terk etmemesi şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya’da yakalandı

Suçlamalar

Gözaltına alınanların terör amaçlı suç örgütü kurmak, silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmakla suçlandığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Hekim ve sağlık çalışanlarından Filistin için ‘Sessiz Yürüyüş’ Gazze’de Müslümanlar, İsrail saldırılarının gölgesinde Kurban Bayramı’na girerken, Antalya’da Sessiz Hekimler Platformu düzenledikleri sessiz yürüyüş ile İsrail saldırılarını protesto etti. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 37 bin 296’ya yaralı sayısı ise 85 bin 197’ye yükseldi. Antalya’da çeşitli hastane ve sağlık kuruluşlarında gören yapan hekim ve sağlık çalışanlarının oluşturduğu Sessiz Hekimler Platformu düzenledikleri sessiz yürüyüş ile saldırıları protesto etti. Muratpaşa Camii avlusunda başlayan ve Kapalıyol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde sona eren yürüyüşte hekimler “Hekimler ve Sağlık Çalışanları Filistin ve Gazze İçin; Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor” pankartı açtı. Ellerinde Filistin ve Türkiye bayrakları bulunan grup adına konuşan Sessiz Hekimler Platformu Üyesi Dr. Kevser Erdoğan, İsrail’in on yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ettiğini ve Gazze halkının ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuştuğunu belirterek, “Bütün bu olanlara rağmen aylardır bizlere ve bütün dünyaya ders veren Gazze halkının imanını, cesaretini, sabrını hayranlıkla izliyoruz. Gazze bombalandı, bizim marka düşkünlüğümüz ortaya çıktı. Gazze bombalandı, bizim anlık heyecanlarla hareket ettiğimiz, boykota 3 ay bile devam edemediğimiz ortaya çıktı. Gazze bombalandı, eğitimin diplomadan ibaret olmadığı ortaya çıktı. Gazze bombalanınca anladık ki ’Birleşmiş milletler, NATO, insan hakları’ hepsi oyundan ibaretmiş” dedi. Erdoğan, “Gazze bombalanınca anladık ki 10 bin Müslüman çocuğun ölmesi 10 tane köpeğin ölmesi kadar değerli değilmiş. Boynu bükük geçen bayramlar yerine alnımız dik, göğsümüzü gere gere bayramlar yapmak istiyoruz. Gazze’deki, Kudüs’teki, Batı Şeria’daki kardeşlerimizle hep birlikte bayram yapmak istiyoruz. Gazze’deki kardeşlerimizin bu sene kurban kesmelerine gerek kalmadı, çünkü kendilerini kurban vermeye devam ediyorlar. Allah izin verirse seneye bayramımızı bayram gibi icra edeceğiz. Bu karanlık günleri zaferle atlatacağız” ifadelerini kullandı.
Bursa Bursaspor’da transfer tahtası açıldı Bursaspor Başkanı Enes Çelik, transfer tahtasının açıldığını camiaya müjdeledi. Bursaspor Başkanı Enes Çelik, transfer tahtasıyla ilgili müjdeli haberi duyurdu. Çelik, “Öncelikle Kurban Bayramımız mübarek olsun. Bu özel günde sizlere müjdeli bir haberi de duyurmak istedik. Transfer tahtasıyla ilgili bir süredir yoğun şekil yürüttüğümüz görüşmelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Camia için hayırlı olmasını diliyorum. Saygılarımla” diyerek transfer tahtasının açıldığını resmen açıklamış oldu. “Artık söz Bursaspor taraftarında” Enes Çelik bu açıklamanın ardından da sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Başkan Çelik şunları söyledi: “Transfer tahtasının çözümü sürecinde, sürecin başından beri tek tek dosyalar ile ilgilenen Sn. Emir Çokçağlayan, Sn. Enbiya Topal ve ekibindeki avukat arkadaşlara şahsım ve kulübüm adına çok teşekkür ederim. Tahtanın çözümü için bu temaslar devam ederken maddi anlamda destek bulma sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Bakanlarımız Sn. Faruk Çelik ve Mustafa Varank’a, bu kenetlenmede önemli rol oynayan değerli Valimiz Sn. Mahmut Demirtaş’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Bozbey’e, BTSO Başkanımız Sn. İbrahim Burkay’a, Bursa Ticaret Odası Başkanımız Sn. Özer Matlı’ya ve tüm Bursa iş dünyasına çok teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar kampanyamıza destek olmuş ve olacak olan tüm iş insanlarımıza bayramdan sonraki süreçte Yönetim Kurulu olarak ziyaretlerde bulunacağız. Artık söz taraftarımızdadır. Kombinelere ve formalara rekor bir düzeyde ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bu birlik ve dayanışma ruhunun bayram ve sonrasında da devam etmesini temenni ediyor, hepinize mutlu bayramlar diliyorum.”