KÜLTÜR SANAT - 22 Ekim 2021 Cuma 09:29

“Bizi ileriye taşıyacak tek şey eğitim”

A
A
A
“Bizi ileriye taşıyacak tek şey eğitim”

Tayyare Limanı Dergisi ‘Bizi İleriye Taşıyacak Tek Şey Eğitim’ başlığı altında pandemi döneminde eğitimin önemini konu aldığı 8’inci sayısını tayyarelimani.

Tayyare Limanı Dergisi ‘Bizi İleriye Taşıyacak Tek Şey Eğitim’ başlığı altında pandemi döneminde eğitimin önemini konu aldığı 8’inci sayısını tayyarelimani.com’da yayınladı.


Dergide okulların yüz yüze eğitime başladığı eylül – ekim ayları birleştirildi. İki aylık eğitim ağırlıklı bir sayı ile okuyucularını karşısına çıkan Tayyare Limanı’nda pandemi döneminde etkilenen eğitim konusu detaylı bir şekilde işleniyor. Serbay Akademi’nin, dijital eğitimler ve eğitim adına sosyal sorumluluk olarak bazı firmaların yaptığı girişimleri nedir, ne tür eğitimler vermektedir ve nasıl ulaşılır gibi sık sorulan soruların cevapları okuyucuları için bir araya getiriliyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Kalite, Eğitim ve Akreditasyon Sorumlusu Vildan Yılmaz’ın röportajı ile de eğitim akademisinde yapılan çalışmalara ve pandemi dönemiyle birlikte eğitim hakkında değerlendirmelere yer veriliyor. Yeni İnsanlar Yeni Umutlar bölümünde ise stajerler duygu, düşünce ve deneyimlerinden bahsediyor.


“Kariyerde en iyi başlangıç iyi bir staj” başlıklı yazısında Nazan Taşlı, Serbay bünyesinde kazandığı deneyimleri iyi bir stajer nasıl olunur ve nelerin farkında olmalıdır sorularının cevaplarıyla birleştiriyor. Serbay Yöneticisi Özkan Gözütok ise “Bizi İleriye Taşıyacak Olan Tek Şey Eğitim” başlıklı yazısıyla Serbay Akademi ile birlikte gerçekleştirdikleri çeşitli etkinlik ve eğitimlerin önemine değiniyor.


Doğanın Sesi Türkiye, Var Bir Hikayesi, Konuşulanlar gibi bölümleri ile birbirinden özel içerikleriyle dergide yerini almaya devam ediyor.


Dijital ve ücretsiz olarak indirilebilen Tayyare Limanı Dergisi yeni sayısı ve birçok içeriğiyle tayyarelimani.com’da okuyucularını bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık’ta öğretmenlerden Engelliler Haftası kamu spotu Hisarcık Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı Kamu Spotu büyük ilgi görüyor. Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin Engelliler Haftası dolayısıyla kendi imkanlarıyla kendilerini engellilerin yerine koyarak hazırladıkları Kamu Spotu sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğuna dikkat çeken Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer, “10-16 Mayıs Engelliler Haftasında yapacağımız etkinlikleri gözden geçirirken dijital içeriklerin çocuklara ve yetişkinlere daha çabuk ulaştığını fark ettik. Bu konuyu okul idaresiyle görüşerek öğretmen arkadaşlarla birlikte kamu spotu yapmaya karara verdik. Daha sonra neler yapabileceğimizi tartıştık ve bir kamu spotu taslağı oluşturduk. Taslağı sadece öğretmen arkadaşların desteğiyle, çalışmasıyla hayata geçirdik. Umarım çekmiş olduğumuz kamu spotu amacına ulaşır. İnsanlar farkındalık edinirler, engellilere engel olmaktan vaz geçerler. Toplumumuz engelli bireyleri kabul eder ve onları bağrına basar. Engelli bireyler toplumumuzun parçasıdır, onları kabul etmeli, onları fark etmeli ve empati yapmalıyız” dedi. Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına öğretmen arkadaşlarıyla beraber kamu spotu oluşturduklarını söyleyen Okul Müdürü Pelin Solak, “ Hazırladığımız video da öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile çalıştılar. Gönüllü olarak katılım sağladılar. Özellikle Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer ve diğer bütün öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Umarım toplum olarak almamız gereken mesajı alırız. Engelli bireylerimize engel olmayıp, onlara yardımcı oluruz, onların halinden anlayıp, onlara daha anlayışlı ve sevgi dolu yaklaşırız” diye konuştu.