- 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:37

Salkım Orman Ürünleri ailesi iftarda bir araya geldi

A
A
A
Salkım Orman Ürünleri ailesi iftarda bir araya geldi

DÜZCE(İHA) – Düzce’de kurulu bulunan Salkım Orman Ürünleri çalışanları düzenlenen iftarda hep birlikte aileleri ile oruçlarını açtılar.

DÜZCE(İHA) – Düzce’de kurulu bulunan Salkım Orman Ürünleri çalışanları düzenlenen iftarda hep birlikte aileleri ile oruçlarını açtılar.


Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayı dolu dolu geçiyor. Düzce’de ağaç ürünleri üzerine üretim yapan Salkım Orman Ürünleri yöneticileri, çalışanları ve aileleri hep birlikte Beyköy Belediyesi Turkuaz tesislerinde geleneksek iftar yemeği düzenlendi.


Düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Salkım Orman Ürünleri Yönetim Kurulu üyeleri, Salkım Orman Ürünleri Düzce Fabrikası çalışanları, aileleri ve davetliler katıldı. Okunan ezan ile hep birlikte oruçlar açıldı.


Salkım Orman Ürünleri Genel Koordinatörü Sefa Çakır, yaptığı konuşmada “Değerli çalışma arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Bugün Salkım Orman Ürünlerinin Düzce’de geleneksel hale gelen 2. iftarını düzenlemiş olduk. Hep birlikte orucumuzu açmaktan çok mutlu oldum. Bu akşam aramızda yine değerli misafirlerimiz var” dedi.


Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Bizleri bu akşam aynı sofrada buluşturan Salkım Orman Ürünleri yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu mübarek günde memleketimiz için dualar ediyoruz, Cumhurbaşkanımıza hayır duaları ediyoruz. Yığılca ilçesinde yaptığımız gezi sırasında Cumhurbaşkanımız aradı halkımızın sizlerin teveccühünü ilettim. Düzce’den kendisine rekor oy ile destek olunacağını daha önceki seçimlerde olduğu gibi sözünü verdik. Cumhur ittifakı olarak inşallah bu seçimde Cumhurbaşkanımıza desteğimizi göstereceğimize inanıyorum” ifadelerinde bulundu.


Salkım Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Şansal ise, “Yavaş yavaş gelenekselleşen Salkım Orman Ürünleri Düzce Fabrikamız iftarına hoş geldiniz. Burada hep birlikte olmamız bizleri son derece mutlu ediyor. Nice Ramazanlara nice iftarlarda bir arada olmak umuduyla şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından edilen dualar ile program son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.
Samsun Karlı rampayı çıkarken zorlanan araç alev alev yandı: Sürücü yanan araçta para ve altınını aradı Samsun’da kar yağışı altında rampayı çıkarken zorlanan bir otomobil çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, sürücü itfaiye ekipleri ile birlikte yanmış araçta parasını ve altınını aradı. Olay, Canik ilçesi Uludağ Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sercan B. idaresindeki 55 TA 743 plakalı otomobil, rampayı çıkmaya çalıştığı sırada kar yağışı dolayısıyla zorlandı. Aracın zorlanması sonucu yangın çıktı. Yoldan geçen polis memuru, araçta bulunan sürücü ve çocuğunu otomobilden çıkartarak yangın söndürme tüpüyle ilk müdahalede bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kaygan yol nedeniyle yanan aracın yanına çıkamayınca hortum uzatarak yangına müdahale etti ve yangını söndürdü. Müdahale sırasında bir itfaiye aracı da karda kayarak tehlike atlattı. Otomobil çıkan yangın sonucu tamamen yanarak demir yığınına döndü. İtfaiyenin yangını söndürüp soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından araç sürücüsü, otomobilinde 5 bin lira para ile 4 gram altını bulunduğunu söyleyerek itfaiye ekiplerinden bulmalarını istedi. Sürücü ve itfaiye ekipleri, yanmış araçta para ve altın aradı ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Uludağ Mahallesi Muhtarı Sevgi Baş Tumgan, "Kar sebebiyle üzücü bir durum yaşadık. Bir araç karda çıkarken zorlandığı için alev alıp yanmaya başladı. O sırada vatandaş araçtan çıktı. Can kaybımız yok. Çocuğuyla birlikte araç alev almaya başlayınca araçtan çıkıyor. Sürücülerden ricam bu hava şartlarında araçlarını zorlamamaları, mümkünse zincirlerini takmalarıdır. Dikkatli olursak ne mal kaybı ne de can kaybı yaşarız" diye konuştu.