POLİTİKA - 04 Kasım 2025 Salı 12:58

Düzce aile akademisi kuruluyor

A
A
A
Düzce aile akademisi kuruluyor

Düzce Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birinci oturumu 34 gündem maddesinin görüşülmesi ile tamamlandı.


Düzce Belediye Meclisi, Meclis Başkan vekili Av. Ali Dilber başkanlığında Kasım ayı birinci oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda 34 gündem maddesi görüşülerek komisyonlara havale edildi. Bir önceki meclis tutanak özetinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesinde 2026 Mali yılı performans programı görüşülürken, ardından 2026 Mali yılı bütçesi, 2026 mali yılı gelir-ücret tarifesi ile evsel atık tarife raporları maddeleri görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.


Toplantıda, belediye öncülüğünde Kent Konseyi, Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Baro iş birliğiyle ‘Düzce Aile Akademisi’ kurulması maddesi görüşüldü. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi de dikkate alındığında; evlilik, ebeveynlik, aile içi iletişim, toplumsal farkındalık ve değerler eğitimi konularında periyodik eğitim, seminer ve bilinçlendirme faaliyetlerinin planlı ve kurumsal bir çerçevede yürütülebilmesi için Düzce’de ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının iş birliğiyle örnek teşkil edecek bir model oluşturulması amacıyla ‘Düzce Aile Akademisi’ kurulması onaylandı.


Gündemde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği, Gelirler Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği, Servis Araçları (S Plaka) Hizmet Yönetmeliği maddeleri de görüşülerek Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Toplantı, imar konularına yönelik gündem maddelerinin görüşülerek imar komisyonuna havale edilmesinin ardından sona erdi. Kasım ayı Meclis 2. oturumu 6 Kasım Perşembe günü saat 18.00’da yapılacak.



Düzce aile akademisi kuruluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincanlı satranç sporcuları Türkiye finallerine hazırlanıyor Erzurum’da düzenlenen Okullar Arası Satranç Grup Yarışmalarında derece elde eden Erzincanlı öğrenciler, Türkiye finallerinde mücadele etmeye hazırlanıyor. 01-05 Nisan 2026 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Satranç Grup Yarışmalarında başarılı olan takımlar, Türkiye finaline katılma hakkı kazandı. Okul Sporları Satranç Türkiye Finali, 4-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında Denizli’de düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) iş birliğiyle gerçekleştirilecek organizasyona 81 ilden 138 okul katılacak. Erzincan Satranç İl Temsilcisi ve Mehmetçik Ortaokulu antrenörü Murat Burak San, Erzincan’dan iki okulun Türkiye finallerinde mücadele edeceğini belirtti. Buna göre Küçükler Genel kategorisinde Mehmetçik Ortaokulu 6 sporcu ile, Genç Kızlar kategorisinde ise Hacı Ali Akın Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 sporcu ile yarışacak. Erzincan’ı temsil edecek sporcular arasında Mehmetçik Ortaokulu’ndan Ali Murat Arslan, Orkun Kabasakal, Ali Çağan Yatmış, Ahmet Kerem Karabulut, Eyyüp Kaan Güneş ve Ahmet Yusuf Aktepe yer alırken; Hacı Ali Akın Kız MTAL’den Ömür Medine Biçeroğlu, Ayşenur Zeynep Yalçın, Begüm Büşra Karaarduç ve Seadet Sahra Şahin mücadele edecek. Turnuvada ayrıca antrenör Erol Davut ve idareci Gökçe Torun’un da yer alacağı bildirildi. Satranç İl Temsilcisi Murat Burak San, grup müsabakalarının Batman, Bolu, Erzurum, Kütahya, Mersin, Nevşehir, Tokat ve Yalova’da yapıldığını hatırlatarak, finale kalan tüm takımlara başarılar diledi.