GENEL - 12 Mayıs 2020 Salı 11:17

Trakya Üniversitesi öğretim üyelerinin projelerine TÜBİTAK desteği

A
A
A
Trakya Üniversitesi öğretim üyelerinin projelerine TÜBİTAK desteği

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hilal Keklicek ve Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Ayaz’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen iki proje, “TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” tarafından desteklenmeye hak kazandı.


Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hilal Keklicek’in yürütücülüğünde, Ergoterapi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sinem Salar ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezer Ulukaya’nın araştırmacı olduğu ekip tarafından hazırlanan “Tek Taraflı Diz Altı Amputasyonu Olan Bireylerde Fantom Hissinin Yürüyüşün Otokorelasyon Özelliğini Etkileyip Etkilemediğini Araştırmak” isimli proje TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan ilk proje oldu.


Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Ayaz’ın yürütücülüğünü yaptığı ve Prof. Dr. Fatma Kaynak Onurdağ’ın danışman, Doç Dr. Suzan Ökten, Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Oltulu, Arş. Gör. Dr. Gülcan Kuyucuklu ile Kırklareli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Eray Alçığır’ın araştırmacı olarak yer aldığı ekip tarafından hazırlanan “Sıçan Kolon Kanseri Modelinde Lactobacillus Acidophilus ile Desteklenmiş Bağırsak Mikrobiyotasının miRNA’ların Ekspresyonu Üzerine Etkisinin Araştırılması” isimli projenin de “TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmesine karar verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya, Türkiye’de kaplıca tatili için gidilebilecek 10 şehrinden birisi Termal zengini Kütahya’nın, Türkiye’de kaplıca tatili için gidilebilecek 10 şehrinden birisi olduğu belirtildi. Kütahya’nın termal bölgesi Ilıca’da faaliyet gösteren Harlek Termal Otel’in Genel Müdürü Mehmet Emin Ustaoğlu, termal tatilin mevsiminin olmadığını ifade etti. Ustaoğlu, "Bilindiği gibi, Türkiye’de 10 tane termal bölge var. Bu termal bölgelerinde Kütahya ayağı mevcut. Kütahya’da bu 10 termal bölgeden biri. Bunların birinci sırada, en eski, en köklü olanı Ilıca Kaplıcaları. Bunların yüz akı olma yolunda ilerlemekle devam ediyor. Şimdi ilkbaharla birlikte sezonumuzu açtık. Sezonumuzu açtık diyoruz ama bu dil alışkanlığı oldu. Biz de 12 ay sezon var biliyorsunuz. Biz misafirlerimize tüm cilt hastalıkları, romatizma, sporcu hastalıkları özellikle menisküs yırtıklarının tedavisi konusunda yardımcı oluyoruz. 43 derecelik termal suyumuzun şifası her şeyden önce böyle. Ormanın içerisindeyiz, doğa ile iç içeyiz. İşletmemiz 36 dönüm bir çam ormanı içerisinde bulunuyor. Sezona hızlı bir giriş yaptık, misafirlerimiz otelimizden memnun ayrılıyorlar. Otelimizden, suyumuzdan çok memnunlar. Termal ayağında Kütahyamızın yüz akı olmaya devam edeceğiz inşallah, bu yolda ilerliyoruz" diye konuştu. Ustaoğlu, Ilıca’daki termal suyun romatizmal hastalıklar başta olmak üzere sporcu yaralanmaları ile iç ve dış menüsküs yırtıklarına şifa olduğunu sözlerine ekledi.