YEREL HABERLER - 27 Aralık 2012 Perşembe 11:04

TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİОİ`NDEN ODTÜ OLAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

A
A
A
TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİОİ`NDEN ODTÜ OLAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi tarafından oluşturulan Trakya Üniversiteler Birliği, ODTÜ`de yaşanan öğrenci eylemlerini kınadı. Olaylarla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Trakya Üniversiteler Birliği, üniversitelerin şiddet eylemlerine sahne olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.
Edirne Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi, ortak bir açıklama yayınlayarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi`nde meydana gelen şiddet olaylarını kınadı. 4 üniversite tarafından oluşturulan Trakya Üniversiteler Birliği adına yayınlanan ortak bildiride, şiddet eylemlerinin Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesine gölge düşürdüğü vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
``˜BAZI ÖОRENCİLERİN ŞİDDET EYLEMLERİ GÖLGE DÜŞÜRDÜ`
``Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında sağladığı başarılar ve bu konuda gösterilen çaba ve teşvikler, Türkiye`nin her alanda gelişmesini ve yücelmesini isteyen herkes tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir. Türkiye`nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki başarı yolculuğunda önemli ve tarihi bir dönüm noktasını temsil eden Göktürk-2`nin yörüngeye oturtulmasının milletçe yaşanılması gereken gurur ve sevince, ne yazık ki bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölge düşürülmüştür.
Hür düşüncenin, bilimsel bilgi üretiminin, tartışmanın, hoşgörünün ve demokrasi kültürünün gelişip güçlendiği ve topluma örneklik teşkil ettiği yerler olması gereken üniversitelerin, bir kısım öğrencilerin taşlı, sopalı ve molotof kokteyli ile şiddet eylemlerine sahne olması; demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına üzüntü ve kaygı vericidir.
Trakya Üniversiteler Birliği olarak ülkemizin bilim ve teknoloji alanında ileri gitmesi konusunda yapılan çalışmaları ve sağlanan teşvikleri takdir ve heyecanla karşılıyoruz. Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında Türkiye`nin önemli bir başarısını gösteren Göktürk uydusunun ülkemizin hizmetine sunulmasında emeği geçenleri tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te Jandarmadan öğrencilere konferans Devrek ilçesinde jandarma ekipleri tarafından öğrencilere yönelik konferans düzenlendi. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından öğrencilere yönelik konferans programı düzenlendi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devrek Kampüsünde İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimler tarafından uyuşturucuyla bağımlılık, siber güvenlik, kadına şiddet gibi konular hakkında öğrencilere eğitici bilgiler verildi. Gerçekleştirilen eğitimde Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Jandarma Astsubay Saitcan Atasoy tarafından siber farkındalık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, dijital bağımlılık konularında, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği Personeli Jandarma Astsubay Tuğçe Üge tarafından aile içişi şiddetle mücadele, 6284 sayılı kanun, KADES uygulaması ve kaçakçılık ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Jandarma Astsubay Serhat Sevim tarafından ise kaçakçılık, organize suçlar ve bağımlılıkla mücadele konuların da sunum gerçekleştirildi. Sunumların tamamlanmasının ardından Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ile Devrek MYO Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat tarafından Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı personellerine teşekkür belgesi takdiminde bulundular. Düzenlenen programa, İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Çanakkale Alman turist Çanakkale’de hayata tutundu Çanakkale’de tur otobüsünün merdivenlerinden düşmesi nedeniyle kafa travması geçirerek, komaya giren Alman turist Karl-Heinz Hermann Schomaker, devlet hastanesinde hayata tutundu. Çanakkale’ye turist olarak gelen Almanya vatandaşı 82 yaşındaki Karl-Heinz Hermann Schomaker, park halindeki tur otobüsünün merdivenlerinden 5 Mayıs 2024 günü arka üstü düşerek, ciddi bir kafa travması geçirmesi sonucu komaya girdi. Ambulans ile Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin Acil Servisine getirilen hastaya İlk müdahale Acil Tıp Uzmanı Dr. Miraç Duruk tarafından yapıldı. Yapılan muayene ve tetkikler neticesinde Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Kara tarafından beyin kanaması tespit edilen hastanın Yoğun Bakım Ünitesine yatışı yapılarak tedavi altına alındı. Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Ferhan Demirer Aydemir ve Yoğun Bakım ekibi tarafından takip ve tedavisi yapıldı. Acile başvurusundan itibaren kendi branşıyla ilgili olarak hastayı takip eden Beyin Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Cengiz Kara, “Hastanın ameliyatına gerek olmadığı kanaatine vararak tedavi sürecini buna göre planladık. Şuurunun koma seviyesinden, tümüyle bilinci açık seviyeye gelmesi hastanın eşini ve hasta ile ilgilenen tüm ekibi sevindirdi. Yoğun bakım ve beyin cerrahisi servisinde takip ve tedavisi yapılan hastamız 16 Mayıs 2024 tarihinde şifa ile taburcu edilerek ülkesine döndü" dedi. Almanya’nın Osnabrück kentinden Çanakkale’ye turist olarak gelen Schomaker çifti, her fırsatta yaşadıkları yerin Çanakkale ile Kardeş Şehir olduğunu vurguladılar. Kendileriyle yapılan görüşmede ve servis defterine yazdıkları memnuniyet yazısında, başta Op.Dr. Cengiz Kara olmak üzere, kendileriyle ilgilenen tüm hekimlere, hemşire ve tüm çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.
Malatya Yeni ticaret merkezinde büyük buluşma Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi ile dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Malatya kayısısı için, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde Temmuz ayında başlayacak olan yeni sezona hazırlık yapılıyor. Malatya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yaklaşık bin üyenin bir araya geldiği buluşmaya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan eşlik etti. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, eski pazar yerinin artık yetersiz kalması nedeniyle yeni bir pazarın yapıldığını belirterek, "Yeni bir ticaret merkezi bir ihtiyaçtan doğmuştur. El birliği ile güçlü bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde kayısımızın ticaretini daha iyi nasıl yaparız. Üretici, tüccar, esnaf ve ihracatçının işlerini daha çok nasıl kolaylaştırırız konusunda istişarelerde bulunduk. Bütün amacımız ve gayemiz 6 Şubat depreminde büyük bir yıkım ve ciddi bir tramvaya maruz kalmış Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında kayısıyı bunun ekonomik olarak merkezine oturtup yoğun bir gayretle çalışmaktır” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise “Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi gerçekten çok güzel bir yer ortaya çok güzel bir eser çıkmış. Borsamız ve sizlerle birlikte buranın gelişmesi için elimizde geleni yapacağız" diye konuştu. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 1 Temmuz’da yeni sezona başlanılacak olan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde incelemelerde bulundular.