POLİTİKA - 25 Mart 2025 Salı 22:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iftara katıldı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iftara katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de Selimiye Camii meydanında gerçekleştirilen 5 bin kişilik iftar programında katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin ticaret hacmi 37 milyar doları bulduğunu söyleyerek, "Balkanlar’ın çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" dedi.


Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu, Selimiye Meydanı’nda 5 bin kişinin katıldığı iftar programı düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte 11 Balkan ülkesinden devlet temsilcisinin de katıldığı program, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası ile Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müziği Topluluğu’nun ilahi konseri ile başladı. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla devam eden programda, ezanın okunmasıyla 5 bin kişi toplu halde oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.


Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, 11 Balkan ülkesinden kesimleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bu organizasyonlar sayesinde hem Türkiye’de hem de Balkanlar’da binlerce insanın gönüllerinin bir araya geldiğini ifade eden Sezer, "Edirne, tarih boyunca Balkan coğrafyası için hem bir köprü olmuş hem de bütün Balkan bir araya getirmiştir. Bugün Aşçı Yahya Baba’nın gönül sofrasında bir araya gelerek dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyoruz" dedi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmasında Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin ticaret hacminin 37 milyar doları bulunduğunu söyledi. En kısa zamanda çok yüksek rakamlara ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen Yılmaz, Balkanların çatışmadan ziyade birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirtti. Balkan coğrafyasının tüm insanlarını kucaklayarak ortak bir gelecek inşa etmeye çalıştıklarını anlatan Yılmaz, Türkiye’nin Balkanlara açılan kapısı olarak nitelendirdiği Edirne’yi çok önemsediklerini vurguladı.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun da, Selimiye Camii gölgesinde iftarda bir araya gelen vatandaşları selamlayarak konuşmasına başladı. Diyanet olarak 90 bin camide iyilik haftasını dünyaya yayacaklarını söyleyen Argun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu projeyi önemsediğini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iftara katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Matteo Guendouzi: "Bu takımla daha fazla kupa kazanmak istiyorum" Fenerbahçe’nin Fransız futbolcusu Matteo Guendouzi, sarı-lacivertlilerle daha fazla kupa kazanmak istediğini söyledi. Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynadığı Galatasaray’ı 2-0 yendi ve kupayı kazandı. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe’nin Fransız futbolcusu Matteo Guendouzi, "Açıkçası çok gururluyum. Takımımla gurur duyuyorum çünkü bence bugün iyi oynadık. Harika bir karakter ortaya koyduk. Birlikte hücum yaptık. Birlikte savunma yaptık. Birlikte çok güzel işler yaptık. Bundan dolayı gururluyum. Dediğim gibi bu sadece başlangıç. Bu takımla daha fazla kupa kazanmak istiyorum. Bu takıma inanıyorum. Bu taraftar arkamızda olduğu sürece harika başarılar elde edeceğiz" diye konuştu. Transferinden kısa bir süre sonra maça çıkmasının hatırlatılması üzerine Guendouzi, "Üç gün önce Lazio ile 90 dakika oynadım. Her zaman sahada elimden gelenin en iyisini yaparım. Bence takım olarak bugün harika oynadık. Daha fazla kupa kazanabiliriz" şeklinde konuştu. "İlk maçımda ilk golümü attım, bundan dolayı mutluyum" İlk maçta ilk golü atmasıyla alakalı ise 26 yaşındaki futbolcu, "Bu gerçekten harika. Takımımla da gurur duyuyorum. İlk maçımda ilk golümü attım. Bundan dolayı mutluyum. Bundan daha önemlisi de taraftar için kupa kazanmak. Taraftarlar, kupa kazanmayı bekliyorlardı. Bu yüzden kupayı kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.