GÜNDEM - 27 Mart 2025 Perşembe 12:19

Edirne’de berberlerde bayram yoğunluğu

A
A
A
Edirne’de berberlerde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı öncesi Edirne’de berberlerde yoğunluk artarken, birçok işletme randevu ile çalışarak geç saatlere kadar çalışmaya devam ediyor.


Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Edirne’de kuaför ve berberlerde yoğunluk arttı. Bayram öncesi tıraş olmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren berberlerin yolunu tutarken, bazı işletmeler yalnızca randevu sistemiyle çalışmaya başladı. Berberler, müşterilerine yetişebilmek için mesailerini gece geç saatlere kadar uzatıyor.



"Eski işler yok, insanlar bayramı tatil olarak görüyor"


Edirne’de berber esnaflarından Bülent Serbest, vatandaşlara tıraşlarını son güne bırakmamaları konusunda uyarıda bulunarak, "Bayrama birkaç gün kala gerçekten çok ciddi bir yoğunluk var. Biz randevu ile çalışıyoruz. Geç saatlere kadar çalışıyoruz. Müşterilerimize hizmet vermek istiyoruz. Eskiden gece geç saatlere kadar hatta bayram sabahının ilk saatlerine kadar çalışıyorduk. Dükkândan çıkıp önce hamama oradan da bayram namazına gidiyorduk. Şimdi insanlar bayramı bayram değiş tatil olarak görüyor. İşler var ama eski işlerin tadında değil" dedi.



Edirne’de berberlerde bayram yoğunluğu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Tarım ve doğal kaynaklar üzerinde etkili DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi’nde (DÜ) düzenlenen iklim değişikliği söyleşisinde konuşan Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Kemal Güneş iklim değişikliğinin özellikle tarım ve doğal kaynaklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti. DÜ Ziraat Fakültesi ile Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Odağında Toprak ve Su Kaynakları Yönetimi başlıklı söyleşi, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Emine Tekin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, iklim değişikliğinin tüm insanlığı ilgilendiren küresel bir sorun olduğunu belirterek, "Doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı konusunda üniversiteler olarak sorumluluk üstlenmeliyiz. Öğrencilerin bu bilinçle yetişmesi, geleceğimiz için büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Programa konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Kemal Güneş, iklim değişikliğinin özellikle tarım ve doğal kaynaklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Sunumunda Türkiye’nin toprak ve su kaynakları açısından mevcut durumunu değerlendiren Doç. Dr. Kemal Güneş, iklim değişikliğinin toprak yapısı, verimlilik ve su kaynakları yönetimi üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Türkiye’deki arazi varlığının sürdürülebilir kullanımının giderek daha kritik hale geldiğini vurgulayan Güneş, Avrupa tarım sektörü ile yapılan karşılaştırmalarla mevcut sorunlara ışık tuttu. Etkinlikte; erozyon, tuzluluk, toprak kirlenmesi gibi temel sorunlar ele alınırken, bu sorunların iklim değişikliği ile ilişkisi bilimsel bir çerçevede konuşuldu. Toprak profilinin analizi ve sürdürülebilir toprak yönetimi yöntemleri üzerine yapılan sunumlar, öğrencilere uygulamalı bilgiler kazandırdı. Tarımda kullanılan suyun verimli ve etkin kullanımı için geliştirilen stratejiler ile birlikte, tarımsal faaliyetlerden dönen suların ve evsel atık suların yönetimi konusunda örnek uygulamalara yer verilen etkinlikte, havza koruma planlarının önemi, su kalitesini korumaya yönelik modeller ve politika önerileri katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlik, soru-cevap bölümü ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.