ÇEVRE - 21 Kasım 2025 Cuma 20:10

Edirne’de köy yolları modern asfaltla yenileniyor

A
A
A
Edirne’de köy yolları modern asfaltla yenileniyor

Edirne’de köy yolları, kırsalda yaşayan vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sıcak asfaltla yenileniyor.


Edirne Valiliği tarafından 2 yıl önce başlatılan yol iyileştirme programı, tarım üretiminin yoğun olduğu bölgelerde ulaşım kalitesini artırmayı hedefliyor. Çalışmalar kapsamında planlanan 200 kilometrelik yol ağının 155 kilometrelik kısmı sıcak asfaltla kaplanarak hizmete sunuldu.


Merkeze bağlı Demirhanlı ile Havsa ilçesine bağlı Habiller köyü arasındaki 6 kilometrelik güzergahta devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, hem üreticilerin hem de kırsalda yaşayanların daha güvenli ve konforlu bir ulaşıma kavuşması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.


Edirne’de köy yaşamının hâlâ güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğünü söyleyen Vali Sezer, "Nüfusumuzun yaklaşık dörtte biri köylerde yaşıyor ve ekilmeyen tek bir alanımız bile yok. Köy yollarını, standartları yüksek sıcak asfaltla buluşturmaya devam ediyoruz" dedi.


Kırsal bölgelerde yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Sezer, yol ve içme suyu yatırımlarından köy içi düzenlemelere kadar birçok alanda çalışmaların sürdüğünü söyledi.


Üreten nüfusun köylerde kalması için ihtiyaç duyulan tüm altyapı iyileştirmelerini tek tek hayata geçirdiklerini aktaran Vali Sezer, "Bir hedef koyduk, öncelikli hedefimiz köylerimizi grup yollarından başlayarak, sıcak asfaltlarla buluşturmak ve köy içini de çok güzel ve düzenli hale getirmek. Yaptığımız sıcak asfaltları da çok kaliteli ve çok üst standartlarda yaparak artık bu yamadan kurtulmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.


Başlatılan seferberliğin çok hızlı ve iyi bir şekilde ilerlediğini belirten Sezer, yapılan çalışmaların Edirnelilere ve köylere hayırlı uğurlu olmasını diledi.


Asfalt çalışmalanını inceleyen Vali Sezer’e, Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, meclis üyeler, kurum temsilcileri ve köylüler de eşlik etti.


(ÖC-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların balığa olan rağbeti arttı Elazığ’da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar balık ürünlerine yönelirken, vatandaşlar tarafından en çok rağbet gören balık çeşitleri hamsi, istavrit, alabalık ve somon oldu. Elazığ’da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların balığa olan rağbeti arttı. Günden güne zenginleştiği balık tezgahlarına vatandaşlar rağbet göstermeye devam ederken balıkçılara gelen vatandaşların en çok tercih ettiği ürünler ise hamsi, istavrit, alabalık ve somon oldu. Hamsi 180, istavrit 200, alabalık 250 ve somon 280 liradan satışa sunuluyor. Çarşıya balık almak için çıktığını belirten vatandaşlardan Hüseyin Tümen, "Havanın soğumasının yanında, piyasada et malzemelerine baktığımız zaman balık daha hesaplı. Ondan dolayı da vatandaşın balığa yönelmesi ekonomik durumları açısından çok iyi. Ben de bugün balık almaya geldim. Balığın her türlüsünü yiyorum fakat evde istavrit yedikleri için ondan alıyorum" dedi. Havaların soğuduğunun altını çizen balıkçı Ramazan Erdoğan, "Verimli bir sene oluyor. İstavrit ve hamsi bu sene bol miktarda geliyor. Bizim tatlı su balıklarımız, alabalık ve somon balıklarımız oldukça bol. Fiyatlarımız diğer gıda ürünlerine göre gayet uygun. Müşterilerimiz en çok hamsiyi tercih ediyor. Elazığ’da 100 liraya kadar düştü. Onun yanında şu anda istavritin sezonu olduğu için onu da çok tercih ediyorlar. Elazığ’da üretilen alabalık ve somon balığı da vatandaşlar tarafından çok tercih ediliyor. Balık satışları iyi. Vatandaşların rağbeti fazla. Sağlık için haftada en az iki defa balık yiyin diyoruz. Hamsi ve istavrit balıkları sağlık açısından fosfor ve kalsiyum içeriyor. Dişlere ve kemiklere kılçığıyla birlikte yenilirse çok fayda sağlıyor. Şu anda hamsi 180, istavrit 200, diğer balıklarımız da 150 liradan başlıyor 500 lira bandına kadar yükseliyor" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi seralarında kışlık sebze hasadı başladı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyyübiye İşletmesi bünyesinde bulunan belediye seralarında, kış sezonu kapsamında dikimi yapılan sebzelerin hasadına başlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla ürettiği sebzeler, Sosyal İşler Daire Başkanlığı aracılığıyla dar gelirli ailelere dağıtılıyor. Bu uygulamayla, üretimden tüketime uzanan sosyal destek zincirinin güçlendirilmesi ve yerel üretimin sosyal dayanışmaya dönüştürülmesi amaçlanıyor. Ziraat Teknikeri Bakır Arslan, belediye seralarında yürütülen üretim faaliyetlerinin hem tarımsal sürdürülebilirliğe hem de sosyal yardımlaşmaya önemli katkı sağladığını belirtti. Arslan, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak seralarımızda, belediyemizin imkânlarıyla yetiştirdiğimiz yedikule marul, göbek marul ve aysberg marulların hasadına başlamış bulunuyoruz. Toplanan ürünler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılıyor. Amacımız, üretimi ve sosyal dayanışmayı güçlendirmektir" dedi. 08 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirilen dikim çalışmalarıyla birlikte, kış döneminde de serada sebze üretiminin mümkün olduğu uygulamalı olarak ortaya konuldu. Bu süreçte, sezon boyunca çiftçilere, emeklilere ve öğrencilere yönelik düzenlenen eğitim programlarında sera üretimi yerinde anlatılarak, modern tarım teknikleri tanıtıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarıyla hem yerel tarımın desteklenmesi hem de sağlıklı ve güvenilir gıdanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedeflenirken, sürdürülebilir tarım ve sosyal belediyecilik anlayışına da güçlü bir katkı sunuyor.