GÜNDEM - 27 Mart 2025 Perşembe 01:42

Edirne’de Sakal-ı Şerif’i görmek için yüzlerce vatandaş Ulu Camii’ne akın etti

A
A
A
Edirne’de Sakal-ı Şerif’i görmek için yüzlerce vatandaş Ulu Camii’ne akın etti

Edirne’de Kadir Gecesi’nde Selimiye Camisi ve Ulu Camii başta olmak üzere bütün camileri tıka basa dolduran vatandaşlar, ziyarete açılan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini görünce gözyaşlarına hakim olamadılar.


Edirne’de binlerce vatandaş Kadir Gecesi’nde camilere akın ederek, ibadetlerini yaptı. Yunanistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ülkelerinden gelen çok sayıda vatandaş camileri doldurdu. Ulu Camii, Selimiye Camii başta olmak üzere kentteki diğer camileri dolduran binlerce vatandaş, bir arada saf tutarak yatsı ve teravih namazının ardından ellerini semaya açarak dua etti.


Tarihi Ulu Camii’de, Kadir Gecesi sebebiyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Sakal-ı Şerif’i camide bulunan Kâbe’nin Kapısının Örtüsü ile Kabe Taşı Rükn-i Yemani’nin bir parçası ziyarete açıldı.


Yatsı namazının ardından cam muhafaza içindeki üç Sakal-ı Şerif, dualar ve salavatlar eşliğinde cemaatin ziyaretine sunuldu. Bu manevi atmosferde, Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar, sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturdu. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşanırken, vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.


Edirne Ulu Cami müezzini İsmail Şen, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Sakal-ı Şerif’i, Kâbe’nin Kapısının Örtüsü ve Kabe Taşı Rükn-i Yemani’nin bir parçası camide ziyaretçilerin akın etmesine sebep olduğunu belirtti.


Vatandaşlardan Elif Ersöz, Yüce Allah Teâlâ’nın zor zamanlar geçiren bütün Müslümanların yardımcısı olması için dua ettiğini belirtti.



Edirne’de Sakal-ı Şerif’i görmek için yüzlerce vatandaş Ulu Camii’ne akın etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Matteo Guendouzi: "Bu takımla daha fazla kupa kazanmak istiyorum" Fenerbahçe’nin Fransız futbolcusu Matteo Guendouzi, sarı-lacivertlilerle daha fazla kupa kazanmak istediğini söyledi. Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynadığı Galatasaray’ı 2-0 yendi ve kupayı kazandı. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe’nin Fransız futbolcusu Matteo Guendouzi, "Açıkçası çok gururluyum. Takımımla gurur duyuyorum çünkü bence bugün iyi oynadık. Harika bir karakter ortaya koyduk. Birlikte hücum yaptık. Birlikte savunma yaptık. Birlikte çok güzel işler yaptık. Bundan dolayı gururluyum. Dediğim gibi bu sadece başlangıç. Bu takımla daha fazla kupa kazanmak istiyorum. Bu takıma inanıyorum. Bu taraftar arkamızda olduğu sürece harika başarılar elde edeceğiz" diye konuştu. Transferinden kısa bir süre sonra maça çıkmasının hatırlatılması üzerine Guendouzi, "Üç gün önce Lazio ile 90 dakika oynadım. Her zaman sahada elimden gelenin en iyisini yaparım. Bence takım olarak bugün harika oynadık. Daha fazla kupa kazanabiliriz" şeklinde konuştu. "İlk maçımda ilk golümü attım, bundan dolayı mutluyum" İlk maçta ilk golü atmasıyla alakalı ise 26 yaşındaki futbolcu, "Bu gerçekten harika. Takımımla da gurur duyuyorum. İlk maçımda ilk golümü attım. Bundan dolayı mutluyum. Bundan daha önemlisi de taraftar için kupa kazanmak. Taraftarlar, kupa kazanmayı bekliyorlardı. Bu yüzden kupayı kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.