GÜNDEM - 30 Temmuz 2023 Pazar 17:29

Keşan’da kayıp kediyi bulan veteriner 500 dolarlık ödülü derneğe bağışladı

A
A
A
Keşan’da kayıp kediyi bulan veteriner 500 dolarlık ödülü derneğe bağışladı

Edirne’nin Keşan ilçesine tatile gelen bir kişi, aracından kaçarak kaybolan kedisini 22 gün sonra bulan veteriner hekime 500 dolar ödül verdi. Veteriner ise ödülü Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ne bağışladı.


Tatil için geldikleri Keşan’da, araçlarından kaçan kediyi arayan Ata Kuzuimamlar, kediyi bulana 500 dolar para ödülü verileceğini duyurdu. Aradan geçen 22 günün ardından kedi, veteriner hekim Batuhan Çalışkan tarafından bulundu. Çalışkan’ın haber verdiği Ata Kuzuimamlar, kedisini almak için İstanbul’dan Keşan’a gelerek, vaat ettiği 500 dolarlık ödülü Çalışkan’a takdim etmek istedi. Veteriner hekim Batuhan Çalışkan ise 500 dolarlık ödülü Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ne bağışladı. Kuzuimamlar, ödülü derneğin banka hesabına yatırdı. Veteriner hekimler Okan Yıldız ve Heves Bayır Yıldız da bu örnek davranışından ötürü meslektaşlarını tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa’da Türk polis Teşkilatı’nın 181. Yılı kutlandı Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci yıl dönümü Aliağa’da düzenlenen programlarla kutlandı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, polis teşkilatı mensupları, emekli polisler, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can yaptı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can: " Bizim vatan sevgimiz ve azmimiz, bu yoldaki en büyük gücümüzdür " Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can, teşkilatın köklü geçmişine vurgu yaptı. Can, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: " Asırlar boyunca Türk milleti ebediyen hür yaşasın diye kahramanca asil kanlarını döken aziz şehitlerimizin izinde, hep daha iyisine ulaşmak için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen Türk polisi; 181 yıldır olduğu gibi bugün de devletine ve milletine sadakatle bağlı, şan ve şerefle görevini yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Türk Polis Teşkilatı’nın bütün nöbetini bugün nöbeti tutan bizler; vatanseverlik ve vazife aşkıyla emanet aldığımız kutsal bayrağı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elden ele yükseltecek ve daha ileriye taşıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim vatan sevgimiz ve azmimiz, bu yoldaki en büyük gücümüzdür" dedi. Türk Polis Teşkilatı’nın 181inci yıl dönümü programı resmi törenin ardından, Engelsiz Kafede yapılan bayramlaşma programı ile devam etti. Program; öğle namazı öncesinde Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif ve şehitler için yapılan lokma hayrı ile sona erdi.
Trabzon Trabzonspor’da Paul Onuachu şoku Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu, sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı. Süper Lig’in 29. haftasında yarın Alanyaspor’un konuğu olacak Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla bu müsabakanın hazırlıklarını tamamladı ve Alanya’ya hareket etti. Bordo-mavililerde sakatlıkları bulunan Muçi, Batagov ve Paul Onuachu kafilede yer almazken, sarı kart cezasını tamamlayan Christ Inao Oulai ise kadroya dahil edildi. Onuachu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, Paul Onuachu’nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Beşir, "Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda sol uyluk ön üst kas grubunda ağrı ve sertlik hisseden oyuncumuz Paul Onuachu’nun yapılan ilk değerlendirmesi sonucunda kas yaralanması düşünülerek Corendon Alanyaspor maç kadrosundan çıkarılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır" ifadelerini kullandı. Kamp kadrosu Trabzonspor’un kamp kadrosunda yer alan 21 futbolcu şöyle: "Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Stefan Savic, Chibuike Nwaiwu, Taha Emre İnce, Wagner Pina, Mustafa Eskihellaç, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Okay Yokuşlu, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Boran Başkan, Tim Jabol Folcarelli, Ozan Tufan, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Onuralp Çakıroğlu."