ÇEVRE - 04 Haziran 2025 Çarşamba 16:13

Saros Körfezi’nde Olta ile Balık Avı Yarışması yapıldı

A
A
A
Saros Körfezi’nde Olta ile Balık Avı Yarışması yapıldı

Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Mecidiye sahilinde düzenlenen Olta ile Balık Tutma Yarışması’nda, 12 yaşındaki Hasan Deniz Adanır "Toplam Ağırlıkta En Fazla Balık Yakalama" kategorisinde birinci oldu.


Saros Körfezi sahil şeridi boyunca numaralandırılan yaklaşık 50 amatör balıkçı, "en büyük balık" ve "toplam ağırlık" kategorilerinde birinci gelebilmek için oltalarını denize yolladı.


Erikli Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Cihat Kılıç, etkinliği düzenlemelerindeki amacın katılımcıların birbirleri ile tanışmak ve kaynaşmak olduğunu vurgulayarak, "Özellikle çocuklarımız ve ailelerimizi ön planda tuttuk. Böylece, Saros Körfezi’mizin sahil kıyısında, herkes güneşli bu hafta sonunda sohbet edip tanışma, birbiriyle vakit geçirme imkanı bulmuş oldu. Yaş gözetmeksizin gösterilen katılım bizleri mutlu etti" dedi.


Yarışmada En Büyük Balığı Yakalama kategorisinde birinci İsa Çiftçi, ikinci Mert Çakıcı, üçüncü Havva Eke oldu. Toplam Ağırlıkta En Fazla Balık Yakalama kategorisinde ise 12 yaşındaki Hasan Deniz Adanır birinci, Hüseyin Altıntaş ikinci, Murat Gökçen ise üçüncü oldu.


En Büyük Balığı Yakalama kategorisinin üçüncüsü 75 yaşındaki Havva Eke, etkinlikte, yorgunluğunu ve stresini atmakla kalmayıp bir de ödül aldığını belirterek duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Hasan Deniz Adanır de birinci olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.