EĞİTİM
GAÜN’de “1. Ulusal Bahar Sempozyumu” düzenlendi 04 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:38:59 Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından hazırlanan “1. Ulusal Bahar Sempozyumu” düzenlendi. GAÜN Atatürk Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasını yapan GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Uğur Aydın, sempozyum hakkında bilgi vererek bu tür etkinliklerin güncel mesleki becerilerin edinmesinde önemli olduğunu belirtti. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine bu tür etkinliklere katılma tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Uğur Aydın, “Hekimlik mesleği hayat boyu öğrenmeyi gerektiren bir meslek grubudur. Dolayısıyla bu tür bilimsel etkinlikler bilgi ve becerilerimizi güncellemek adına çok değerlidir. Mümkün oldukça buradaki güncel bilgileri edinerek mesleki yaşantınızı geliştirin hayat boyu öğrenin. Çalışmalarıyla ve projeleriyle kendisini ulusal ve uluslararası arenada çok güzel bir konuma getirerek bu konularda çok tecrübe kazandı, önemli mesafeler kat eden Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu, bilgi ve tecrübesiyle bu sempozyumu düzenlememizde katkı sağladı ona ve diğer arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Gaziantep Diş Odası Başkanı Yücel Özbaş ise GAÜN Diş Hekimliği Fakültesiyle önemli işler yaptıklarını belirterek, etkinliğinde düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış konuşmaları sonrası farklı üniversitelerden katılım sağlayan akademisyenle sunumları gerçekleştirdi.
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:22 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2024 yılının ilk patenti Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi “Fikri ve Sınai Haklar” alanı ile ilgili son yıllarda gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar sonucunda patent ve faydalı modellerle ilgili başarılı sonuçlar elde ediyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda başarıyla tamamlanan “Batı müziği teori ve uygulaması dersinde armonik küp materyali destekli öğretimin öğrencilerin erişi düzeylerine etkisi” başlıklı yüksek lisans tezinden üretilen "Armoni Eğitiminde Kullanılmak Üzere Küp”e ilişkin patent başvurusu, Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) aracılığıyla 30 Kasım 2022 tarihinde Türk Patent Kurumu’na başvurusu yapılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Müzik Eğitimi Bilim Dalı öğrencisi Sait Murat Oğuz’un Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Aydıner Uygun danışmanlığında tamamlamış olduğu “Batı müziği teori ve uygulaması dersinde armonik küp materyali destekli öğretimin öğrencilerin erişi düzeylerine etkisi” başlıklı yüksek lisans tezinden ürettiği "Armoni Eğitiminde Kullanılmak Üzere Küp”e ilişkin patent başvurusu Türk Patent Kurumu tarafından 30 Nisan 2024 tarihinde tescil edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, öğretim üyesi ve öğrenciyi tebrik ederek ülkemize ve üniversitemize değer katacak patent ve markalaşma faaliyetlerine verilen desteğin artarak devam edeceğini ifade etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi araştırma çıktılarının katma değerli ürüne ve markaya dönüştürülmesinin çok kıymetli olduğunu belirten Rektör Uslu, bu çerçevede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla çok önemli çalışmaların da yürütüldüğünü, birçok alanda öncü olan üniversitenin kısa zamanda çok önemli patent ve markalaşma çalışmalarıyla adından daha fazla söz ettiren bir yükseköğretim kurumu olacağını belirtti.
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:53 DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda konferans Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi DPÜ Meslek Yüksekokulu’nda ’Batı Medeniyetlerinin Temelleri ve İsrail’ konulu konferans gerçekleştirildi. DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Tavşanlı İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın, Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, İlçe Müftülüğü’nü temsilen Fatih Eroğlu, Kızılay Tavşanlı Şube Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Hüseyin Şanlı, akademik ve idari personel ile okul öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik gerçekleştirdi. Prof. Dr. Çelik konuşmasında Filistin’de yaşanan zulme değinerek üzüntülerini ifade etti ve bir an evvel bu zulmün son bulmasını temenni etti. Moderatörlüğünü Okul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Deniz Kaptan’ın yaptığı konferansta, konuşmacı Dinler Tarihi Araştırmacısı Dr. Lütfü Özşahin, Filistin’de yaşanan olayları dinler ve medeniyetler tarihleri açılarından bilimsel anlamda değerlendirerek ülkemiz ve bireyler olarak üzerimize düşen görevler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Etkinliğin ardından İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, Dr. Özşahin’e hediye takdiminde bulunarak kendisine teşekkür etti.
Kumluca’ya Kız Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu açılacak
02 Mayıs 2024 Perşembe - 19:14 Kumluca’ya Kız Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu açılacak Kumluca’da hizmete sunulacak Kız Yatılı Hafızlık 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun temeli atıldı. Kumluca Müftülüğü öncülüğünde ve Kumluca Ahlak Medeniyet Eğitim Derneği (KAMED) tarafından yaptırılacak olan Kız Yatılı Hafızlık 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun temeli törenle atıldı. Teme atma törenin, Kumluca Merkez Mahallesi Kırcami Yerleşkesi içinde gerçekleştirildi. Kumluca vaizi ve KAMED Başkanı Muhammed Emin Emre, faaliyete geçecek tesis hakkında bilgi verdi. Muhammed Emin Emre; “Binamız 100 kişilik 4-6 yaş ve 100 kişilik yatılı kız hafızlık kapasitesine sahip. Bodrum katın tamamı spor salonu olarak işlev görecektir. Zemin kat idare toplantı salonu ve kütüphaneden oluşmakta. Birinci kat 5 sınıflı 4-6 yaş Kur’an Kursu olacaktır. İkinci kat hafızlık eğitiminin yapılacağı sınıflar ve iki mescitten oluşacak. 3 ve 4’üncü katları yatakhane, son kat yemekhane olarak hizmet verecektir. Amacımız, evladının hafız olmasını isteyen velilerimizin çocuklarını 4-6 yaşta tespit edip, bu binada açacağımız 7 -11 yaş kursumuzda eğitimlerini devam ettirdikten sonra, beşinci sınıfta kursumuza hafızlığa hazır şekilde başlamasını sağlamak. Bu şekilde 6. Sınıfın sonunda çocuklarımızın hafızlığını tamamlamasını hedefliyoruz. 53 gün içinde toplam 30 milyon TL bağış vaat edildi. 4 milyon TL geldi. Bu bağışları temel atmak için kullanıyoruz. 5 kattan oluşacak binamızın tam maliyet 60 milyon TL’yi bulacak” dedi. “Bir şehirde hafızlık eğitimi varsa o şehrin gurur kaynağıdır” Antalya Valisi Hulusi Şahin, hafızlık eğitiminin zekayı geliştirdiğine dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi: “Bu gün burada iki kıymetli eserin bir arada olduğu bir tesisin temelini atacağız. 4 - 6 yaş yani ana sınıfı yapılacak. Milli Eğitim ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’nin genelinde gerçekleştirilen bu tür projeler var. Bunun aynı örneğini burada görüyoruz. 4-6 yaş Kur’an Kursu okul öncesi eğitim oluyor. Çocuklarımız burada okula hazırlanıyor. Hafızlık ise bir geleneğin bir zincirin halkasıdır. Ashab-ı Suffa’dan günümüze kadar Kur’an-ı Kerim’in bozulmadan günümüze kadar gelmesi hafızlarımız tarafından sağlanmıştır. Günümüzde bu dijital imkanlarla sağlayabiliyor. Hafızlık Kur’an’ı ezberlemekle oluyor. Hafızlık eğitimi zekayı geliştiren bir uygulamadır. Bir şehirde hafızlık eğitimi varsa o şehrin gurur kaynağıdır. İnşallah en kısa zamanda yapımı tamamlanır ve binayı hep birlikte hizmete açarız.” Konuşmaların ardından temel atmak için protokol tarafından harç butonuna basıldı. Törene, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Veliler okulun kapatılıp çocukların başka okula gönderilmesine tepki gösterdi
02 Mayıs 2024 Perşembe - 18:17 Veliler okulun kapatılıp çocukların başka okula gönderilmesine tepki gösterdi Kahramanmaraş’ta Şehir Evliya İlkokulu binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürüleceğini öne sürülen veliler, bu duruma tepki gösterdi. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yaklaşık 280 öğrencinin eğitim gördüğü 35 derslikli Şehit Evliya İlkokulu binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürüleceği iddiaları üzerine veliler okulda toplandı. Çocuklarının başka okula nakledilmesine karşı çıkan veliler, okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesinin hem kendilerini hem de çocuklarını mağdur edeceğini savundu. Müdürlüğün kendilerini yönlendirdiği okulun çevresinin tehlikeli ve uygunsuz olduğunu ifade eden veliler, yetkililerin bu karardan bir an önce vazgeçmesini talep etti. Veli Öznur Özdemir, “Biz bu okulun tüm ihtiyaçlarıyla kendimiz ilgilendik, sadece 3 aylık için miydi? İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu okulu bizden almasını istemiyoruz. İlla bir yere gitmek istiyorlarsa Sergentepe İlköğretim Okulu ve Albayrak İlköğretim Okulu var. Albayrak İlköğretim Okulu’nun öğrencisi az. Bizleri yerimizden etmesinler. Kendileri istediği için, konumu güzel olduğu için burayı istiyorlar. Bizim çocuklarımızı yerinden oynatmasınlar, hiç öğrencisi olmayan Albayrak İlköğretim Okulu’na gidebilirler. Sırf orasının otoparkı olmadığı için orayı tercih etmemişler” dedi. Cevahir Kılınç adlı veli ise, “Evlatlarımızın düzenini lütfen bozmayın. Çocuklar kendilerine burada bir düzen kurdular, evlatlarımızın düzeninin bozulmasını istemiyoruz. Lütfen yetkililer bizim bu sesimizi duyun, evlatlarımıza merhamet edin. Neden çocuklarımızın elinden okulumuzu almak istiyorsunuz? Virüs oldu eğitim yarım kaldı, deprem oldu eğitimleri yarım kaldı. Tam bitti derken üçüncü depremi de kendileri yaşattı. Şu anda bizim ve çocuklarımızın psikolojileri altüst” diye konuştu. Okulda eğitim gören çocuklar da öğretmenlerinden ve okullarından ayrılmak istemediklerini ifade etti. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise binalarının yıkıldığını, bu nedenle okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yapılacağını bildirdi.
Rektör Çomaklı, araştırma üniversiteleri destek programına katıldı
02 Mayıs 2024 Perşembe - 17:12 Rektör Çomaklı, araştırma üniversiteleri destek programına katıldı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezinde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) değerlendirme toplantısına katıldı. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 2021’de belirlediği Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programının 23 üniversiteyle başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Özvar, program kapsamındaki üniversitelerin performanslarının kurul bünyesinde oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yıllık olarak takip edildiğini hatırlatarak sıralamaların her yıl kasım itibarıyla kamuoyu ile paylaşıldığını dile getirdi. Araştırma üniversiteleri arasında yaşanan tatlı rekabetin uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşları tarafından her yıl yayınlanan dünya üniversite sıralamalarına, özellikle son 2 yılda olumlu biçimde yansıdığını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Özvar, bunun için emeği geçenlere teşekkür etti. 12. Kalkınma Planında yer alan yükseköğretimle ilgili hedeflerden birisinin de Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500’de yer alan üniversite sayısını 2028’de 10’a çıkarmak olduğunu söyleyen Özvar: "Ben inanıyorum ki araştırma üniversitelerimizin tamamı, fiziksel altyapıları ve sahip oldukları akademik insan kaynağı ile önümüzdeki 5 yılda ilk 500 içerisinde yer alma potansiyeline sahiptirler. Son yıllarda artan uluslararası öğrenci hareketliliğinde bu tür değerlendirmelerin fevkalade önemli olduğunu görüyoruz" dedi. Başkan Özvar: "Destek Programı Uygulamasına Israrla Devam Edeceğiz" ADEP kapsamında üniversitelere 2024’te 400 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirten Özvar, üniversitelerin kendi kaynaklarından aktaracakları rakamlarla 327 projeye, 503,9 milyon lira bütçe aktarımı yapılacağını belirtti. Yükseköğretim Kurulu olarak kalite odaklı anlayışı temel misyon edindiklerini ve bu amaçla araştırma üniversitelerine yönelik destek programlarının uygulanmasına ısrarla devam edeceklerinin vurgulayan Özvar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm üniversitelerimizin araştırma kapasite ve kalitesinin artırılmaya ihtiyacı var. Son 5 yıllık veriler, daha nitelikli yayın sayısında ciddi bir artış olduğunu gösteriyor. Ancak dünyadaki büyük bilim çevreleriyle mukayese edildiğinde hala bilhassa Q1, Q2 yayınları konusunda ciddi mesafe kat etmemiz gerekiyor. Yıllık 45-46 bin düzeyinde olan bilimsel doküman sayısını yayın kalitesinden ödün vermeden biraz daha artırılmasına ihtiyaç vardır. Bunu yapacak kurumların başında araştırma üniversitelerimiz gelmektedir” ifadelerini kullandı. Şenel: "Üniversitelerimizin Ar-Ge Faaliyetlerini Genişletmesini İstiyoruz" ADEP ile araştırma üniversitelerine, yıllık performanslarını dikkate alarak bilimsel araştırma projeleri için kaynak tahsisi yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ise bu çerçevede, araştırma üniversitelerine 2022’de 100 milyon lira olarak tahsis ettikleri ödenek tutarını 2023’te 250 milyon liraya yükselttiklerini belirterek şöyle devam etti: "Bu yıl için bu rakam 400 milyon lira olarak Bütçe Kanunu ile belirlenmiş oldu. Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla üniversitelerimizin performansları ve uygulama sonuçlarını dikkate alarak ödenek tahsislerini yakın zamanda gerçekleştirmeyi ve ödeneği üniversitelerimize aktarmayı planlıyoruz. Ödenek artışlarıyla araştırma üniversitelerimizin Ar-Ge faaliyetleri ve nitelikli insan gücü yetiştirmesine yönelik imkanlarını genişletmesini, milli politika ve hedeflerimize hizmet edecek çalışmalarını artırarak sürdürmesini bekliyoruz." Rektör Çomaklı: “Araştırma Üniversitesi Ünvanı ile Çalışmalarımıza Kararlılıkla Devam Ediyoruz” Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise: “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP), ülkemizin araştırma ve geliştirme potansiyelini artırmayı, bilimsel üretkenliği desteklemeyi ve ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçiliği artırmayı hedefleyen önemli bir girişimdir. Bu kapsamda düzenlenen değerlendirme toplantısı, katılımcı üniversitelerin araştırma alanındaki çalışmalarını değerlendirme ve gelecek stratejilerini belirleme fırsatı sunmaktadır. Atatürk Üniversitesi, bilim ve araştırma alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir kurum olarak, ADEP’in temel amaçlarına uygun şekilde hareket etmekte ve ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz, geniş kapsamlı araştırma projeleri, uluslararası iş birlikleri ve yenilikçi çalışmalarıyla bilim dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir” şeklinde konuştu. Atatürk Üniversitesinin araştırma alanındaki başarılarını vurgulayan Çomaklı: “Üniversitemizin bilimsel üretkenliğini artırmak ve ulusal düzeydeki rekabetçiliğini güçlendirmek için tüm mensuplarımız ile çalışmalarımıza kararlılıkla devam etmekteyiz. Araştırma Üniversitesi statüsünün gerek finansal açıdan gerekse akademik alanda tanımış olduğu haklar bizim daha da geniş bir yelpazede çalışma yapmamıza vesile oluyor. Bu açıdan ADEP Değerlendirme Toplantısında alınan kararlar ve belirlenen stratejiler doğrultusunda, Atatürk Üniversitesi, araştırma alanındaki başarısını daha da ileriye taşıyacak ve ülkemizin bilimsel ve teknolojik kalkınmasına önemli katkılar sunmaya devam edecektir” dedi. Toplantı; katılımcıların, araştırma politikaları ve stratejileri hakkında bilgi paylaşımında bulunmalarıyla sona erdi.
Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor
02 Mayıs 2024 Perşembe - 17:10 Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma, Toplumsal Eşitlik ve Psikolojik Danışma merkezleriyle kadınlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Merkezlerde kadınlara verilen desteğin yanında eğitim ve atölyeler de düzenleniyor. Tepebaşı Belediyesi kadınlara yönelik örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede kurulan Kadın Danışma Merkezi, Toplumsal Eşitlik Merkezi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlayan Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara birçok konuda destek veriliyor. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, temel insan hakları-ayrımcılık ile şiddetsiz iletişim konularındaki çalışmaların yanında 18 yaş ve üstü kadınlara hukuki destek, beslenme danışmanlığı, psikososyal ve psikolojik destek, farkındalık çalışmaları, seminerler, atölyeler ve eğitimler de veriliyor. Farkındalık çalışmaları yapılıyor ‘Eşit Hayatlar Mutlu Toplumlar’ sloganı ile hayata geçirilen Toplumsal Eşitlik Merkezi’nin amacı ise vatandaşların ayrımcılığa maruz kalmadan eşit haklara sahip olabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetle mücadele, çocuk istismarı ile mücadele ve ayrımcılığa karşı çalışmalar gerçekleştirilirken farkındalık çalışmaları, atölyeler ve psikolojik danışmanlık çalışmaları yapılıyor. Psikolojik açıdan güçlendirmek amaçlanıyor Sağlıklı bir toplumun sağlıklı psikolojiye sahip bireylerden oluşacağı temel bilgisinden hareketle açılan Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile bölgede ikamet eden vatandaşların çocuk, ergen ve bireysel terapi hizmetleri vererek toplum sağlığını psikolojik açıdan güçlendirmek amaçlanıyor. Bireylerin kendilerine ve ilişkilerine dair farkındalıklarının artırılması, çift ve ailelerin uyum ve birlikte yaşama becerilerinin artırılması ve çocukların dikkat, konsantrasyon ve okula uyum becerilerinin desteklenmesi gibi çalışmaların yapıldığı merkezde, ruh sağlığı konusunda eğitim, atölye ve farkındalık çalışmaları da yer alıyor.
Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak”
02 Mayıs 2024 Perşembe - 16:42 Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak” Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gençlerimiz ve çocuklarımızın ne olduğunu bilmediği mecralara kaymasını önlemek mecburiyetindeyiz. Bütün amacımız gençlerimizi hem ruhen hem de bedenen geleceğe daha iyi hazırlamak” dedi. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Düvenci Belediyesini ziyaret etti. Vali Dağlı, Belediye Başkanı Necmettin Yalçın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye ziyaretinin ardından Vali Dağlı, Düvenci Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, çocukların ve gençlerin yaptığı etkinliklere eşlik etti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte genç nesilleri tehdit eden farklı argümanların ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Dağlı, “Onların ne olduğunu bilmediği mecralara kaymasını önlemek mecburiyetindeyiz. Bu anlamda gençler ve çocuklarımızın iyi vakit geçirecekleri spor alanları oluşturmakla yükümlüyüz. Sanat, müzik, resim ve buna benzer alanlarda kendilerini yetiştirecekleri alanlar sunmak zorundayız. Bu tür alanların olmaması durumunda çocuklarımız başkaca mecralara kayabilir. Çünkü hayat boşluk kabul etmez. Bu anlamda gençlik merkezlerimizin fonksiyonu son derece büyük. Çocuklarımız burada güzel vakit geçirecek oyun oynayabilecekler. İsteyen öğrencilerimiz, çocuklarımız kitap okuyabilecek” dedi. Gençleri milli ve manevi değerlerine sahip, araştıran, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmek istediklerini dile getiren Dağlı, “Bunun için başta ilgili kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek projeler hayata geçiriyoruz. Bütün amacımız gençlerimizi hem ruhen hem de bedenen geleceğe daha iyi hazırlamak” diye konuştu. Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın da gençler ve çocukların merkeze büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Merkezimize zaman zaman yaptığımız ziyaretlerde çocuklarımızın burada eğlenceli vakitler geçirdiğine şahitlik ediyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Merkezimizin açılmasında büyük katkıları olan sayın Valimiz başta olmak üzere Müftülüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Dağlı’ya ziyarette Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Naim, Çetinkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Müftü Vekili Adem Aygül eşlik etti.