Son Dakika
|
Kuyumcukent AVM’de 20 milyonluk soygun
ABD Başkanı Trump: "İran’la görüşebilirim"
Esenler’de İBB şantiyesinde yangın: 3 konteyner zarar gördü
Esenler’de 4 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Teknik direktör Engin Fırat son yolculuğuna uğurlandı
İran Ordusu, Hayfa’daki petrol ve gaz rafinerisi ile yakıt depolarını hedef aldı
Niğde’deki patlamanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
İran Meclis Başkanı Galibaf: "Kesinlikle ateşkes peşinde değiliz"
İran’ın İsrail’e saldırılarında ölenlerin sayısı 13’e yükseldi
İzmir’de taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Kyrgyz Designer Brings Traditional Motifs to the International Runway
Denizli’de 4 büyüklüğünde deprem
İsrail’den Gazze Şeridi'ne saldırı
Okan Buruk: "Liverpool’a karşı ilk galibiyetin şans olmadığını gösterdik"
Trump: "Son birkaç saat içinde 10 adet mayın döşeme botunu veya gemisini imha ettik"
Hizbullah'ın İsrail'e ait uydu iletişim merkezine yönelik saldırısının görüntüleri ortaya çıktı
Pentagon, İran saldırılarında 140 ABD askerinin yaralandığını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el-Burhan ile telefonda görüştü
EKONOMİ
Ülker, 2025 finansal sonuçlarını açıkladı
10 Mart 2026 Salı - 18:42:56
Türkiye’de gıda sektöründeki lider markalarından Ülker Bisküvi, 2025 yılını 112 milyar TL ciroyla kapattığını, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamayla duyurdu. Ülker Bisküvi, 2025 yılındaki cirosunu Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamayla duyurdu. Şirket, geçen yılı yüzde 16,5 Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) marjıyla tamamladı. Ülker Bisküvi, herkesi etkileyen küresel ölçekteki ekonomik dalgalanmaların ve jeopolitik belirsizliklerin ön planda olduğu 2025 yılında, tüm zorlu koşullara rağmen tüketicilerinin değişen ihtiyaç ve beklentilerini yakından takip ederek, yatırımlarını yaparak çevik, verimli ve yenilikçi bir şekilde yoluna devam etti. Ülker CEO’su Özgür Kölükfakı "Mutlu et, mutlu ol" felsefesinden hareketle, "istikrarlı, rekabetçi, kârlı, sürdürülebilir ve insan odaklı büyüme" anlayışıyla oluşturdukları "5M Mutluluk Temelli Büyüme Modeli"nin, sürdürülebilir gelecek için rehber niteliği taşıdığını kaydetti. "Made in Türkiye" etiketli ürünleri 100’den fazla ülkeye ulaştırdıklarını belirten Kölükfakı, "2025 yılında üretim gücümüz, yenilikçi markalarımız, modern üretim altyapımız, ihracatımız ve oluşturduğumuz istihdamla ülke ekonomisine değer katmayı sürdürdük. Tüketici alışkanlıklarındaki dönüşümü, dijital eğilimleri ve atıştırmalık kategorisindeki yeni motivasyonları, bilim, veri ve teknolojiyle birleştirerek Ar-Ge merkezlerimizde yenilikçi ürünler geliştiriyoruz. Türkiye’de 55 yeni ürün raflarda yerini aldı" dedi. S&P Global’in Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi’ne göre gıda şirketleri arasında global ölçekte yüzde 3’lük dilimde yer alarak başarılı bir performans gösterdiklerini dile getiren Kölükfakı, "Uluslararası finansal analiz ve raporlama kuruluşu London Stock Exchange Group (LSEG) tarafından yapılan çevresel, sosyal ve yönetişim performansı değerlendirmesinde 504 halka açık gıda şirketi arasında Aralık 2025 itibarıyla en yüksek puanı alarak üçüncü kez dünya birinciliğini kazandık. Ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörler arasında da üçüncü kez birinci sırada yer aldık. Bu sonuçlar, Ülker olarak çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında benimsediğimiz uzun vadeli, tutarlı ve odaklı yaklaşımın güçlü bir göstergesi. Ülker olarak, paydaşlarımızdan aldığımız güçle sorumluluk bilinci yüksek, dayanıklı ve istikrarlı bir gelecek inşa edebilmek için çalışacağız" diye konuştu.
10 Mart 2026 Salı - 17:47
İranlı turist krizi Bodrum turizmini vurdu: "Nevruz öncesi rezervasyonların yüzde 70’i iptal"
ABD, İsrail ve İran arasındaki gerilimin turizme yansımaları Ege Bölgesi’nde hissedilmeye başlandı. Nevruz dönemi öncesinde özellikle İranlı turistlerden yoğun talep bekleyen turizm merkezlerinde rezervasyonların büyük bölümü iptal edilirken, uçuşların da tamamen durduğu öğrenildi. Turizm sektörü temsilcilerinden edinilen bilgilere göre Ege Bölgesi’ne gelen turist sayısında yüzde 70’e yakın düşüş yaşandı. Nevruz döneminde İran pazarındaki kaybın yüzde 80’e ulaşabileceği belirtilirken; özellikle Muğla, İzmir, Antalya, Van ve İstanbul’un bu durumdan en çok etkilenen şehirler olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz yıl Nevruz döneminde yaklaşık 120 bin İranlı turistin Türkiye’ye geldiği belirtilirken, bu yıl yaşanan gelişmeler nedeniyle söz konusu hareketliliğin neredeyse tamamen durma noktasına geldiği bildirildi. "Rezervasyonların yüzde 70’i iptal oldu" Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Artuk, yaşanan gelişmelerin turizm sektörünü doğrudan etkilediğini söyledi. Artuk, "Nevruz döneminde İran’dan turizm hareketliliği başlıyordu. Nevruz şu anda halihazırda kutlanmayacak. Bu nedenle bölgemizde birçok otelin açılışı ertelenecek. Özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye bölgesi bu durumdan ciddi şekilde etkilenecek diyebiliriz. Bu yıl aslında erken rezervasyonla başlamıştık. İran genelde son dakika rezervasyonlarıyla çalışan bir pazar ama bu yıl ciddi bir ön rezervasyon almıştık. Olayların başlamasıyla rezervasyonların yüzde 70’i iptal oldu. Uçakların ise yüzde 100’ü iptal edildi" dedi. "120 bin turistin yüzde 80’i kayıp" Geçen yıl Nevruz döneminde Türkiye genelinde yaklaşık 120 bin İranlı turistin ağırlandığını belirten Artuk, bu sayının büyük bölümünün kaybedildiğini ifade etti. Artuk, "Bu turistlerin büyük bölümü İzmir, Antalya, Van, İstanbul ve Muğla’ya geliyordu. Muğla’da ise özellikle Marmaris, Fethiye ve Bodrum yoğun talep görüyordu. Ancak şu anda bu 120 bin kişinin yaklaşık yüzde 80’i, yüzde 85’i kayıp vaziyette. Uçuşlar olmadığı için yalnızca kara yolu ile bir hareketlilik olabilir. Muhtemelen önce otobüslerle bir akım oluşacak. Turizm hareketliliğinin nisan ortası gibi yeniden başlamasını bekliyoruz" diye konuştu.
10 Mart 2026 Salı - 17:46
Türkeli’de taksi ücretlerine zam
Sinop’un Türkeli ilçesinde, taksi ücretlerine zam yapıldı. Artan akaryakıt ve işletme maliyetleri nedeniyle alınan yeni karar doğrultusunda, taksi tarifesinde güncellemeye gidildi. Yeni tarifeye göre, 12 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere taksi ücretleri artırıldı. Yapılan düzenlemeyle birlikte kısa mesafe "indi-bindi" ücreti 200 lira olarak belirlendi. Zamlı tarife, Türkeli ilçe merkezi ile Güzelkent Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve kayıtlı bulunan taksicileri kapsıyor. Yeni ücret tarifesinin, özellikle artan akaryakıt fiyatları ve bakım giderleri nedeniyle taksi esnafının talebi doğrultusunda güncellendiği öğrenildi. Öte yandan ilçede taksi ücretlerine en son 31 Mayıs 2025 tarihinde zam yapılmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte yaklaşık 9 ay sonra tarifede yeniden artışa gidilmiş oldu.
10 Mart 2026 Salı - 17:41
Van TSO’dan ‘Outlet Fest’ açıklaması
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), 12-29 Mart tarihlerinde düzenlenmesi planlanan "Outlet Fest" organizasyonun Van’ın gerçeğinde yerel esnafa ağır darbe vurabilecek bir girişim olduğunu duyurdu. Van TSO’dan yapılan yazılı açıklamada, 12-29 Mart 2026 tarihlerinde Van Expo Fuar Merkezi’nde yapılması planlanan "Outlet Fest" etkinliğine ilişkin yerel ekonominin can damarı olan esnaf ve tüccarın sesini duyurmak, endişelerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Outlet Fest, dışarıdan bakıldığında ‘büyük indirim, ünlü marka’ diye cazip gösterilse de Van’ın gerçeğinde yerel esnafımıza ağır darbe vurabilecek bir girişimdir. Biz bunu iyi niyetli bir ticari faaliyet olarak değil, daralmış pazarımızı daha da daraltan, ailelerimizin geçim kapılarını tehdit eden bir tehlike olarak görüyoruz. Daha önce Van Valimiz ile yaptığımız görüşmede ve vali yardımcımız başkanlığında gerçekleştirdiğimiz toplantıda ortak görüş olarak; İran’daki ekonomik sıkıntılar nedeniyle zaten İranlı misafirlerimiz büyük oranda gelmiyor. Ramazan Bayramı öncesi dönem, Van tüccarı ve esnafı için yılın en kritik, en sınırlı kazanç fırsatı olan zaman dilimidir. Tam bu hassas dönemde büyük markaların dev indirimlerle Van’a gelmesi, mahalle esnafından butiğe, ayakkabıcıdan tekstilciye kadar tüm esnafımızın müşteri kitlesini çekip götüreceği kanısına varılmıştır. Van’ın ekonomisi büyük zincirlerden değil, alın terinden, aile işletmelerinden, nesilden nesile aktarılan emekten yükselir. Kısa vadede ‘ucuz alışveriş’ keyfi yaşatırken, uzun vadede binlerce Vanlı ailenin ekmeğiyle oynanmasına göz yumamayız. Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üyelerimizin yanında olduk, bugün de dimdik yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle açık ve net çağrımızdır. Yetkililerden ve organizatörlerden talep ediyoruz; Outlet Fest etkinliğinin bu tarihlerde yapılmamasını ya da en azından Van ekonomisine ve yerel esnafa zarar vermeyecek, yerli tüccarımızı koruyacak, bir tarihe ertelenmesini istiyoruz. Van’ın geleceği, güçlü bir yerel ekonomiyle mümkündür. Bu çağrımızın dikkate alınmasını umuyor, tüm paydaşları ortak akılla hareket etmeye davet ediyoruz" denildi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
21 Aralık 2022 Çarşamba- 10:27
IQ Money Yönetim Kurulu Başkanı: “Hedefimiz 7 ayrı kıtada faaliyet gösteren Türk firması haline gelebilmek”
2
10 Mart 2026 Salı- 15:11
Bursa Şoförler Odası Başkanı Çakır: "APP plaka kaçak plakadır, mühürlü plakalarla ilgili sorun yok"
3
08 Mart 2026 Pazar- 13:08
Düzce’den 342 ton ihraç edildi
4
06 Mart 2026 Cuma- 16:06
Gübre satışlarının durduğu iddiası yalanlandı
5
10 Mart 2026 Salı- 16:46
Gezer Ayakkabı’nın 25’inci geleneksel iftar buluşması gerçekleştirildi
03 Şubat 2026 Salı - 12:08
Ordu’da ‘alım garantisi’ ile kaz yetiştiriciliği büyüyor
Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘alım garantisi’ vererek üreticileri desteklediği kaz yetiştiriciliğine ilgi artıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık üretim çeşitlerini arttırarak üretici ve yetiştiricilerin farklı alanlardan ekonomik kazanç sağlaması amacıyla başlattığı projeler arasında yer alan kaz yetiştiriciliği giderek büyüyor. Üreticilerin büyük kısmı yetiştirdikleri kazları kendi belirledikleri fiyatlarla pazarlarken, ellerinde kalan kazlar için ise Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu ‘alım garantisi’ devreye giriyor, kazlar Büyükşehir Belediyesi tarafından alınıyor. Kazlarını hemen satmak istemeyen yetiştiriciler ise kesimini kanatlı kesimhanesinde yaparak, yine Büyükşehir Belediyesi’nin soğuk hava depolarına koyma imkanı buluyor. "Alım garantisi ile pazarlama sorunumuz kalmadı" Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantisi verdiği ve 2025 yılı Nisan-Mayıs aylarında dağıttığı kaz civcivleri kesim aşamasına geldi. Fatsa ve Ünye ilçesinde farklı mahallelerde kaz yetiştiriciliğine başlayan üreticilerden Yunus Yılmaz ve Ertuğrul Doğan, kaz yetiştiriciliğine başlamalarındaki en önemli kriterin Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantisi olduğunu belirtti. "Bize fırsat ve güven verildi" Kaz yetiştiricileri Yunus Yılmaz ve Ertuğrul Doğan, "Kaz yetiştiriciliğine başlamamızdaki en önemli etken ve bize güven veren şey Büyükşehir Belediyesi’nin civciv desteği ve özellikle de ‘alım garantisi’ vermesi oldu. Bu işlere severek başladık severek de sürdürüyoruz. Süreç içerisinde her anlamda destek aldık. Şimdi de kazlarımız yetişti ve kesim aşamasına geldi. Kazlarımızın uygun fiyata kesimi yapıldı. Biz kendimiz belli bir kısmını sattık. Geri kalanların da kesimini yaparak bir kısmını Büyükşehir’e verdik, bir kısmını da soğuk hava depolarına koyduk. Bize bu fırsatları vermesinin yanı sıra güven de veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnşallah bu çalışmaları büyüterek devam ettireceğiz" ifadelerine yer verdiler.
03 Şubat 2026 Salı - 12:00
Sinop’ta 807 milyon TL’lik dev kamu yatırımı
Sinop İl Özel İdaresi tarafından yürütülen "Yatırım Projeleri" kapsamında 2025 yılında il genelinde gençlik ve spor, sağlık, eğitim, kültür, turizm ve güvenlik alanlarında birçok önemli kamu yatırımı hayata geçirildi. Sinop Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, İl Özel İdaresi koordinesinde toplam 18 kamu projesinin yapım işi yürütülüyor. Sözleşme bedeli 807 milyon 968 bin TL olan yatırımların 5’i tamamlanırken, 4’ü geçici kabul aşamasına geldi, 9 projede ise çalışmaların sürdüğü bildirildi. Tamamlanan projeler arasında Sinop Merkez’de tarihi bina cephe temizliği ve çatı onarımı, Boyabat İnönü İlkokulu restorasyonu, Gerze İlkokulu, TOBB Gelincik Ortaokulu ile Boyabat Halk Eğitim Merkezi yer aldı. Geçici kabul aşamasındaki projeler arasında Türkeli 4 derslikli ilkokul, Gerze İmam Hatip Lisesi ve pansiyon binası, Durağan Jandarma Komutanlığı hizmet binası ile Gerze Hükümet Konağı ek binası bulunuyor. Devam eden yatırımlar kapsamında ise Nisi Göleti çevre düzenlemesi, Türkeli Hükümet Konağı, Erfelek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Sinop Merkez Ada Aile Sağlığı Merkezi ve 112 birimleri, Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı, Ayancık İlkokulu, Boyabat TOBB Lisesi, istinat duvarı çalışmaları ve Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası gibi projeler yer alıyor. Yetkililer, yatırımların Sinop’un eğitim, sağlık ve kamu hizmet altyapısını güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
03 Şubat 2026 Salı - 11:55
Bakan Kacır: "20 milyon lira üst limitli 36 ay vadeli krediler için 20 puanlık finansman desteği sunuyoruz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı 2026 yılı 1’inci dönem başvurularını başlattık. 20 milyon lira üst limitli 36 ay vadeli krediler için 20 puanlık finansman desteği sunuyoruz" dedi. Bakan Kacır, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı 2026 yılı 1’inci dönem başvurularının bugün başladığını resmi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Kacır, 20 milyon lira üst limitli, 36 ay vadeli krediler için 20 puanlık finansman desteği sunduklarını açıkladı. "20 milyon lira üst limitli 36 ay vadeli krediler için 20 puanlık finansman desteği sunuyoruz" Bakan Kacır, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "KOBİ’lerimizi büyütmeye, üretimi ve istihdamı güçlendirmeye devam ediyoruz. KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı 2026 yılı 1’inci dönem başvurularını başlattık. 20 milyon lira üst limitli 36 ay vadeli krediler için 20 puanlık finansman desteği sunuyoruz. 2025’te 2 bin 440 işletmeye 38,4 milyar lira finansmana erişim imkânı sağladık. Daha güçlü, daha üretken bir Türkiye için işletmelerimizin yanındayız." Programa başvuruların 28 Şubat’a kadar yapılabileceğini belirten Bakan Kacır, detaylı bilgilere kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.
03 Şubat 2026 Salı - 11:53
Bakan Yumklı: "214 proje, toplam 1,7 milyar lira hibe desteği almaya hak kazandı"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri’ne başvuran 214 proje, toplam 1,7 milyar lira hibe desteği almaya hak kazandı" açıklamasında bulundu. Bakan Yumaklı, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri’ne başvuran 214 projenin toplam 1,7 milyar lira hibe desteği almaya hak kazandığını duyurdu. Aynı zamanda Yumaklı, projeler tamamlandığında yaklaşık 2,9 milyar lira tutarındaki yatırımın ülke ekonomisine kazandırılacağını belirtti. "214 proje, toplam 1,7 milyar lira hibe desteği almaya hak kazandı" Bakan Yumaklı, şu ifadelere yer verdi: "IPARD III Programı 7’nci Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında yapılan değerlendirmeler tamamlandı. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri’ne başvuran 214 proje, toplam 1,7 milyar lira hibe desteği almaya hak kazandı. IPARD projeleriyle 214 girişimcimiz hayallerine bir adım daha yaklaşırken, projeler tamamlandığında yaklaşık 2,9 milyar lira tutarında yatırım ülke ekonomisine kazandırılmış olacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla; üretim, istihdam ve kırsal kalkınmayı destekleyen modern yatırımlarla kırsalda bereketi büyütmeye devam ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."
03 Şubat 2026 Salı - 11:51
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gıda, sosyal konut, lojistik, enerji ve beşeri sermayeye yönelik arz yönlü politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı ocak ayında ücret ve fiyat güncellemelerinin yanı sıra olumsuz mevsim koşullarının etkisiyle tüketici fiyatlarındaki aylık artışın yüzde 4,84 oranında gerçekleştiği, yıllık enflasyonun ise yüzde 30,65 düzeyine gerilediğine dikkati çekti. Açıklamasında, ocak ayı enflasyonunda gıda ve hizmet kalemlerinin ön plana çıktığını, özellikle dönemsel arz koşullarına bağlı olarak yükselen taze sebze ve meyve fiyatlarının gıda fiyatlarındaki artışta önemli rol oynadığını belirten Yılmaz, "Temel mal enflasyonu aylık bazda ılımlı seyrini sürdürmüş, yıllık yüzde 17,45 seviyesine inmiştir. Dönemsel gelişmeler enflasyon üzerinde kısa süreli olumlu veya olumsuz etki yapabilme potansiyeline sahip olsa da programımızın ana istikameti ve rotası ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda para, maliye ve gelirler politikalarımızı etkin ve koordineli bir şeklide yürütüyor, dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz. Talepte dengelenme, fiyatlama davranışlarında normalleşme ve beklentilerde iyileşmenin yanı sıra gıda, sosyal konut, lojistik, enerji ve beşeri sermayeye yönelik arz yönlü politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
03 Şubat 2026 Salı - 11:47
Kütahya’da ithal besilik sığırların aşılama ve sağlık kontrolleri yapıldı
Kütahya’ya Brezilya’dan getirilen ithal besilik erkek sığırlar için millileştirme çalışmaları kapsamında aşılama ve sağlık kontrolleri gerçekleştirildi. Merkez Ahiler Köyü’ne sevk edilen Brezilya menşeli besilik sığırlar, millileştirme süreci doğrultusunda sağlık durumlarının tespit edilmesi amacıyla gerekli laboratuvar analizleri için kan numuneleri alındı. Aşılama işlemleri ile rutin sağlık kontrolleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler tarafından titizlikle yürütüldü. Yetkililer, hayvan sağlığının korunması ve güvenli hayvansal üretimin sağlanması amacıyla bu tür çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.
03 Şubat 2026 Salı - 11:46
Gediz’de 5 yıllık kırsal kalkınma süreci başladı
Kütahya’nın Gediz ilçesinde, kırsal kalkınmayı yerel dinamiklerle güçlendirmeyi hedefleyen LEADER yaklaşımı kapsamında 5 yıllık uygulama süreci resmen başladı. Gediz Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği, IPARD III Programı 6. Başvuru Çağrı Dönemi çerçevesinde hazırladığı "Yerel Kalkınma Stratejisi" ile önemli bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği Yapısal Uyum ve Yönetim Otoritesi tarafından yapılan değerlendirmede yüksek puan alarak desteklenmeye hak kazanan strateji için imzalar atıldı. Yüzde 100 hibe destekli model ile Gediz’de katılımcı ve sürdürülebilir bir kalkınma döneminin kapıları aralandı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) koordinasyonunda yürütülecek LEADER yaklaşımı kapsamında; kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları aynı platformda buluşturulacak. Bu modelle birlikte Gediz’in geleceğinin, Gedizli yerel aktörler tarafından şekillendirilmesi hedefleniyor. Hazırlanan Yıllık Uygulama Planı doğrultusunda ilk yıl içerisinde; küçük ölçekli kırsal projelerin desteklenmesi, kadın ve gençlere yönelik girişimcilik ve istihdam çalışmaları, yerel ürünlerin markalaşması ve pazara açılması, sosyal iş birliğini güçlendirecek toplumsal faaliyetler ile kapasite artırımına yönelik eğitim ve farkındalık programlarına öncelik verilecek. Gediz Yerel Eylem Grubu Derneği yetkilileri, yürütülecek sürecin yalnızca mali destekten ibaret olmadığını, ilçenin üretim ve istihdam kapasitesini artıracak kalıcı bir kalkınma sistemi oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca her yıl güncellenecek eylem planları sayesinde Gediz’in yerel kaynaklarının, değişen ihtiyaçlara göre en etkin şekilde değerlendirileceği vurgulandı. LEADER’in açılımının "Yerel toplulukların kendi yerel kalkınma süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş yenilikçi bir yaklaşım" şeklinde olduğu kaydedildi.
03 Şubat 2026 Salı - 11:37
Başkan Erdoğan, Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumuna katıldı
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Şubat’ta Mısır’a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) resmi programı kapsamında Mısır’a gitti. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 1 Şubat 2026 Pazar günü Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun (FEDCOC) ev sahipliğinde İskenderiye’de düzenlenen Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na katıldı. Foruma TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, FEDCOC Başkanı Ahmet El Wakil ile iki ülkeden çok sayıda iş insanı katıldı. Mısır Maliye Bakanı Ahmed Kouchouk toplantıya çevrim içi olarak iştirak ederken, Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen de hazır bulundu. Toplantıda Türkiye ile Mısır arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, iş birliği alanları ve yatırım fırsatları değerlendirildi. Erdoğan’ın ziyareti öncesi yeni iş forumu TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile FEDCOC Başkanı El Wakil, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, sanayi ve teknolojik iş birliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyareti kapsamında bir iş forumu daha düzenleneceğini açıkladı. Ziyaretin, Türkiye’den Mısır’a bugüne kadar gerçekleştirilecek en kapsamlı ticari ziyaret olacağı belirtildi. DTO Başkanı Erdoğan, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü İskenderiye’de düzenlenen Türkiye-Mısır Üçüncü Ülkelerde İş Birliği İmkânları Toplantısı’na da katıldı. Erdoğan, iki ülkenin ticaret ve sanayi alanındaki güçlü ortaklığının sürmesini temenni etti. 7 alanda iş birliği anlaşması Toplantılara Türkiye’den yaklaşık 200, Mısır’dan ise 100’ün üzerinde iş dünyası temsilcisinin katıldığını belirten Erdoğan, "TOBB ile Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu arasında sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik ve inşaat alanlarında iş birliği anlaşmaları imzalandı. DTO olarak bu anlaşmaların ikisine biz de imza koyduk. Hayırlı olsun" dedi.
03 Şubat 2026 Salı - 11:08
Başkan Yalçın: "100 milyarlık yeni kredi paketi sanayicilere umut oldu"
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan imalat sanayine yönelik 100 milyar TL tutarındaki kredi paketini olumlu bulduklarını belirtti. Başkan Yalçın, "Yeni kredi destek paketi hem büyüklüğü hem de şartları bakımından sanayiciler için umut olmuştur ve sevindiricidir" dedi. Kayseri OSB Başkanı Yalçın, imalat sanayinin gelişimi ve yurt dışı pazarlardaki rekabet gücünün artması için yeni yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek; "Türkiye’nin ihracatı, 2025’te bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artarak 273 milyar 361 milyon dolara, ithalatı ise yüzde 6,2 artarak 365 milyar 370 milyon dolara yükselmiştir. Ocak-Aralık 2025 dönemindeki ekonomik faaliyetlere bakıldığında ihracattaki imalat sanayinin payı yüzde 94,3’e ulaşmıştır. Bu oran sanayinin ihracattaki en önemli başlık olduğunu gözler önüne sermektedir" şeklinde konuştu. Tüm imalat sanayi işletmelerine açık olacak şekilde 100 milyar Türk Lirası büyüklüğünde uygun şartlı finansman paketinin devreye alındığını hatırlatan Başkan Yalçın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında paylaştığı müjdeli haberi sanayiciler olarak sevinçle karşıladık. Özellikle yurt dışı pazarlarda güçlü olabilmek için sanayi sektörünün bu önemli desteğe ihtiyacı vardı. Cumhurbaşkanımıza bu önemli destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. Yalçın; "6 ay anapara ödemesiz, 36 aya kadar vade imkânı sunulması beklenen yeni pakette, finansman maliyeti oranlarının piyasa şartlarının altında kalacak olması sanayiciler için sevindiricidir. İstihdam yoğunluklarıyla orantılı olarak işletme başına 50 milyon liraya kadar cazip krediye ulaşma imkânı sağlanacaktır. Kredi desteğinin teminat sorunu yaşamadan kredi kefalet paketi şeklinde uygulanması bunun yanı sıra istihdamını koruyan KOBİ’lere Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla 10 puan indirim imkânı tanınması da ayrıca önemlidir" ifadelerini kullandı. Kayseri sanayisi hedef büyütmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kredi destek paketinin sanayi üretimine canlanma getireceğine vurgu yapan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın; "Kayseri’nin 2025 yılı ihracatı 3,84 milyar dolar civarında gerçekleşmiştir. Bu rakam önceki yıla oranla artış göstermiş olsa da yeni zirveleri görme zamanı gelmiştir. Kayseri sanayisi hedef büyütmelidir. Desteklerle ivme kazanacak olan Kayseri sanayisi, 2026 yılında yeni ihracat rekorları kırabilecek kapasiteye sahiptir ve başarı öyküleri yazması hiç de zor değildir" dedi.
03 Şubat 2026 Salı - 11:03
ATO Başkanı Baran: "Türk moda sektörünü, dünya modasına yön verecek bir noktaya taşımayı hedefliyoruz"
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkent Ankara’nın moda ve hazır giyim sektörü açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, "Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri ile bu potansiyeli daha görünür ve daha sürdürülebilir kılmayı, Türk moda sektörünü, dünya modasına yön verecek bir noktaya taşımayı hedefliyoruz" dedi. Ekonomik potansiyeli, hazır giyim-tekstil sektörlerindeki gücü ve kültürel birikimiyle, moda sektörünün odağı haline gelen Başkent Ankara, sektörün yeni buluşma noktası ’Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri- Ankara Capital of Fashion’a (COF’26) dördüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ankara Ticaret Odası’nın da destekleriyle, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) öncülüğünde, 11-13 Şubat tarihlerinde ATO Congresium’da kapılarını açmaya hazırlanan buluşma, Ankara’yı moda ve hazır giyim alanında bölgesel bir çekim merkezi haline getirerek, üretici, marka, alıcı ve tasarımcıları aynı çatı altında buluşturmayı ve yeni iş birlikleri ile ihracat fırsatlarına kapı açmayı hedefliyor. "Sektör, üretim, ihracat ve istihdamın taşıyıcı kolonu durumunda" ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı değerlendirmede, Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri’nin sektörün önemli buluşma noktalarından biri haline geldiğini belirterek, Başkent Ankara’nın sahip olduğu çok yönlü potansiyelin, moda ve hazır giyim sektörü açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Baran, "Hazır giyim ve tekstil, üretimden ihracata, istihdamdan katma değere kadar ekonomimizin taşıyıcı kolonlarından biri. Ankara da bu alanda güçlü bir üretim altyapısına, tasarım kabiliyetine ve köklü bir birikime sahip. Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri ile bu potansiyeli daha görünür ve daha sürdürülebilir kılmayı; Türk moda sektörünü, dünya modasına yön verecek bir noktaya taşımayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. "Üretim ve tasarım gücümüzü daha güçlü anlatmalıyız" Ankara’nın moda, tekstil ve hazır giyim alanındaki birikiminin uzun yıllara dayandığını vurgulayan ATO Başkanı Baran, "Ankara’nın önemli bir üretim potansiyeli, tasarım yetkinliği ve gelişmeye açık markalaşma potansiyeli var. Bu tür organizasyon ve platformlarda güçlü bir anlatımla Ankara’nın bu gücünü daha görünür kılabiliriz. Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri, bu vizyonun önemli adımlarından birini oluşturuyor" ifadelerini kullandı. Sektörün Ankara Ticaret Odası’nda 2 No’lu Konfeksiyon-Hazır Giyim-Triko ile 17 No’lu Tekstil-Tuhafiye-Mefruşat Meslek Komiteleri aracılığıyla temsil edildiğini de hatırlatan Baran, ATO olarak sektörün gelişimine yönelik her türlü çalışmanın içinde olmaya devam edeceklerini de kaydetti.
03 Şubat 2026 Salı - 11:01
Bakan Şimşek: "Ocak ayına özgü faktörlerin, enflasyonun ana eğilimi üzerindeki etkisinin sınırlı kalmasını öngörüyoruz"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ocak ayına özgü faktörlerin, enflasyonun ana eğilimi üzerindeki etkisinin sınırlı kalmasını öngörüyoruz. Arz yönlü adımlarla desteklenen dezenflasyon politikalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Ocak ayı enflasyon gerçekleşmesinde, olumsuz hava şartların etkisiyle uzun dönem ortalamasının oldukça üzerinde artan gıda fiyatları ile dönemsel unsurlar belirleyici olduğunu belirten Şimşek, "Aylık enflasyon, beklentilerin üzerinde gerçekleşirken yıllık enflasyon yüzde 30,7’ye geriledi. Yıllık hizmet enflasyonundaki düşüş 21 aydır aralıksız devam ederken, temel mal enflasyonu yüzde 17,4 ile ılımlı seyrini sürdürdü. Yıllık kira enflasyonu ise bir önceki yılın aynı ayına göre 44 puan azaldı. Ocak ayına özgü faktörlerin, enflasyonun ana eğilimi üzerindeki etkisinin sınırlı kalmasını öngörüyoruz. Arz yönlü adımlarla desteklenen dezenflasyon politikalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Böylece enflasyonun ana eğiliminin gerilemesini ve fiyatlama davranışlarındaki katılıkların azalmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
03 Şubat 2026 Salı - 11:01
"Kargo sektörü Türk ekonomisinin ana lokomotiflerindendir"
Türkiye Kargo, Kurye ve Posta İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Önyol, ’’Kargo sektörü, Türkiye ekonomisi için kritik önem taşıyor. Kargo sektörü sadece bir taşımacılık faaliyeti olarak görülmemelidir. Bu sektör, aslında sanayiden perakendeye, e-ticaretten ihracata kadar uzanan devasa bir ekosistemi taşıyan ana lokomotiflerinden biridir’’ dedi. Türkiye Kargo, Kurye ve Posta İşletmecileri Derneği (TÜRKİYE KARİD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Önyol, derneğin 2025 yılı faaliyetleri ve 2026 vizyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sektörün Türkiye ekonomisi için taşıdığı kritik önemi ifade eden Başkan Fatih Önyol, kargo sektörünün sadece bir taşımacılık faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı ve bu sektörün aslında sanayiden perakendeye, e-ticaretten ihracata kadar uzanan devasa bir ekosistemi taşıyan ana lokomotiflerinden biri olduğunu belirtti. Önyol, kargo ve posta hizmetlerinin gelişimini yavaşlatması halinde bu durumun ekonominin tüm çarklarında kendini göstereceğine dikkat çekerek, bu alanda gerçekleştirilen her bir yatırımın ve dijital dönüşüm hamlesinin, Türkiye’nin topyekûn kalkınma vizyonuna doğrudan hizmet ettiğini ifade etti. Başkan Fatih Önyol, sektörün çarpan etkisine değindiği konuşmasında, kargo ve lojistik altyapısına yapılan yatırımların sadece bu iş kolunu değil, etkileşimde olduğu tüm diğer sektörleri de aynı hızla yukarı taşıdığını anlattı. Özellikle Anadolu’daki bir üreticinin dünyaya açılmasından, dev e-ticaret platformlarının operasyonel gücüne kadar her aşamada kargo sektörünün imzasının bulunduğunu belirten Önyol, sektördeki verimlilik artışının ülke ticaretindeki maliyetleri düşürdüğünü ve Türk şirketlerinin uluslararası arenadaki rekabet gücünü perçinlediğini söyledi. Bu bağlamda, kargo ve posta sektörünün bir "hizmet sağlayıcı" olmanın ötesinde, ekonominin büyümesini sağlayan "stratejik bir itici güç" olarak konumlandırılması gerektiğini savundu. Derneğin 2025 yılında yaşadığı kurumsal dönüşüme de vurgu yapan Önyol, 10 Mayıs 2025’te gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul ile dernek isminden "Lojistik" ifadesinin çıkarılarak "Posta" ibaresinin eklendiğini hatırlattı. Bu isim değişikliğinin basit bir tabela değişimi olmadığını, aksine sektörün kamusal ve yasal düzlemdeki temsil kabiliyetini artırmak, faaliyet alanını daha net tanımlamak adına atılmış stratejik bir adım olduğunu ifade etti. Bu sayede kamu kurumları nezdinde yürütülen görüşmelerde daha belirgin bir kurumsal kimlikle hareket ettiklerini ve sektörün haklarını savunurken çok daha güçlü bir zemine oturduklarını ekledi. Ticaret Bakanlığı’ndan ekosisteme destek ödülü Yıl içerisinde devletin farklı kademeleriyle yürütülen yoğun diplomasi trafiğine dair detaylar paylaşan Fatih Önyol, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ticaret Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan temasların meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Özellikle sektörel teşvik paketlerinden dijitalleşme standartlarına kadar pek çok konuda dernek olarak çözüm ortağı rolü üstlendiklerini kaydeden Önyol, Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından takdim edilen ‘Ekosisteme Destek’ ödülünün, yürüttükleri bu kararlı mücadelenin bir nişanesi olduğunu söyledi. Son olarak 2026 yılına dair projeksiyonlarını paylaşan Başkan Önyol, Türkiye’nin küresel ticaret rotalarındaki yerini sağlamlaştırması için teknoloji ile güçlendirilmiş bir kargo ve posta altyapısının şart olduğunu ifade etti. 2026 yılının ikinci yarısında itibaren sektörde bir büyüme öngördüklerini belirten Fatih Önyol, 2027 itibari ile tüm sektörlerde olumlu yönde iyileşme beklediklerini ifade etti. Sadece bir sektörü değil, Türkiye’nin müreffeh geleceğini inşa ettiklerini belirten Önyol, üyeleriyle birlikte el ele vererek bu dev lokomotifi daha büyük başarılara ulaştıracaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder